Zonder zorgen verhuizen: Werk met een verhuisplan

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Verhuizen is stressvol en kost veel tijd en werk. Dit wilt u natuurlijk zo makkelijk en goed mogelijk regelen. Een verhuisbedrijf kan hier al veel bij helpen. Wij kunnen namelijk heel wat werk en stress wegnemen. We kunnen bijvoorbeeld helpen met inpakken, woning leeghalen, de inboedel verhuizen en daarna in de nieuwe woning plaatsen. Dit kan al veel hulp bieden. Om nog meer stress te voorkomen en om alles duidelijk te hebben, is een verhuisplan erg handig. Het geeft overzicht en laat zien wat er allemaal al gedaan is en wat er nog moet gebeuren.

Lees hier over hoe u zonder zorgen kunt verhuizen door te werken met een verhuisplan.

5 benodigde stappen voor uw verhuisplan

Een verhuisplan is een plan met daarin alle stappen aangegeven die nodig zijn bij een verhuizing. Dit zorgt voor overzicht en duidelijkheid. Wat beide hopelijk voor minder stress zorgt. En de verhuizing makkelijker maakt. Het maakt ook duidelijk wie wat doet en hoeveel hulp er eventueel nodig is. Dit is handig wanneer u een verhuisbedrijf aanneemt voor de verhuizing en eventueel andere mensen voor hulp vraagt. Dan weten wij ook meteen wat er van ons verwacht wordt.

Er zijn een aantal stappen in het verhuisplan waar u op kunt letten. Op die manier wordt de verhuizing duidelijk en goed geregeld en uitgevoerd.

Lees hier meer over hoe een bedrijfsverhuizing in zijn werk gaat.

Stap 1: Inboedel

Wanneer u gaat verhuizen neemt u natuurlijk uw spullen mee. Maar wilt u wel al uw spullen mee? Of zijn er een aantal dingen die weg kunnen? Misschien staan er wel spullen op de zolder of kelder waar u jaren niet naar om heeft gekeken en die nu weg kunnen. Het ruimt goed op en zorgt ervoor dat alleen de belangrijke spullen mee gaan naar het nieuwe huis. Dat zorgt meteen voor een goed georganiseerd nieuw huis. U hoeft natuurlijk niet alles meteen weg te gooien, het is ook een goed idee om spullen te doneren of weg te geven.

Er zitten daarnaast grote verschillen tussen de inboedel van een particuliere verhuizing als een bedrijfsverhuizing. Als ook voor de planning van de verhuizing.

Stap 2: Inpakken

Nadat u heeft besloten welke spullen meegaan, is het wel zo handig als u deze inpakt. Het is handig om dit per categorie te doen. Zodat alle spullen georganiseerd bij elkaar blijven. Bijvoorbeeld u begint met de keuken, badkamer en slaapkamer. Label alle dozen, zodat u ze vervolgens niet twee keer hoeft uit te pakken en u direct weet waar de spullen moeten komen te staan. Zo weten de verhuizers ook meteen waar de dozen moeten komen.

En staat alles meteen in de juiste kamer. Dit maakt uitpakken een heel stuk makkelijker. Let er wel op dat breekbare spullen goed verpakt worden. Zodat ze tijdens de verhuizing niet beschadigen of kapot gaan. Dit kan bijvoorbeeld met oude kranten of bubbeltjesplastic. Het is handig om medicijnen en belangrijke papieren apart bij u te houden. Voor als u deze nodig hebt en zodat u er eenvoudig bij kan. U wilt deze natuurlijk niet kwijtraken.

Stap 3: De verhuisdag en verhuizing zelf

Het kan in veel gevallen erg handig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Op de verhuisdag kunnen zij u ontzorgen en er zorg voor dragen dat de verhuizing op rolletjes verloopt. Zo voorkomt u de nodige verhuisstress en zorgt u ervoor dat de verhuisdag een succes wordt.

Helemaal als u veel spullen heeft, of grote meubels of bijvoorbeeld op de vierde verdieping woont (of gaat wonen). Dan kunt u gebruik maken van de optie het huren van een verhuislift. Zo voorkomt u schade aan uw inboedel en bent u niet onnodig zwaar aan het tillen.

Verder zorgt een verhuisbedrijf er ook voor dat het sneller gaat, heeft u meer directe mankracht beschikbaar met verhuiswagens en overige handige verhuismaterialen. Let daarnaast ook op parkeerplekken, waar kan het verhuisbedrijf de verhuisbus plaatsen en waar kunnen eventueel andere verhuishulp hun auto kwijt. Dit is handig om van te voren allemaal te weten en door te geven. Een goede voorbereiding is alles. Daar kan een verhuisbedrijf ook een rol bij spelen, zodat niet alles nog op de laatste dag geregeld dient te worden.

Alles weten over uw verhuizing? Download dan hier onze verhuischecklist:

Stap 4: Uitpakken

Wanneer de spullen zijn verhuisd naar het nieuwe huis moeten deze natuurlijk ook nog uitgepakt worden. Dan is het wel zo handig wanneer deze al meteen in de juiste kamer staan. Daarom is het handig om op de verhuisdozen op te schrijven waar de dozen naar toe moeten.

Dan kunt u beginnen met uitpakken. Bedenk van te voren waar de spullen het beste kunnen staan en wat de handigste plek is. Dit is meteen een kans om het huis goed te organiseren. Het is dan ook het meest handig om per kamer uit te pakken.

Stap 5: Huis inrichten

Dit is het leukste gedeelte van verhuizen, het huis inrichten. Op deze manier kunt u het helemaal naar uw eigen stijl maken en u zo sneller thuis laten voelen. Geef al uw meubels een leuk plekje en leg bijvoorbeeld leuke kussentjes op de bank. En geniet zo van uw nieuwe huis!

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen