Een stappenplan voor je verhuizing: zo ga je een feilloze verhuizing tegemoet

Geschreven door: | Tips

Verhuiskosten berekenen

Binnen 5 minuten een prijsindicatie
Dezelfde dag een gratis vrijblijvende offerte op maat
Met korting tot 30%!

Eindelijk! U heeft uw nieuwe (droom-)huis bemachtigd! Naast het feit dat dit een mijlpaal is in uw leven, betekent dit voor sommige ook een stressvolle periode. Na de vreugde en blijdschap van de aankoop of huur van uw nieuwe woning, zult u toch ook na moeten denken over de verhuizing. Dit begint al vanaf het moment dat u de sleutel in handen krijgt. Soms ziet u door alle bomen het bos niet meer.

Gaat u binnenkort verhuizen en weet u niet waar u moet beginnen? Geen zorgen: om u te ondersteunen bij een zorgeloze verhuizing hebben wij voor u hét ‘Stappenplan verhuizing’ opgesteld. Met deze tips en verhuisplanning gaat u een vloeiende verhuizing tegemoet.

Een stappenplan voor je verhuizing is al het halve werk

Een verhuizing kan een stressvolle en chaotische periode zijn. Er zijn vele zaken waar u rekening mee dient te houden of in het achterhoofd moet hebben rondom of tijdens een verhuizing. Als u dit vooraf al plant, bespaart u uzelf veel stress. Iets dat u liever wilt voorkomen op zo een drukke dag als de verhuizing. Met een verhuisplanning legt u de taken stap voor stap vast, zodat de dag snel en vloeiend zal verlopen. Met behulp van een stappenplan verhuizen bieden wij u graag houvast in deze periode. Zo wordt de verhuizing net iets overzichtelijker voor u.

Stap 1 – Geef uw adreswijziging door

Misschien wel de meest vergeten stap bij een verhuisplanning: de adreswijziging doorgeven. In alle chaos en stress van de verhuizing kan dit er zomaar bij inschieten. Echter is het wel belangrijk dat dit zorgvuldig aan verschillende instanties wordt doorgegeven. Maak dan ook voor u zelf een lijstje wie je allemaal van jouw adreswijziging op de hoogte moet stellen. Denk hierbij natuurlijk aan netwerk providers, energieleveranciers, verzekeraars, uw tandarts en huisarts, etc. Daarnaast is het ook slim om familieleden en kennissen op de hoogte te stellen, mochten zij dit nog niet weten.

Stap 2 – Zoek uw spullen uit

In uw huis zijn er vaak ook spullen die overbodig zijn of zelfs nauwelijks gebruikt worden. Een verhuizing is het perfecte moment om eens kritisch naar al deze spullen te kijken. Heeft u het echt nodig? Gebruikt u bepaalde dingen nog of staat het er enkel voor de sier? Zo zult u erachter komen dat er nog vrij veel spullen zijn die eigenlijk weg kunnen. Dit scheelt weer in de verhuizing, want hoe minder u moet verhuizen, des te sneller en makkelijker het zal gaan. Neem hierbij de berging of uw zolder eens goed op de schop en kijk wat er eventueel weggegooid kan worden. Zo houdt u alleen de spullen over die u echt mee wilt nemen naar uw nieuwe huis.

Stap 3 – Spullen inpakken

U kunt niet vroeg genoeg beginnen met het inpakken van uw spullen. Dit bespaart veel stress op de dag zelf en zorgt ervoor dat u snel te werk gaat op de verhuisdag. Zorg er wel voor dat dit structureel gebeurd. Hier zult u later veel profijt van hebben. Maar structureel te werk gaan, hoe doet u dit?

  • Bedenk vooraf welke onderdelen bij elkaar ingepakt mogen worden. Prop dus geen keukenspullen bij uw slaapkamer accessoires, maar doe dit op een slimme manier. Denk hier dus over na, voordat u gaat inpakken.
  • Schrijf de bestemming op de doos. U wilt natuurlijk niet eerst in iedere doos hoeven kijken, voordat u weet naar welke kamer deze moet. Als er op de buitenkant van de doos met een letter of woord aangegeven wordt wat voor spullen erin zitten, zal er veel sneller en efficiënter verhuisd kunnen worden.
  • Gebruik uw ruimtelijk inzicht. Stouw niet ‘zomaar’ allerlei spullen in een doos: efficiëntie is de want hoe minder dozen, hoe beter. Ruim de dozen dus overzichtelijk en slim in.
  • Maak een aparte doos met cruciale spullen. De eerste dagen na uw verhuizing zal er flink wat chaos ontstaan. Er zullen nog diverse dozen onuitgepakt zijn. Om de belangrijkste spullen binnen handbereik te hebben, is het slim om deze apart in te pakken.

Om ervoor te zorgen dat uw spullen veilig en ongedeerd in uw nieuwe woning aankomen, is het van belang dat u deze goed beschermd. Denk dus ook aan inpakmateriaal of professionele verhuisdozen. Hierdoor garandeert u uw inboedel van een veilige reis en zal er geen schade aan uw eigendommen worden ontstaan.

Stap 4 – Neem vrije dagen op

Het gebeurt helaas regelmatig: door de stress van de verhuizing vergeet u om vrij te vragen. Geef de verhuisdata dus meteen aan uw werk door, zodat u dit niet door alle chaos vergeet. Heeft u daarnaast ook kinderen, dan is het afhankelijk van de leeftijd natuurlijk, prettig als zij goed opgevangen worden. U wilt de verhuizing soepel laten verlopen en daarbij moet iedereen zijn of haar taken hebben op te voltooien.

Stap 5 – Schakel hulptroepen in

Een verhuizing kost vaak veel tijd en moeite, waardoor dit in uw eentje vrij lastig wordt. Zorg dus dat uw vrienden en familie uw verhuisdag op de planning hebben staan. Vele handen maken licht werk en zo geldt dat dus ook voor uw verhuizing. Zorg dat uw verhuishulp op de hoogte is van de verhuisdag en eventuele materialen die zij mee moeten nemen. Heeft uw broer of zus een aanhanger of busje? Laat hen deze dan ook meenemen. Hierdoor bent u goed voorbereid op de dag zelf.

Tevens is het erg slim om een verhuisbedrijf in te schakelen tijdens uw verhuizing. Een verhuisbedrijf heeft jarenlange ervaring en professionaliteit, waardoor uw spullen snel en efficiënt verhuisd worden. Daarnaast geeft dit vaak net iets meer bescherming aan uw spullen, omdat een verhuisbedrijf met discretie te werk gaat. Behoefte aan een verhuisbedrijf? Student Verhuis Service is het grootste én goedkoopste verhuisbedrijf van Nederland. Perfect als u kosten wilt besparen dus.

Stap 6 – Meet uw nieuwe woning op

U zal het net zien. Heeft u al uw spullen naar uw nieuwe woning verhuisd, passen deze meubels niet door de deuropening. Zorg daarom dat u alle kamers en deuren opmeet, voordat de verhuizing start. Een goede voorbereiding is het halve werk: zo kunt u diverse meubels van te voren uit elkaar schroeven. Dit maakt de verhuizing een stuk efficiënter en vloeiender. Download via onderstaand formulier onze verhuischecklist zodat je niets vergeet.

Hulp bij uw verhuizing nodig?

Weet u niet goed hoe u bepaalde zaken uit het stappenplan verhuizen aan moet pakken of bent u niet goed in het maken van een verhuisplanning? Student Verhuis Service schiet u graag te hulp. Door onze jarenlange ervaring weten wij iedere verhuizing met veel succes af te ronden. Niets is voor ons te gek. Onze verhuizers zijn veel gewend en weten uw verhuizing binnen mum van tijd te voltooien. Professionaliteit staat bij ons voorop: of dit nu een particuliere verhuizing is of een woningontruiming.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu een offerte aan. Wij geven u zo snel mogelijk een prijsindicatie, waardoor u precies op de hoogte bent van de verwachten kosten. Verhuizen doet u met Student Verhuis Service: de goedkoopste verhuisdienst van Nederland.

Neem contact op, of vraag een offerte aan.

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Kosten berekenen