Het begin

Een student, een Peugeot 106 en een aanhanger – dat is hoe dit verhuisbedrijf in 2008 begon. Via een advertentie op Marktplaats waren de student, zijn auto en aanhanger in te huren voor het vervoeren van meubels. Toen de opdrachten bleven binnenstromen, werd de Peugeot verruild voor een Ford Transit en kwam er op 1 april 2009 een officiële registratie bij de Kamer van Koophandel: Student Verhuis Service was geboren.

Daarna ging het snel. Vanwege de toenemende vraag werd een tweede bus aangeschaft en werd het personeelsbestand uitgebreid met diverse vrienden. Samen runden zij het verhuisbedrijf vanuit hun studentenwoning in Amsterdam Osdorp. Met de vraag vanuit de markt groeide ook de ambitie: het doel werd om Student Verhuis Service te laten uitgroeien tot een groots, uniek verhuisconcept. Het moest niet zomaar een bedrijf zijn, maar een herkenbaar fenomeen dat mensen zou bijblijven. De slogan was daar een belangrijk onderdeel van: ‘Professionele kwaliteit voor een studentenprijs’.

GroeiStudent Verhuisservice Amsterdam

In het voorjaar van 2011 had Student Verhuis Service inmiddels twintig werknemers in dienst en was het tijd voor een nieuwe stap. Het bedrijf betrok een eigen loods in de Havenstraat. De groei zette door en in 2014 werd overgegaan naar de huidige locatie aan de H.J.E. Wenckebachweg. Na een periode van opschalen en professionaliseren is Student Verhuis Service tegenwoordig een van de grootste verhuisbedrijven van Amsterdam. Wat begon als vriendenstructuur, groeide uit tot een professionele organisatie met een uitzonderlijke positie.

Lage prijzen, hoge kwaliteit

Met het uitbouwen van een nieuw concept heeft Student Verhuis Service een duidelijke stempel gedrukt op de verhuismarkt. Het bedrijf introduceerde lage tarieven, verhuizingen op maat, flexibele verhuistijden en innovatieve technieken – ideeën die in de verhuiswereld op grote schaal navolging hebben gevonden.

Maatwerk

Student Verhuis Service is het eerste verhuisbedrijf dat besloot om niet per gehele klus, maar per uur te werken. Klanten krijgen op deze manier een pakket op maat geleverd, waarbij ze hun verhuizing zelf invullen op basis van hun budget en wensen. Wie weinig geld heeft, kan ervoor kiezen de verhuizing zelf in zijn geheel voor te bereiden en alleen een verhuizer met een bus te huren. Het is echter ook mogelijk om alles uit te besteden, van het demonteren en inpakken tot het in- en uitladen van de inboedel.

Flexibele tijden en krachten

De verhuismarkt kent traditiegetrouw veel pieken en dalen. Iedereen wil verhuizen rond de maandwisseling, op vrije dagen en in het weekend. Daarom introduceerde Student Verhuis Service het werken met flexibele arbeidskrachten. Zo kunnen de grote schommelingen in vraag worden opgevangen en wordt er verhuisd op het tijdstip dat de klant het beste uitkomt – ook wanneer dat buiten kantooruren valt. En als een klant vandaag belt en morgen wil verhuizen, dan staan er altijd verhuizers klaar om dat te regelen.

Innovatie

Eveneens uniek in de verhuiswereld is de innovatieslag waarmee Student Verhuis Service haar diensten heeft weten te digitaliseren en automatiseren. In tegenstelling tot bij andere verhuisbedrijven is het niet nodig een verhuizer langs te sturen om de inboedel te inventariseren. Klanten kunnen zelf de benodigde gegevens vanuit huis invullen in een schattingscomputer op de website. Dit algoritme is gebaseerd op jarenlange ervaring en geeft vervolgens een prijsindicatie voor de verhuizing. Uiteraard wordt iedere aanvraag nog gecheckt door een verhuizer voor een klus definitief wordt ingepland.

De enige echte

Dat de methode van Student Verhuis Service succesvol is, is niet onopgemerkt gebleven. Anderen hebben, zij het op kleinere schaal, het concept overgenomen en profiteren daarbij van de bekende naam van het bedrijf, met wisselend succes en wisselende kwaliteit. De organisatie is er buitengewoon trots op dat een idee dat ooit is begonnen in een studentenwoning in Osdorp nu zoveel navolging vindt. Toch moet één ding duidelijk zijn: Student Verhuis Service is de enige echte. Het bedrijf heeft een jarenlang pionierstraject doorlopen van evalueren, verbeteren en vernieuwen, en kan door alle ervaring met recht zeggen dat het de beste kwaliteit biedt.

Toekomst

Op de particuliere verhuismarkt is Student Verhuis Service inmiddels een van de grootste spelers. De laatste tijd richt het bedrijf zich ook op de zakelijke markt, met verhuizingen voor hotels, scholen, bedrijven, woningcorporaties en andere instanties. De ambitie is om deze tak in de toekomst verder uit te bouwen en nog groter te worden.

Een student, een Peugeot 106 en een aanhanger – in 2018 is het tien jaar geleden dat alles daarmee begon. Het doel van het bedrijf is altijd gelijk gebleven: het voordeligste, grootste verhuisbedrijf worden. Een fenomeen dat iedereen kent en dat staat voor kwaliteit.

 

Bereken direct hoeveel uw verhuizing kost