5 veel voorkomende problemen tijdens de verhuizing

Geschreven door: | Tips

Verhuiskosten berekenen

Binnen 5 minuten een prijsindicatie
Dezelfde dag een gratis vrijblijvende offerte op maat
Met korting tot 30%!

Van weinig mensen is verhuizen een hobby. Vooral in situaties dat het gaat om een noodgedwongen verhuizing is de verhuizing zelf een taak waar u als een berg tegenop kunt zien. Een goede voorbereiding scheelt een hoop stress en helpt u om de belangrijkste problemen tijdens een verhuizing te voorkomen.

1: Gebrek aan kundige hulp

Bij een verhuizing komen vaak vrienden en familie helpen met verhuizen. Natuurlijk is het enorm fijn dat de omgeving kan komen helpen bij de activiteiten rond een verhuizing, echter heeft het ook een andere kant. Het tillen van zware meubels en het gebrek aan structuur in een verhuizing kan er voor zorgen dat de verhuizing langer duurt dan gewenst of dat bepaalde meubels beschadigen tijdens de verhuizing. Dit kan frustreren, omdat vrienden en familie komen helpen als vriendendienst is het lastig om bepaalde zaken op de rit te krijgen. Een gegeven paard in de bek kijken is in deze situaties not done.

2: Lichamelijke klachten

Bij het tillen van zware objecten kan het lichaam beschadigen. Wanneer er geen goede tilhouding wordt aangenomen tijdens de verhuizing kunt u last krijgen in schouders, rug of benen. Let daarom goed op met het tillen van zware dozen of lastige objecten, het moet uw lichaam namelijk niet blijvend beschadigen. Heeft u, of iemand die u helpt met verhuizen lichamelijke klachten? Zorg er dan voor dat u de zware zaken overlaat aan iemand anders. Het oude huis moet immers ook schoongemaakt worden voor de nieuwe bewoners.

3: Verkeerde transport- / verhuismaterialen

Vooraf goed nadenken hoe de spullen van A naar B worden vervoerd is cruciaal. U wilt te allen tijden voorkomen dat de dag van de verhuizing blijkt dat de auto die u hebt gekozen voor de verhuizing niet groot genoeg is om uw enorme boxspring te verhuizen. Niet alleen het vervoeren van A naar B kan een probleem zijn. Soms is een ladderlift namelijk niet alleen handig om te hebben, maar noodzakelijk om spullen boven te krijgen.

Zeker in de binnenstad van grote steden zoals Amsterdam of Utrecht zijn de ruimtes klein en de trappen smal. Antieke kasten verhuizen, bedden, wasmachines, koelkastaquarium of banken passen hierdoor niet door de kleine ruimtes. Wilt u voorkomen dat u voor verassingen komt te staan? Meet de ruimtes en meubels goed op en huur een verhuislift wanneer u twijfelt of verwacht dat de meubels niet via de trap naar boven kunnen. Vergeet ook de kleine zaken niet zoals verhuisdekens of sjorbanden om te zorgen dat de meubels niet beschadigen of verschuiven tijdens het vervoer.

4: Omvang van de verhuizing verkeerd ingeschat

De taken die bij een verhuizing komen kijken worden vaak onderschat. Een dag is vrij snel voorbij en met hulp van enkel vrienden en familie kan het goed zo zijn dat het allemaal uitloopt. Als je iets wil voorkomen is dat het avond is, iedereen naar huis is vertrokken en het bed nog in het oude huis staat. Het is van belang dat er goed wordt gekeken naar de meubels en dozen zodat er ingeschat kan worden hoeveel keer heen en weer gereden moet worden met de verhuiswagen of verhuisauto.

5: Slechte planning

Het is goed om vooraf in kaart te brengen welke middelen er beschikbaar zijn tijdens de verhuizing en wat er precies moet gebeuren. Weet u welke vervoersmiddelen er precies beschikbaar zijn? Hoe lang kan de verhuishulp aanwezig zijn tijdens de verhuizing? Welke zaken moeten sowieso dezelfde dag vervoerd worden naar de nieuwe locatie en welke dingen kunnen wachten?

Het is van belang dat er goed wordt nagedacht over de planning van de verhuizing. Een goede planning zorgt er voor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en dat de verhuizing soepeler loopt.

Via het onderstaande formulier kunt u een gratis en vrijblijvende verhuischecklist downloaden, zodat u in ieder geval niets meer vergeet tijdens uw verhuizing.

Verhuisprofessionals

Ziet u het niet zitten om de verhuizing helemaal zelf uit te voeren? Dan kunnen wij u daarin ondersteunen. Onze verhuisteams zorgen er voor dat de dag in goede banen wordt geleid. De verhuishulp kan alsnog komen, vele handen maken licht werk. Zo kunt u goedkoop verhuizen met minder verhuisstress. Benieuwd wat een verhuizing kost in uw situatie? Maak dan gebruik van onze eenvoudige prijscalculator en weet direct aan welke kosten u moet denken.

Neem contact op, of vraag een offerte aan.

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Kosten berekenen