Verhuisbedrijf Vianen

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 7272 recensies
js_loader

Welkom in de stad met een bijzondere historie. Ooit was het een zelfstandig Rijk met een eigen rechtssysteem en een eigen munt. Deze gemeente heeft onderdeel uitgemaakt van meerdere provincies en nu is het een stad binnen de gemeente Vijfheerenlanden in Utrecht.

Wil je verhuizen naar Vianen? Lees dan eerst deze pagina voor meer informatie. Als je op zoek bent naar een verhuisservice in Vianen dan kun je direct contact opnemen met Student Verhuis Service. Wij leveren een hoogwaardige service voor een zeer scherp tarief, ook in Utrecht en omgeving!

Met ons interactieve aanvraagformulier ziet u gelijk een schatting van de kosten van uw verhuizing
U krijgt dezelfde dag een vrijblijvende offerte toegestuurd met een menselijke schatting en eventuele toelichting
Kies tot 30% korting op uw verhuisdag

Waarom verhuizen naar Vianen?

Het inwonersaantal bleef tussen 2013 en 2017 behoorlijk gelijk, in 2018 nam het aantal licht af. Daar kwam sinds 2017 verandering in, sinds 2019 stijgt het aantal inwoners in een stabiele lijn naar boven. Daar moet een reden voor zijn, waarom zou je verhuizen naar Vianen?

Misschien omdat deze stad nabij de grote stad Utrecht ligt maar een beetje in de luwte. Als je de Lek oversteekt bij Nieuwegein dan kom je in Vianen, dat nu deel uitmaakt van de gemeente Vijfheerenlanden. Er zijn diverse historische gebouwen zoals kasteel Batenstein en de Watertoren. De Paardenmarkt behoort sinds 2013 tot het immaterieel erfgoed. Deze markt wordt sinds 1271 gehouden op de woensdag voor de tweede donderdag in oktober.

De infrastructuur in Vianen is heel bijzonder. De straten zijn recht van vorm en aansluitend, dit ‘vierkante’ ontwerp was destijds uniek en veel van de oude straten zijn behouden gebleven. Daarmee heeft het stadscentrum een soort Amerikaanse uitstraling, hoewel je eigenlijk moet zeggen dat de Amerikanen deze stijl later hebben overgenomen in hun steden. De stadsmuren, verdedigingswerken en kastelen zijn ook voor een groot deel behouden gebleven wat deze stad een unieke uitstraling geeft. Door de sluiproutes vanuit de snelweg aan te pakken heeft Vianen nu minder last van knooppunt Everdingen. Laten we ook zeker de pleziervaart niet vergeten, het kanaal speelt ook een aanzienlijke rol in het karakter van deze gemeente

Historie van Vianen

Als je wilt verhuizen naar Vianen dan is het altijd leuk om wat te weten over de geschiedenis van de gemeente waar je zult gaan wonen. In 1270 kreeg kasteel Vyanen het recht om tweemaal per jaar een markt te organiseren. In 1336 zouden stadsrechten toegekend worden door Heilwich van Vianen en haar echtgenoot Willem van Duivenvoorde.

De moderne wijze van straten bouwen is nog steeds terug te zien aan de rechte straten die op elkaar aansluiten. De familie Brederode zou in 1414 de gemeente tot een Vrijstad maken. Dit betekent een eigen Rijk met wetten, rechtspraak en zelfs een lokale valuta. Deze onafhankelijkheid ging echter gepaard met een slecht reputatie als onderkomen voor ongure figuren. Aan de status van vrijstad zou in 1795 ten einde komen.

Sinds 2019 maakt Vianen samen met Leerdam en Zederik deel uit van Vijfheerenlanden. Daarmee is het wat betreft oppervlak de grootste gemeente van de provincie Utrecht geworden terwijl het wat betreft inwonertal op de zevende plek staat.

Waarom klanten voor ons kiezen:

100.000+ tevreden klanten
Beoordeeld met 4,8/5 uit 6800+ recensies
Veilig en verzekerd verhuizen tot €2.500.000
Al 15 jaar de beste prijs/kwaliteit
40 ruime en schone verhuiswagens
Gecertificeerde en hoog opgeleide verhuizers

Verschillende soorten verhuizing in Vianen

Naast de particulieren verhuizingen bieden wij nog vele andere diensten aan, namelijk:

Verhuizen in de provincie Utrecht

Soms hoef je geen verhuisbedrijf in Vianen in te schakelen om ergens anders te wonen. Hoewel er wel interesse was om deel uit te maken van een groter geheel was het bestuur niet van plan om van Utrecht naar Zuid-Holland te verhuizen. De deelgemeenten kwamen tot het besluit dat onderdeel uitmaken van Utrecht gunstiger was, maar de provincies gaven de strijd niet zomaar op. Het idee werd geopperd om per regeling een provincie te kiezen. Zo zou de sociale verhuur onder Zuid-Holland komen te vallen terwijl de Omgevingsdienst onder Utrecht kwam te liggen.

Overigens zou de gemeente Vianen in 2002 al ooit van Zuid-Holland verhuizen naar Utrecht. Soms heb je dus geen verhuisservice in Vianen nodig om deel uit te maken van een andere gemeente of zelfs provincie! Mocht je wel echt van woning wisselen dan kun je natuurlijk rekenen op het team van Student Verhuis Service. Gemeente Vijfheerenlanden bestaat uit drie steden en in totaal vijftien woonplaatsen. Het totale aantal inwoners ligt momenteel op ruim 58.000 waarvan er ongeveer 16.500 in Vianen woonachtig zijn. Verhuizen naar de provincie Utrecht naar plaatsen als LeusdenEemnesAmersfoortVeenendaal of Houten is iets wat wij al meerdere jaren succesvol doen.

 

Verhuizen naar Vianen? Dit moet je weten

Ongeveer 60 procent van het aantal huizen is eigendom, 35 procent is sociale verhuur. Sinds 2017 zijn de prijzen flink gestegen, toch ligt de gemiddelde woningwaarde hier nog steeds aanzienlijk lager dan in omringende, grote steden. Veruit de meeste inwoners zijn in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. We zien meer stijgingen sinds 2017, zo zijn er een aantal bedrijven bijgekomen wat onderstreept dat Vianen een ondernemende gemeente is.

Op zoek naar een verhuisservice in Vianen?

Nu weet je wat meer over de historie van deze bijzondere gemeente. Als je wilt verhuizen naar Vianen dan kun je dit eenvoudig regelen via de Student Verhuis Service. Je hoeft geen student te zijn om hier gebruik van te maken. Wij werken met goed opgeleide verhuizers die een groot deel van de werkzaamheden op zich nemen. Dit betekent een gunstig tarief en uitvoerend personeel dat jong, enthousiast en vakkundig te werk gaat. Neem voor meer informatie en een vrijblijvende offerte gerust even contact met ons op, we helpen je graag verder!

Met ons interactieve aanvraagformulier ziet u gelijk een schatting van de kosten van uw verhuizing.
U krijgt dezelfde dag een vrijblijvende offerte toegestuurd met een menselijke schatting en eventuele toelichting
Klik hieronder op de knop om gelijk de kosten van uw verhuizing te berekenen!
Een prijsinschatting binnen 5 minuten
Ontvang dezelfde dag een offerte
Profiteer vandaag nog van onze aanbieding: ontvang tot 30% korting op jouw verhuisdag!

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen