Populaire steden om naartoe te verhuizen

Geschreven door: | Tips
Inhoudsopgave

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

De Nederlandse woningmarkt is erg liquide de laatste jaren. Dat betekent dat mensen relatief makkelijk van huis kunnen wisselen zonder dubbele lasten te hebben of er lang over moeten doen om hun woning te verkopen. Dat geldt niet alleen voor rijtjeshuizen, maar ook als u gaat verhuizen naar een seniorenwoning. Toch zijn er wel wat regionale verschillen. Lees in dit artikel meer over de populaire steden om naartoe te verhuizen en waarom Den Haag een stad is waar veel mensen vandaan trekken.

Populaire steden

In heel Nederland zijn meer verhuizingen dan in de vorige jaren. Toch zijn er tussen de regio’s nog grote verschillen. In de Randstad verwisselen de meeste mensen van huis en binnen de Randstad zijn nog steeds grote verschillen. Vooral de grotere steden in de Randstad zijn populair. De meest 5 meest populaire steden om naartoe te verhuizen zijn:

1. Amsterdam:
Vergeleken met andere steden in de Randstad heeft Amsterdam relatief veel woningruimte binnen de bebouwde kom. Toch kampt Amsterdam met een chronisch woningtekort. Het gevolg is dat de huizenprijzen in Amsterdam sterk gestegen zijn en dat het voor veel mensen financieel niet haalbaar is om een huis te kopen in Amsterdam. Toch blijft Amsterdam met stip op één staan als meest populaire stad om naartoe te verhuizen.

2. Amstelveen:
In het kielzog van Amsterdam profiteert Amstelveen mee van de faciliteiten die de hoofdstad te bieden heeft. Veel jonge gezinnen vertrekken van Amsterdam naar Amstelveen om de rust op te zoeken en toch dichtbij werk, familie en vrienden te blijven wonen. Als verhuisbedrijf in Amsterdam verhuizen we daarom relatief veel tweeverdieners met kinderen of een kinderwens naar Amstelveen.

3. Rotterdam:
In het centrum van Rotterdam is veel minder woonruimte dan in Amsterdam. Dit scheelt ongeveer een factor 2. In de omliggende wijken is echter wel veel ruimte voor gezinnen en starters. De ruimte in Rotterdam wordt wat efficiënter benut dan in veel traditionele steden. Tegelijkertijd krijgt Rotterdam steeds meer een eigen identiteit. Dit levert niet alleen meer toeristen op, maar mensen willen ook weer graag hun hele leven in Rotterdam wonen. Student Verhuis Service is dan ook veel actief als verhuisbedrijf Rotterdam.

4. Utrecht:
Voor verhuizingen naar deze stad worden wij als verhuisbedrijf Utrecht vaak ingeschakeld. Utrecht is met haar centrale ligging in het land en de vriendelijke uitstraling een goede uitvalsbasis voor jonge gezinnen. Bovendien is Utrecht een traditionele studentenstad. Deze studenten blijven na hun studie vaak in Utrecht wonen en gaan van hun studentenwoning een grotere woning huren of kopen. Ook de omgeving van Utrecht is erg populair. Denk bijvoorbeeld aan Vleuten, Leidse Rijn en Nieuwegein.

5. Amersfoort:
Amersfoort heeft in de laatste decennia veel nieuwbouwwijken bijgebouwd. Door de aantrekkelijke ligging ten opzichte van aan de ene kant Utrecht en Amsterdam en aan de andere kant met het oosten van het land, kiezen veel young professionals voor een nieuw leven in Amersfoort. Wij realiseren veel verhuizingen in en naar Amersfoort. Benieuwd wat we als verhuisbedrijf Amersfoort voor u kunnen betekenen? Schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen!

6. Overige steden, zoals Nijmegen, Leiden, Groningen en Hilversum
Nijmegen is zo blijkt uit onderzoek na Utrecht en Amsterdam de meest aantrekkelijke stad. Nijmegen scoort goed als het gaat om de bereikbaarheid (van en naar de stad toe en af), cultuur, veiligheid en het aanbod en de verhouding van koop- en huurwoningen. Onder studenten is Nijmegen ook interessant om naar te verhuizen. Andere populaire steden zoals Leiden, Groningen en Hilversum staan bekend om het hoge aantal instromers van studenten en starters.

Den Haag heeft veel verlaters

Volgens het CBS verhuizen er steeds meer mensen uit de grote stad en wisselen ze de stad in voor omliggende steden. Vooral jonge gezinnen zijn verantwoordelijk voor deze trend. De steden blijven echter ook erg populair bij mensen die nog niet in de stad wonen. Daardoor blijven de huizenprijzen in de steden hierboven nog steeds stijgen. Enige uitzondering hierop is Rotterdam. Daar vertrekken bijna geen mensen naar een andere gemeente en komen er wel steeds meer mensen bij.

Een stad die hier al jarenlang mee te kampen heeft is Den Haag. Den Haag heeft al sinds de crisis meer mensen die vertrekken dan dat er bijkomen. Deze trend zet zich in ieder geval ook nog in 2016 door. Voor 2017 zijn er nog geen cijfers beschikbaar. Gaat u ook uit Den Haag verhuizen? Schakel dan een verhuisbedrijf Den Haag in om uw verhuizing soepel te laten verlopen.

Ook als u niet uit Den Haag of naar de populaire steden verhuist, bent u van harte welkom bij Student Verhuis Service. Bereken online wat uw verhuizing kost, vraag een prijsopgave bij ons aan en wij helpen u snel verder!

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen