Verhuizen naar Frankrijk

Heeft u de knoop al doorgehakt om la vie en rose te gaan leiden in het warme Frankrijk? Of besluit u uw kantoor naar Frankrijk te verplaatsen? Dan is het tijd om de verhuizing te plannen. Net als alle internationale verhuizingen heeft een verhuizing naar Frankrijk behoorlijk wat om het lijf. Niet alleen moet u door administratieve rompslomp heen, ook het verplaatsen van uw spullen is minder vlot gedaan dan wanneer u maar twee straten verderop gaat wonen. Geen zorgen: wij helpen u van a tot z!

Onze dienstverlening als u naar Frankrijk verhuist

Student Verhuis Service heeft ruime ervaring met internationale verhuizingen en is dan ook bij uitstek het bedrijf om u bij te staan in de hectische tijd rondom uw verhuizing naar Frankrijk. Het personeel dat u begeleidt en de verhuizing verzorgt heeft vanzelfsprekend specialistische kennis op zak over het reilen en zeilen in Frankrijk. Bovendien proberen wij altijd verhuizers in uw verhuisteam te zetten die het Frans machtig zijn, zodat ze u op die manier kunnen ondersteunen bij het contact met lokale inwoners. Daarnaast kunt u er natuurlijk op rekenen dat de verhuiswerkzaamheden, zoals het verpakken, transporteren en uitpakken van uw inboedel, uitgevoerd worden naar onze gebruikelijke hoge standaard.

Fullservice verhuizing naar Frankrijk

Een verhuizing naar Frankrijk lijkt u misschien erg overweldigend. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u zo min mogelijk zorgen aan uw hoofd wilt hebben. Wij bieden u dan ook graag een fullservice verhuizing aan, waarbij wij u volledig ontzorgen. Door bij ons een fullservice verhuizing af te nemen, weet u zeker dat alle taken rondom de verhuizing goed uitgevoerd worden en op elkaar aansluiten. Het enige wat u hoeft te doen is aangeven welke spullen u tijdens de verhuizing tot uw beschikking wilt hebben en uw eigen vervoer naar Frankrijk regelen. Student Verhuis Service doet de rest.

Onze tips: waar u aan moet denken als u naar Frankrijk verhuist

Als u verhuist naar het buitenland vanuit Nederland, moet er veel geregeld worden. Wij hebben de meest voorkomende zaken waar u tegenaan kunt lopen onder elkaar gezet.

Is een visum nodig als u naar Frankrijk verhuist?

U hoeft geen visum aan te vragen als u naar Frankrijk verhuist, omdat Nederland en Frankrijk allebei lid zijn van de Europese Unie.

Moet u een verblijfsvergunning aanvragen in Frankrijk?

Een verblijfsvergunning is niet verplicht als u in Frankrijk woont en de Nederlandse nationaliteit hebt, maar het is wel mogelijk bij een vast verblijf van langer dan 3 maanden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw Franse werkgever om een werk- of verblijfsvergunning vraagt.

Meld uw emigratie bij de gemeente

Vanaf 5 dagen voor vertrek kunt u uw verhuizing naar Frankrijk doorgeven bij uw huidige gemeente. Zorg ervoor dat u het adres bij de hand hebt waarop u bereikbaar bent in Frankrijk.

Importeer uw auto bij een verhuizing naar Frankrijk

Wilt u uw eigen auto meenemen naar Frankrijk? Dan moet de auto worden uitgevoerd uit Nederland en ingevoerd in Frankrijk. U krijgt dan een Frans kentekenbewijs. Deze registratie moet binnen zes maanden na de verhuizing gebeuren.

Regel uw verzekeringen en pensioen

Als u naar het buitenland verhuist, moet u daar een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Geef zo snel mogelijk door aan uw huidige zorgverzekeraar en pensioenfonds dat u gaat emigreren. Krijgt u een uitkering van het UWV of de Sociale Verzekeringsbank? Dan kunt u die meenemen naar Frankrijk.

Bereid uw huisdieren voor op de verhuizing naar Frankrijk

Uw geliefde huisdier mag u gewoon meenemen naar Frankrijk. Bespreek ruim van tevoren met uw dierenarts welke inentingen nodig zijn voor uw emigratie naar Frankrijk. Verder heeft uw huisdier een Europees huisdierenpaspoort en een chip nodig. Die worden uitgegeven door de dierenarts. Wist u trouwens dat een aantal hondenrassen, zoals de pitbull en de mastiff, verboden zijn of verplicht gemuilkorfd moeten worden in Frankrijk?

Leer Frans spreken voordat u naar Frankrijk verhuist

Wist u dat minder dan de helft van de Fransen Engels spreekt? Het is dus verstandig om al een woordje Frans te leren voordat u naar Frankrijk vertrekt. Au revoir!

100.000+ tevreden klanten
Beoordeeld met 4,8/5 uit 6800+ recensies
Veilig en verzekerd verhuizen tot €2.500.000
Al 14 jaar de beste prijs/kwaliteit
40 ruime en schone verhuiswagens
Gecertificeerde en hoog opgeleide verhuizers

Zonder zorgen verhuizen naar Frankrijk met Student Verhuis Service

Uw verhuizing naar Frankrijk zal hoe dan ook een groot project zijn. Maak het uzelf gemakkelijk en besteed de verhuizing uit aan Student Verhuis Service. Wij nemen alle praktische taken op ons, waardoor u de tijd heeft voor de administratieve zaken. Door onze ruime ervaring met verhuizingen naar Frankrijk, helpen wij ook u in een handomdraai. Zo verhuist u met een gerust hart en kunt u binnenkort leven als een god in Frankrijk!

De kosten van uw verhuizing naar Frankrijk

Elke verhuizing is anders, al helemaal als u naar het buitenland verhuist. Daarom geven wij hier geen algemene kostenindicaties. Student Verhuis Service biedt u natuurlijk wel altijd een betaalbare oplossing voor uw internationale verhuizing naar Frankrijk. U kunt de kosten van uw verhuizing naar Frankrijk berekenen door ons interactie aanvraagformulier hieronder in te vullen.

Een prijsinschatting binnen 5 minuten
Ontvang dezelfde dag een offerte
Kies je korting tot 30%

Neem contact op, of vraag een offerte aan.

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Kosten berekenen