Hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de verhuisdag?

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Een verhuizing is een bijzonder moment in het leven. Sommige mensen worden geboren en sterven in dezelfde woning terwijl andere mensen niet eens tijd hebben om uit te pakken. Wat de situatie ook mag zijn, de grote verhuisdag blijft een spannend moment. Naast gezonde spanning kan het ook een heel stressvolle situatie zijn, toch is dit niet nodig. Met een goede voorbereiding en ondersteuning van Student Verhuis Service wordt de verhuisdag iets om naar uit te kijken. Begin met deze checklist en bespaar stress, obstakels en onnodige kosten.

Met ons interactieve aanvraagformulier ziet u gelijk een schatting van de kosten van uw verhuizing.
U krijgt dezelfde dag een vrijblijvende offerte toegestuurd met een menselijke schatting en eventuele toelichting
Kies tot 30% korting op uw verhuisdag

1. Neem er de tijd voor

Als het een spoedverhuizing betreft dan zal deze checklist niet veel uitkomst bieden. Neem in dat geval direct contact op met de specialisten van Student Verhuis Service. Wist u dat het mogelijk is om te verhuizen in het weekend of zelfs in de nacht? Normaal gesproken is er wat meer tijd om de zaken op orde te brengen. Een verhuizing kan weken en zelfs maanden vooraf gepland worden. Door een uurtje hier en een uurtje daar in het project te steken voelt het als veel minder werk en hoeven er geen weekenden of vakantiedagen opgeofferd te worden.

2. Neem contact op met de verhuizer

Als het mogelijk is adviseren we om in een vroeg stadium contact op te nemen met een contactpersoon van Student Verhuis Service. Als er een verhuisdatum bekend is, dan kan alvast een reservering worden gemaakt. Dan weet u zeker dat de verhuizing in kannen en kruiken is, lang voor de grote verhuisdag. Ook zult u tips en adviezen krijgen door een team specialisten die precies weten wat veel mensen vaak vergeten. Is er ondersteuning nodig of materiaal zoals verhuisdozen? Regel het op tijd en schrap het van de lijst.

3. Maak een checklist

Over een lijst gesproken, een verhuischecklist is meer dan een lijst met zaken die u niet wilt vergeten. Het is namelijk een motivatie tool. Iedere keer als er weer een taak afgevinkt wordt is dit weer een euforisch momentje. Er worden stoffen in de hersenen geproduceerd die een goed gevoel geven. Dit is geheel verdiend, geniet ervan! In een To Do app is het mogelijk om taken te categoriseren en toe te wijzen aan huisgenoten. Zo houdt u altijd overzicht op de situatie.

4. Maak een inventaris

Zorg dat er per ruimte een inventaris wordt gemaakt. De huiskamer, slaapkamers, keuken etc. Geef aan wat er zich in de ruimte bevindt en noteer mogelijke uitdagingen. Hoe gaat die kast op de slaapkamer eigenlijk naar buiten toe? Via de trap of het raam? In dat geval zal er een verhuislift nodig zijn. Neem even contact op met de adviseur van de Student Verhuis Service om zaken als een verhuislift te regelen. Dan kan er weer een vinkje worden gezet.

5. Verkoop oude spullen

Een verhuizing is het perfecte moment om afscheid te nemen van zaken die eigenlijk niet meer nodig zijn op de nieuwe locatie. Een magnetron bijvoorbeeld, als de volgende woning een inbouwkeuken heeft. Of een bank die te groot is voor de nieuwe woonkamer. Alles wat geen duidelijke functie heeft maar wel een waarde vertegenwoordigt kunt u verkopen via Marktplaats of een dergelijke service.

6. Geef de rest weg

Zaken die geen grote waarde vertegenwoordigen maar nog wel in goede staat zijn kunnen naar familieleden, vrienden of een goed doel gaan. Neem contact op met de kringloopwinkel of zet deze spullen online als “gratis afhalen”. Met goede doelen kunt u kinderen overhalen om die dozen vol speelgoed af te staan. Maak er een evenement van. Misschien wordt het ook eens tijd om die zakken vol kleding weg te geven. Die passen toch niet meer, dit gaat ook niet meer gebeuren…

7. Voer het overige af

De woning wordt al een stuk leger, wellicht zijn de diensten van de verhuisservice niet meer nodig? Zover zijn we nog niet, maar het schiet al aardig op. Er komen ook allerlei hele en halve zaken tevoorschijn waar niemand iets meer aan heeft. Afval bestaat niet, alles kan een nieuwe bestemming krijgen. Via de oudijzerboer of de milieustraat. Is het niet mogelijk om zelf deze zaken af te voeren? Student Verhuis Service heeft contacten met diverse instanties en kan ook restmaterialen afvoeren als dit gewenst is. Neem gerust even contact op voor alle mogelijkheden.

8. Pak kleine spullen in

De verhuisdag komt eraan, begin maar met dozen in te pakken. Eerst de spullen die wel meegaan naar het nieuwe huis maar niet direct nodig zijn. Plak etiketten met beschrijving op de dozen. Met gekleurde stickers per ruimte is het eenvoudig om spullen netjes bij elkaar te houden. Denk ook aan labels zoals ‘breekbaar’ of ‘zwaar’. Als er breekbare of waardevolle zaken zijn, geef dit op tijd aan bij de verhuizer. Niet alleen is Student Verhuis Service verzekerd voor mogelijke schade, de verhuizers zullen voorzichtig met uw dierbare bezittingen omgaan. Is zelf inpakken geen optie? Ook dit kan uitbesteed worden.

9. Bereid grote zaken voor

Denk goed na over grote meubelstukken, wit- en bruingoed. Bij zelf verhuizen kan dit een groot obstakel vormen, door de verhuizing uit te besteden is dit deel van de verhuizing snel geregeld. Een paar verhuizers heeft die wasmachine zo van de trap af getild, de bank gaat misschien gewoon door het raam. Een verhuislift kan ook veel verhuisproblemen oplossen. Niet alleen voor hoogbouw maar ook in woningen met meer etages.

10. Besteed zoveel mogelijk uit

Een huis zoeken, kopen of huren, contracten opzeggen of kinderopvang regelen; voor en na de verhuisdag is er veel werk om te verzetten. Doe niet wat u niet zelf hoeft te doen. Is dat duur? Tijd is geld, gemoedsrust is haast onbetaalbaar. Ook als u een beperkt cashless budget beschikbaar heeft zijn er creatieve oplossingen voor een goedkope verhuizing. Neem geheel vrijblijvend contact op met de Student Verhuis Service en ontdek het zelf.

Student Verhuis Service is een verhuisbedrijf gevestigd in Amsterdam, maar ook voor verhuizingen in RotterdamUtrecht en Den Haag bent u bij ons op het juiste adres.

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen