Duurzaam verhuizen

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 7188 recensies
js_loader

Een duurzame of groene verhuizing is niet langer slechts een trend, maar een verantwoordelijke en noodzakelijke keuze voor de toekomst. In een wereld waarin milieubewustzijn steeds belangrijker wordt en waar je overal tips voor duurzaam verhuizen kan vinden, is het ‘inruilen’ van je woning een uitstekende gelegenheid om een positieve impact te maken. Op onze pagina over duurzaam verhuizen ontdek je hoe Student Verhuis Service zijn steentje bijdraagt aan het reduceren van de CO2-uitstoot en geven we je een aantal tips om duurzaam te verhuizen.

Verhuiswagens met de hoogste emissie klasse!
Een gasloos kantoor met elektrische oplaadpalen
Herbruikbare verhuisdozen van gerecycled karton

Tips voor duurzaam verhuizen

Hieronder vind je een aantal tips die je op weg kunnen helpen bij het opmaken van een milieuvriendelijke aanpak voor een verantwoorde verhuizing:

 1. Recycle elektronica: Als je oude elektronica hebt die je niet meer wilt gebruiken, recycle deze dan op een verantwoorde manier in plaats van ze weg te gooien.
 2. Herbruikbare verpakkingsmaterialen: Gebruik herbruikbare verpakkingsmaterialen zoals verhuisdozen van gerecycled karton, herbruikbare verhuiscontainers of tassen in plaats van kartonnen dozen voor eenmalig gebruik.
 3. Eco-vriendelijke schoonmaak: Als je je oude of nieuwe huis schoonmaakt, gebruik dan milieuvriendelijke schoonmaakproducten en vermijd giftige chemicaliën.
 4. Duurzame inrichting: Als je nieuwe meubels of apparaten nodig hebt, overweeg dan de aankoop van energiezuinige en milieuvriendelijke modellen.
 5. Groene verhuisbedrijven: Onderzoek verhuisbedrijven die milieuvriendelijke praktijken hanteren, zoals het minimaliseren van brandstofverbruik, het recyclen van verpakkingsmaterialen en het gebruik van hernieuwbare energie.
Duurzame energiebronnen voor onze faciliteiten
Gerecyclede en herbruikbare verpakkingsmaterialen
40 lage uitstoot verhuiswagens
Optimalisatie van transportroutes
Duurzame B2B partners
Elektrische bestelwagens

Vormen van duurzaamheid binnen Student Verhuis Service

Hieronder vind je een opsomming van een aantal punten waardoor wij als Student Verhuis Service onszelf een duurzaam verhuisbedrijf mogen noemen en waardoor jij daadwerkelijk duurzaam kan verhuizen. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe milieuvriendelijke manieren om te verduurzamen.

Heb jij nog tips voor duurzaam verhuizen? Mail het naar info@studentverhuisservice.nl of bel 020 26 000 24

 • Verhuiswagens: de verhuiswagens die Student Verhuis Service inzet zijn voornamelijk Mercedes Sprinters (met 25m³ inhoud) uit het jaar 2021. Deze hebben emissienorm 6D, dit is de schone en zuinige standaard.
 • Digitaal: ons bedrijf is volledig gedigitaliseerd, wij gebruiken zowel intern als extern geen papier meer. 
 • Extra voertuigen: als aanvulling op onze 38 verhuiswagens hebben wij ook een aantal bestelbusjes voor bijvoorbeeld dozen-bezorgingen en bezichtigingen op locatie. Het grootste deel van deze busjes is elektrisch (model: Renault Kangoo, 2014) en heeft dus geen CO2-uitstoot. Daarnaast doen we bezichtigingen nu vaak online, dit scheelt ons nog meer uitstoot.
 • Kantoor: ons kantoor en loods zijn volledig gasvrij. Onze koeling + verwarming wordt gereguleerd door energiezuinige warmtewisselaars. Ook hebben wij laadpalen en staan er plannen uit voor het plaatsen van zonnepanelen op ons dak.
 • Verhuisliften: onze verhuisliften zijn voor 75% elektrisch. Voor verhuizingen waar geen stroom aanwezig is, hebben we liften op benzine. Deze worden altijd als laatste ingezet.
 • Verpakkingsmateriaal: Wij zetten ons zoveel mogelijk in om de verpakkingen/dozen zo duurzaam mogelijk te houden, bijvoorbeeld door het gebruik van FSC karton.
  • Onze kartonnen dozen zijn duurzaam en hebben een langere levensduur, wat betekent dat ze vaak hergebruikt kunnen worden. Bij ons kun je verhuisdozen huren, waardoor ze een tweede, derde, of zelfs vijfde kans krijgen om gebruikt te worden.

FSC keurmerk en duurzame afvalverwerking

FSC karton is een essentieel materiaal in de productie van duurzame verhuisdozen. Het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk garandeert dat het karton afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, waarbij rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten.

Door FSC-gecertificeerd karton te gebruiken voor verhuisdozen, dragen we bij aan het behoud van bossen en de biodiversiteit, terwijl we ook sociale voordelen bieden aan gemeenschappen die afhankelijk zijn van deze bossen. Duurzame verhuisdozen, gemaakt van FSC karton, verminderen bovendien de milieu-impact van verhuizingen door herbruikbaarheid en recycleerbaarheid te bevorderen. 

Zo kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd een bewuste keuze maken voor een milieuvriendelijke verhuisoplossing. 

GP Groot is een vooraanstaand groen bedrijf in afvalverwerking dat zich inzet voor duurzaamheid op verschillende fronten. Allereerst investeert GP Groot in geavanceerde technologieën voor afvalverwerking, zoals moderne sorteerinstallaties en afvalverbranding faciliteiten, om zo de maximale waarde uit afvalstromen te halen en het restafval te minimaliseren.

Bovendien heeft het bedrijf een sterke focus op recycling en hergebruik, wat bijdraagt aan het verminderen van de stort van afval op vuilnisbelten.

Waarom kiezen wij voor duurzaamheid?

Om je nog een beter idee te geven waarom wij constant aan het verduurzamen zijn, hebben wij hieronder onze vier belangrijkste punten op een rij gezet:

 

 • Toekomstgericht denken: Duurzaamheid is de sleutel tot toekomstbestendigheid. Door nu duurzame praktijken te omarmen, kunnen we ons bedrijf voorbereiden op een wereld waarin milieubescherming en duurzaamheid steeds belangrijker worden. Dit vermindert ook onze blootstelling aan toekomstige regelgeving en milieurisico’s. (Voorbeeld: Uitvoeringsagenda Amsterdam)

 

 • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Als bedrijf voelen we ons verantwoordelijk voor de gemeenschappen waarin we actief zijn. Duurzaamheid is een manier om iets terug te geven aan deze gemeenschappen door bij te dragen aan een gezondere leefomgeving en het ondersteunen van lokale inspanningen voor milieubehoud.

 

 • Concurrentievoordeel: Duurzaamheid kan ons onderscheiden van concurrenten en ons aantrekkelijker maken voor klanten die geïnteresseerd zijn in een groene verhuizing. Het kan ook helpen bij het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers die dezelfde waarden delen.

 

 • Klanttevredenheid: Steeds meer klanten hechten waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijke keuzes. Door duurzaamheid te integreren in onze diensten, kunnen we tegemoetkomen aan de verwachtingen van milieubewuste klanten en hen de mogelijkheid bieden om met ons samen te werken zonder schuldgevoelens over de impact op het milieu.
Een prijsinschatting binnen 5 minuten
Ontvang dezelfde dag een offerte
Profiteer vandaag nog van onze aanbieding: ontvang tot 30% korting op jouw verhuisdag!

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen