Hoe ver van tevoren moet ik mijn verhuizing regelen?

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Van het wijzigen van uw adres tot het inhuren van een verhuisbedrijf; verhuizen heeft meer voeten in de aarde dan u misschien in eerste instantie denkt. Het is daarom belangrijk zo snel mogelijk te beginnen met alle voorbereidingen rondom uw verhuizing. Een goed begin is immers het halve werk. Dat bespaart u heel wat zweten en nagelbijten op de verhuisdag zelf

Wanneer begin ik met de voorbereiding?

Maar wat is dan precies ‘zo snel mogelijk’? Om u een indicatie te geven: als u drie maanden voor de verhuizing begint met de voorbereidingen, dan zit het wel snor. Maar houdt daarbij altijd in uw achterhoofd: hoe eerder, hoe beter. Zaken die u drie maanden voor de verhuizing kunt regelen zijn bijvoorbeeld het doorgeven van uw nieuwe adres aan alle instanties, het inpakken van de eerste spullen en het aanvragen van een parkeervergunning voor op de verhuisdag. Het wijzigen van uw adres bij de gemeente dient vanaf vier weken voor tot vijf dagen na de verhuizing te gebeuren. In onze handige verhuischecklist vindt u een uitgebreid overzicht van wat u niet moet vergeten en in welke volgorde u uw checklist het best kunt afwerken.

De verschillen bij een verhuizing met spoed

Het kan gebeuren dat u onverwachts uw woning uit moet. Bijvoorbeeld door een lekkage of door roetschade na een brand. Om verdere schade te voorkomen, moet uw inboedel dan zo snel mogelijk naar een andere locatie gebracht worden. Die goede voorbereiding zoals hierboven beschreven zit er in zo een geval niet in. Maar om zo’n snelle verhuizing toch met zo min mogelijk stress te laten verlopen, kunt u de hulp inschakelen van onze verhuisteams. Deze steken ook bij spoedverhuizingen graag de handen uit de mouwen en doen er alles aan u wat zorgen te ontnemen.

Doordat wij werken met studenten, zijn onze werktijden flexibel. Wij bieden dan ook zeven dagen per week verhuishulp. Zowel overdag als ’s avonds. Om beschikbaarheid te garanderen, raden wij aan een spoedverhuizing minimaal een week van tevoren in te plannen. Vandaag of morgen verhuizen? Vaak is dit ook een optie. Neem dan wel even telefonisch contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Afspraak maken met Student Verhuis Service

Naast een goede voorbereiding, kan de hulp van Student Verhuis Service u ook heel wat stress besparen op de verhuisdag zelf. Die extra handjes en spierballen komen vaak goed van pas. Wel van belang is om ons tijdig in te huren en uw verhuizing te plannen. En daar komt die goede voorbereiding dan weer om de hoek kijken.

Het verschilt van periode tot periode hoe druk onze verhuisteams bezet zijn. Zo is het mogelijk dat we binnen 24 uur beschikbaar zijn, maar kan het ook voorkomen dat onze verhuisteams de aankomende weken volgeboekt zijn. Voornamelijk verhuizen rond de maandwisseling, in vakanties en in het weekend is populair. Ons advies is daarom: maak een afspraak zodra u de verhuisdatum weet. Dit verzekert u van beschikbaarheid. Bovendien een leuke bijkomstigheid: u krijgt korting op bepaalde dagen. Hoe langer van tevoren u boekt, hoe meer keuze u heeft en hoe meer kans om te profiteren van dit voordeel. U krijgt dezelfde dag een vrijblijvende verhuisofferte toegestuurd met een concrete prijsindicatie.

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen