Onze Verhuis Academy®

Geschreven door: | Informatie

Verhuiskosten berekenen

Binnen 5 minuten een prijsindicatie
Dezelfde dag een gratis vrijblijvende offerte op maat
Met korting tot 30%!

Wat is de Verhuis Academy®?

Onze verhuizers worden middels onze Verhuis Academy® opgeleid tot volwaardige vakverhuizers. Wij hebben deze academy opgericht om ervoor te zorgen dat onze verhuizers zo efficiënt mogelijk kunnen werken zonder dat zij hierbij blessures oplopen. Verhuizen is namelijk (verrassing) fysiek gezien een zwaar beroep en dient dus zorgvuldig uitgeoefend te worden. Wij proberen onze verhuizers daarom ook zoveel mogelijk te leren voordat zij de werkvloer opgaan.

Naast dat een verhuizer natuurlijk fysiek sterk dient te zijn kunnen wij hen de volgende volgende skills aanleren: het juist leren tillen van witgoed, enkele takel technieken, manoeuvreren op trappen en natuurlijk algemene tiltechnieken. Verder kunnen de verhuizers bij ons werkschoenen met stalen neuzen, een werkbroek en boven-werkkleding krijgen. Ook hebben wij volop winter- en zomer handschoenen ter beschikking.

Als je bij ons komt werken begin je als sjouwer. Als sjouwer kan je interne examens volgen om je skills en salaris uit te breiden. Binnen de Verhuis Academy® van Student Verhuis Service hebben wij de volgende interne examens:

Het verhuislift examen

Doorgaans is dit het examen dat sjouwers het eerste afleggen. Na een aantal keer, onder begeleiding, de verhuislift opgezet te hebben in het veld gaan wij de zelfstandigheid bij het opzetten examineren. Punten waar wij vooral op letten tijdens het examen zijn: goede kennis van de machine, omgevingsbewustzijn en veiligheid. Als de verhuizer laat zien dat deze deze punten goed worden beheerst slaagt deze voor het examen en mag de verhuizer voortaan zelfstandig met de verhuislift aan de slag.

Het driver (chauffeur) examen

Als je bij ons aan de slag wilt als chauffeur dien je eerst een proefrondje bij ons te rijden in een bakwagen. Als wij vinden dat je genoeg rijervaring hebt mag je bij ons op rijles. Dit betekent dat je mag rijden naar klussen met een ervaren chauffeur naast je. Zodra er meerdere ervaren chauffeurs positieve feedback op jouw rijgedrag hebben gegeven mag je een rijexamen bij ons inplannen.

Wij rijden dan een klein rondje met je en laten je een aantal speciale manoeuvres uitvoeren met de bakwagen. Hierbij wordt gelet op je voertuigbeheersing en je kijkgedrag. Als je geslaagd bent voor dit examen mag je zelfstandig met een bakwagen gaan rijden.

Het verhuislift-driver examen

Als je genoeg rijervaring hebt opgedaan als driver kun je ‘lift-driver’ worden. Wij gaan hiervoor wederom eerst een proefrondje met je rijden. Als je hiervoor slaagt mag je op lift-rijles om ervaring op te doen voor je examen. Voor dit examen gelden dezelfde punten als voor het driver examen. Als je hiervoor geslaagd bent mag je zelfstandig de weg op het een verhuislift achter de wagen.

Het handyman examen

Als jij wat meer afwisseling wilt naast het verhuizen kan je jezelf aanmelden voor de opleiding tot handyman. Hierbij krijg je een simpele gereedschap set waarmee je, samen met een ervaren handyman, mag gaan ‘klussen’. Hierbij gaat het voornamelijk over het (de)monteren van meubels, loshalen van lampen en het verwijderen van ramen en gordijnen. Ook kan je worden ingezet om te takelen of om wasmachines los te koppelen.

Zodra je genoeg positieve feedback hebt verzameld van andere handyman mag je zelfstandig gaan klussen. Je krijgt hiervoor je eigen accu schroefmachine en je eigen 228-delige gereedschapskoffer.

Neem contact op, of vraag een offerte aan.

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.