Verhuizen tijdens de coronacrisis, kan dat? - Student Verhuis Service

Verhuizen tijdens de corona-uitbraak, kan dat nog gewoon?

Momenteel gaan alle verhuizingen gewoon door. Dit geldt zowel voor verhuizingen die al gepland staan als voor verhuizingen die nieuw worden aangevraagd.

Wel is het zo dat wij dagelijks de berichtgeving van de Rijksoverheid blijven volgen en onze werkprocessen aanpassen aan de hand van de richtlijnen van het RIVM. Daardoor is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk de hulp van familie en vrienden in te zetten tijdens uw verhuizing. Maar wees gerust: u kunt hiervoor de verhuishulp van Student Verhuis Service inschakelen en wij zorgen ervoor dat uw verhuizing vakkundig en veilig uitgevoerd wordt!

Update 14 december 2020:

Alle geplande en toekomstige verhuizingen kunnen gewoon doorgaan tijdens de lockdown. Echter, in verband met de afgekondigde lockdown is het tot nader order niet meer mogelijk om inpakmateriaal bij ons op te halen of terug te brengen. U kunt uw inpakmateriaal bestellen via ons dozenformulier. Terugbrengen van het materiaal kan helaas pas nadat de lockdown is afgelopen.

Boek nu uw COVID-19 proof verhuizing
Hieronder beschrijven wij de maatregelen die wij zelf nemen om veilig te werken in deze tijden en de maatregelen die wij van u vragen om uw verhuizing veilig uit te voeren. Ook geven wij antwoord op enkele veelgestelde vragen over verhuizen in deze tijd.

Verhuizen ten tijde van corona: deze maatregelen treffen onze verhuizers

Wij hanteren in ieder geval de volgende extra voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat we uw verhuizing nog steeds (zo veilig mogelijk) uit kunnen voeren:

 • Wij volgen alle richtlijnen van het RIVM en hebben samen met onze Geneeskundestudenten extra voorzorgsmaatregelen getroffen.
 • Wij hebben een extra wasgelegenheid geïnstalleerd, waarbij iedere verhuizer voor betreding van ons pand verplicht is zijn handen goed te wassen. De verhuizers komen met schone handen bij u aan.
 • Wij meten de lichaamstemperatuur van onze medewerkers alvorens deze aan het werk mogen.
 • Bij verhoging, verkoudheid, hoesten en andere door het RIVM aangegeven symptomen, worden medewerkers per direct naar huis gestuurd.
 • Er zullen geen handen worden geschud en de verhuizers zullen een gepaste afstand tot u bewaren.
 • Al onze verhuiswagens zijn uitgerust met handontsmettingsmiddel dat is voorzien van benzethoniumchloride. Dit is een ontsmettingsmiddel dat langer werkzaam blijft dan ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol. Onze verhuizers gebruiken het ontsmettingsmiddel tijdens uw verhuizing regelmatig en dragen daarnaast ook handschoenen.

Dit vragen wij van u

Graag vragen wij uw medewerking voor de onderstaande punten. Lees deze alstublieft goed door:

 • Wij vragen u, de klant, mee te helpen aan een veilig werkklimaat voor onze verhuizers door zelf ook op gepaste afstand van minimaal 1,5 meter te blijven van de verhuizers.
 • Als gevolg van de maatregelen is het momenteel niet mogelijk om vrienden en familieleden te laten helpen bij uw verhuizing.
 • Door deze voorzorgsmaatregelen is ook het meerijden met de verhuiswagen op dit moment niet mogelijk.
 • De betaling dient per pin te worden voldaan. Onze verhuizers hebben hiervoor draadloze pinautomaten, die voor en na elke verhuizing gedesinfecteerd worden.
 • Was uw handen goed voor, tijdens en na de verhuizing!
 • Op dit moment is het uit voorzorg niet mogelijk om uw verhuisdozen bij ons te retourneren. Er is geen termijn op de borg van uw verhuisdozen. Het retourneren kan op een later moment.
 • Het gebruik van matrashoezen is momenteel verplicht. Deze kunt u bij ons bestellen of bij ons afhalen.
 • Alle spullen die in verhuisdozen passen, moeten in een verhuisdoos alvorens wij deze voor u kunnen verhuizen.

Wij zijn onlangs nog vergezeld door een journalist van het NRC, die zich (waarschijnlijk net als u) afvroeg hoe verhuizingen in deze periode van de corona-uitbraak uitgevoerd worden.

FAQ: veelgestelde vragen over verhuizen tijdens een lockdown

Omdat de coronacrisis nogal wat vragen bij u teweeg kan brengen, hebben wij hieronder een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor u uitgewerkt. Mocht u nog vragen hebben of opheldering willen over een eventuele onduidelijkheid, dan bent u uiteraard van harte welkom contact met ons op te nemen (zowel telefonisch als via de mail) zodat één van onze medewerkers u te woord kan staan.

V: Wat gebeurt er in het geval van een lockdown met mijn ingeboekte verhuizing?

A: In het uiterste geval zullen wij uw verhuizing kosteloos verplaatsen naar een nader te bepalen datum buiten de gestelde lockdownperiode. Het is echter zeer aannemelijk dat verhuizingen ook tijdens een lockdown uitgevoerd mogen blijven worden. Dit omdat verhuizen waarschijnlijk, net als tijdens de lockdown in bijvoorbeeld Italië, als essentieel gezien gaat worden.

V: Wat gebeurt er als ikzelf of iemand in mijn directe omgeving ziek is geworden en ik mijn verhuizing moet verplaatsen of annuleren omdat ik in (zelf-)quarantaine moet?

A: Wanneer u dit (bij een ingeboekte klus) binnen 48 uur voor de verhuizing laat weten, zijn wij helaas genoodzaakt enkele kosten in rekening te brengen omdat wij op dat moment al personeel ingeroosterd hebben op uw verhuizing en geen garantie hebben dat wij een nieuwe klus kunnen inboeken. De kosten komen dan neer op 50% van de minimale inschatting van uw verhuizing met een minimum van €150,-. Wanneer u de verhuizing eerder annuleert of verplaatst (dus vóór 48 uur voor uw verhuizing), worden er geen kosten in rekening gebracht. Verplaatst u uw verhuizing, dan voeren wij deze later alsnog uit tegen hetzelfde tarief.

V: Kan ik mijn verhuizing uit voorzorg verplaatsen of annuleren, zonder dat ik hiervoor een dringende reden heb (zoals ziekte of quarantaine)?

A: Ja, u kunt uw verhuizing tot 48 uur vóór uw verhuizing kosteloos annuleren of verplaatsen. Annuleert of verplaatst u uw verhuizing binnen 48 uur vóór uw verhuisdatum, dan zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. U betaalt in dit geval 50% van de minimale inschatting van uw verhuizing met een minimum van €150,-.

V: Kan ik ervoor kiezen om uit voorzorg niet aanwezig te zijn als Student Verhuis Service mijn verhuizing uitvoert?

A: In principe is het mogelijk om afwezig te zijn tijdens uw verhuizing. Wel zoeken wij altijd eerst naar een andere oplossing, door te kijken of iemand door u bevoegd kan worden om aanwezig te zijn tijdens de verhuizing (denk aan bijvoorbeeld buren, familie of een vriend of vriendin). Er zijn extra voorwaarden aan verbonden als u of een bevoegd persoon niet aanwezig kan zijn tijdens de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan aanbetalingen en extra duidelijke afspraken over hoe wij de woning of opslag in komen en deze weer dienen af te sluiten, wat te doen als wij zaken tegenkomen die niet zijn besproken, etc.

Wilt u afwezig zijn tijdens uw verhuizing? Geef dit dan duidelijk bij ons aan, zodat wij samen met u naar de mogelijkheden kunnen kijken.

V: Kunnen vrienden of familie helpen tijdens mijn verhuizing?

A: Nodig geen vrienden of familie uit als extra hulp tijdens uw verhuizing. Momenteel is het noodzakelijk zo min mogelijk mensen in een woning aanwezig te hebben.

V: Voeren jullie nu ook internationale verhuizingen uit?

A: Of uw internationale verhuizing door kan gaan tijdens de coronamaatregelen, verschilt per land.

Zolang de grenzen open zijn en het land waar uw spullen vandaan komen of naartoe moeten werkverkeer toelaat, kunnen wij uw internationale verhuizing nog steeds uitvoeren. Wel zijn voor sommige landen doorreisverklaringen nodig, bijvoorbeeld voor België of Frankrijk. Die verklaringen zijn online te verkrijgen via gemeentewebsites en via de ANWB.

Gaat u verhuizen naar het buitenland en hebt u vragen over een specifiek traject? Neem gerust contact met ons op.

Vragen over verhuizen en corona? We helpen u graag!

Hebt u na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe wij verhuizen in deze tijd? Bel of mail ons en wij staan u graag te woord.

Bereken direct hoeveel uw verhuizing kost