Verhuizen met een ladderlift: antwoorden op veelgestelde vragen

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 7268 recensies
js_loader

We krijgen er regelmatig vragen over: verhuizen met een ladderlift. Daarom hebben we besloten er een blog over te schrijven. In deze blog vindt u antwoord op vragen als:

 • Een ladderlift, wat is dat?
 • Hoe ziet een ladderlift eruit?
 • Hoe werkt een ladderlift?
 • Tot hoe hoog kan een ladderlift?
 • Waarvoor kun je een ladderlift gebruiken?
 • Kan je een ladderlift ook ‘los’ huren?
 • Waar kan je goedkoop een ladderlift huren?

Een ladderlift, wat is dat?

Een ladderlift wordt ook wel meubellift of verhuislift genoemd en is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken als u gaat verhuizen. Met een ladderlift kunt u gemakkelijker grote en zware objecten naar beneden halen of juist naar boven vervoeren. Hebt u bijvoorbeeld een grote kast op zolder staan, dan is het geen fijn vooruitzicht dat deze tijdens de verhuizing van drie trappen af gedragen moet worden. Een ladderlift maakt het mogelijk om de kast in zijn geheel via het raam naar beneden te brengen, zodat de kast niet beschadigd raakt. Ook uw rug blijft gespaard: het tilwerk wordt door de ladderlift gedaan.

Als de lift er toch staat, kunt u deze ook voor de rest van de inboedel gebruiken. De verhuizing gaat hierdoor veel sneller en u bent dus minder tijd kwijt aan het inladen van uw inboedel.

Hoe ziet een ladderlift eruit?

Een ladderlift is meestal een aanhanger met een uitschuifbare ladder. Er zijn ook ladderliften die op een busje of kleine vrachtwagen staan: de ladder zit dan op de plek waar normaal de laadruimte zit. Langs de ladder glijdt een plateau heen en weer waarop u uw spullen van boven naar beneden (en omgekeerd) kunt transporteren.

Hoe werkt een ladderlift?

De lift wordt voor de gevel van uw woning geplaatst en is vervolgens klaar om uw spullen te transporteren. Het is hierbij van belang dat de ladderlift een solide en vlakke ondergrond heeft, zodat hij goed kan worden opgesteld.

Hoe bedien je een ladderlift ?

Een ladderlift bedienen is een vak apart dat zich niet in enkele zinnen laat uitleggen. Ervaring speelt een grote rol: een ervaren bediener zorgt ervoor dat hij de lift veilig en efficiënt inzet. Om schade en letsel te voorkomen, worden ladderliften daarom vrijwel altijd verhuurd met een gespecialiseerde bediener. Hij weet precies hoe hij de ladderlift moet gebruiken en zet de lift zo slim en efficiënt mogelijk in tijdens uw verhuizing. Zo hebt u zelf geen omkijken naar het bedienen van de ladderlift en houdt u de kosten beperkt, doordat uw verhuizing met de ladderlift snel en probleemloos verloopt.

Tot hoe hoog kan een ladderlift?

Er zijn verschillende ladderliften op de markt, en het antwoord op de vraag tot hoe hoog zo’n ladderlift komt, verschilt dus per lift. De ladderliften van Student Verhuis Service bijvoorbeeld reiken tot een hoogte van zo’n 18 meter. In de regel is dit voldoende om tot en met de 5e verdieping te komen. Dit is voldoende voor veel bovenwoningen en appartementen.

Bent u niet zeker of 18 meter reikwijdte voldoende is voor uw verhuizing? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u hier graag over.

Waarvoor kun je een ladderlift gebruiken?

Ladderliften zijn inzetbaar in verschillende situaties, zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten. Wij beschrijven graag enkele van die situaties.

 • Verhuizen vanuit of naar een flat zonder lift

Als u verhuist vanuit of naar een flatgebouw dat geen lift heeft, kan een ladderlift u veel tijd en rugpijn besparen. Met behulp van een ladderlift verplaatst u uw bezittingen eenvoudig van binnen in de huiskamer of slaapkamer naar buiten in de verhuiswagen. U ondervindt er zo geen enkele hinder van dat uw flatgebouw geen lift heeft: u heeft zelf voor een lift gezorgd.

Een piano is een prachtig meubel, maar tijdens een verhuizing kan een piano ook een lastig meubel blijken. Zeker als het verhuizen van de piano zonder lift moet gebeuren, kan dit heel wat ongemak opleveren. Met een lift en een professionele bediener is uw piano zeer snel en veilig naar beneden te vervoeren terwijl u toekijkt.

Nog zo’n uitdagend object om te verhuizen is de wasmachine. Juist de wasmachine staat vaak op zolder. In zo’n geval kan een ladderlift uitkomst bieden. U hoeft de wasmachine niet gevaarlijk de trap af te manoeuvreren, maar laadt deze op de ladderlift. Binnen een paar minuten staat uw wasmachine veilig in de verhuiswagen, klaar voor transport. Op het nieuwe adres is de wasmachine dankzij de lift ook snel weer boven. Het verplaatsen van een wasmachine via een ladderlift is ook beter voor de wasmachine: deze wordt zo niet door elkaar geschud of gekanteld zoals tijdens dragen, maar blijft steeds rechtop tijdens het vervoer naar beneden of naar boven.

Meubels van vroeger zijn prachtig, maar ook vaak loodzwaar. Een erfstuk staat misschien fantastisch in de slaapkamer, maar hoe krijgt u de kast naar de derde verdieping? Het antwoord is simpel: met een ladderlift. Door de kast buitenlangs naar boven te vervoeren, loopt u ook geen kans op beschadiging van muren, deurposten et cetera.

Een koelkast is een ander groot object dat er, net als de wasmachine, bij gebaat is om zo veel mogelijk staand vervoerd te worden. Dit gaat handig met een ladderlift. Juist door de vorm wordt een koelkast bij dragen natuurlijk vaak horizontaal vervoerd, terwijl dit met een ladderlift niet nodig is.

Moet u met spoed verhuizen? Een ladderlift scheelt heel wat sjouwwerk en kan meer volume en gewicht per keer naar beneden halen dan een verhuizer. Hierdoor is de verhuizing sneller gerealiseerd. Moet u met spoed verhuizen, bijvoorbeeld vanaf of naar een etagewoning? Door een ladderlift te huren, kan de verhuizing sneller uitgevoerd worden.

Kan je een ladderlift ook ‘los’ huren?

Met het ‘los’ huren van een verhuiswagen kunt u 2 dingen bedoelen:

 • Een ladderlift huren als losse dienst, dus los van andere verhuis- of transportdiensten.
 • Een ladderlift los huren, zonder bediener.

Wilt u een ladderlift huren zonder daarbij ook andere diensten af te nemen, dan is dit zeker mogelijk. U kunt bij een verhuisbedrijf vaak een losse ladderlift huren voor een bepaald aantal uren of voor een dagdeel. Bij Student Verhuis Service is dit ook mogelijk.

Een ladderlift los huren zonder iemand erbij die de lift kan bedienen, is bij sommige aanbieders wel mogelijk. Vaak is het echter verplicht om ook een professional in te zetten om de lift te bedienen. Dit in verband met de veiligheid. Iemand die de lift bedient zonder precies te weten wat de lift aankan of niet aankan, kan gemakkelijk schade en letsel veroorzaken. Bij Student Verhuis Service huurt u altijd een bemande ladderlift

Waar kan ik goedkoop een ladderlift huren?

Goedkoop een ladderlift huren doet u bij Student Verhuis Service. Wij hanteren duidelijke tarieven zonder addertjes onder het gras: een ladderlift kost bij ons 45 euro per uur. U huurt hierbij nog een verhuizer die de ladderlift voor u bedient, dit kost 25 euro per uur. Wij hanteren hierbij een minimum huurtijd van 2 uur.

Wij hebben onze eigen ladderliften, waardoor we u deze goede prijs kunnen aanbieden. Door eigen ladderliften aan te bieden, zijn deze:

 • Gegarandeerd goed onderhouden: wij weten precies hoe vaak een ladderlift wordt gebruikt en weten dus ook wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt;
 • Goedkoop in de verhuur: wij zitten niet als ‘tussenpartij’ tussen de verhuurder en de huurder in en houden daardoor de verhuurkosten laag.

Wat moet ik checken voordat ik een ladderlift huur?

Een ladderlift is een handig hulpmiddel dat voor veel verschillende soorten verhuizingen kan worden ingezet. Om een lift te kunnen gebruiken tijdens uw verhuizing, moet u echter voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit in verband met de veiligheid en de uitvoerbaarheid van een verhuizing met een ladderlift.

Is er voldoende opstel- en werkruimte voor de ladderlift ? De ladderlift moet recht onder het te gebruiken balkon of raam geplaatst kunnen worden, zo dicht mogelijk bij de gevel. Deze opstelplaats moet bereikbaar zijn vanaf de openbare weg. Er mogen geen andere voertuigen tussen de gevel en de ladderlift staan: uw inboedel mag niet over andere voertuigen heen worden gelift.
Hebt u een ontheffing nodig? Het kan zijn dat u een ontheffingsaanvraag moet doen om de ladderlift op een parkeerplek te plaatsen of om eventueel de rijweg te stremmen. Of dit voor u ook het geval is, kunt u navragen bij uw gemeente.
Moet u een objectmelding doen? In sommige gemeentes doet u een objectmelding om een ladderlift op de openbare weg te mogen plaatsen. Uw gemeente kan u vertellen of dit voor u ook opgaat.
Is de ondergrond van de opstelplaats geschikt? Om een ladderlift te kunnen opstellen, dient de ondergrond vlak en solide zijn. Dit zorgt voor veilig gebruik van de lift.
Is uw raam, deur en/of balkon geschikt? Ga na of het raam of de deur waardoor u uw inboedel naar buiten of naar binnen wilt brengen, groot genoeg is om die inboedel erdoorheen te krijgen. Is het raam eventueel tijdelijk te verwijderen om uw meubels goed door te laten? Is het kozijn, de muur of de railing van het balkon stevig genoeg om een ladderlift tegenaan te laten leunen? Is het raam, de deur of het balkon goed bereikbaar, ook met grote meubels?

Veelgestelde vragen over de verhuislift

Onze standaard verhuislift heeft een bereik van achttien meter. Dit is lang genoeg om zonder problemen tot de vierde verdieping te komen. Ook hebben wij nog een XL-lift, deze heeft een bereik van 31 meter! Dit is genoeg om tot de zevende en soms tot de achtste verdieping te komen.

Onze verhuisliften kunnen ± 150kg verplaatsen.

Voor enkel de lift vragen we je om minimaal 1 parkeervak vrij te houden. Heb je ook een verhuiswagen besteld? Dan verzoeken we je om minimaal 3 parkeerplekken vrij te houden.

De verhuislift moet zo dicht mogelijk tegen het pand komen te staan. Op deze manier kan de lift optimaal gebruikt worden. Verhuis je vanaf de 1e verdieping? Dan werkt het net wat anders, de lift is hier officieel niet voor gebouwd en moet dus ongeveer 6 meter van het pand af komen te staan.

Ik wil nu een ladderlift huren!

Wilt u nu een verhuislift huren? Dat kan! Doe een aanvraag via ons aanvraagformulier of neem contact met ons op om uw ladderlift te reserveren.

Waarom klanten voor ons kiezen:

100.000+ tevreden klanten
Beoordeeld met 4,8/5 uit 6800+ recensies
Veilig en verzekerd verhuizen tot €2.500.000
Al 15 jaar de beste prijs/kwaliteit
40 ruime en schone verhuiswagens
Gecertificeerde en hoog opgeleide verhuizers
Een prijsinschatting binnen 5 minuten
Ontvang dezelfde dag een offerte
Profiteer vandaag nog van onze aanbieding: ontvang tot 30% korting op jouw verhuisdag!

Ontvang onze verhuischecklist gratis per mail!

Voer hieronder je gegevens in om direct de exclusieve Verhuischecklist van Student Verhuis Service per mail te krijgen!

Ontvang tips die elke verhuizing tot een succes maken, inbegrepen in onze checklist.

DD slash MM slash JJJJ

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen