Verhuisdozen inpakken makkelijk gemaakt: alles over slim inpakken (+handige tips!)

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Verhuizen: het is dan wel veel werk, maar het klinkt allemaal redelijk simpel. We stoppen alles in dozen, laden die in een verhuiswagen, rijden naar ons nieuwe adres, laden daar alles weer uit en geven de hele inboedel een leuk, nieuw plekje.

Als de verhuisdag dichterbij komt en je moet gaan inpakken, doemen er ineens allerlei onzekerheden op, zoals:

  • Hoe groot is een verhuisdoos, en hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn inboedel?
  • Verhuisdozen inpakken: waar beginnen?
  • Wat is de beste volgorde van inpakken bij een verhuizing?
  • Hoeveel verhuisdozen passen er in een verhuiswagen?
  • Hoe kan ik überhaupt slim inpakken voor mijn verhuizing?
  • Hoe pak ik borden, servies en glaswerk in voor mijn verhuizing?
  • Met welke andere zaken moet ik rekening houden bij het inpakken?

Hieronder geven we antwoord op deze en andere veelgestelde vragen over het inpakken van verhuisdozen. Ook delen we onze tips voor inpakken. Met deze tips wordt inpakken gemakkelijk en pak je de voorbereidingen voor jouw verhuizing slim aan. De blog is als volgt opgedeeld:

  • Eerst volgen antwoorden op algemene inpakvragen
  • Vervolgens kijken we per kamer wat er ingepakt moet worden en hoe we dat het best kunnen doen.
  • Ten slotte kijken we naar enkele grote objecten in jouw inboedel waarmee je rekening moet houden als je gaat verhuizen.

Weldoordacht inpakken scheelt een hoop stress in de voorbereiding van jouw verhuizing, dus lees snel verder!

Antwoord op algemene inpakvragen

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid spullen die je bezit. We bieden je enkele algemene richtlijnen, maar houd er rekening mee dat jouw behoefte aan verhuisdozen kan variëren, zelfs in vergelijkbare situaties. In de afbeelding rechts tref je een overzicht aan van het aanbevolen hoeveelheid dozen, gebaseerd op het aantal personen per huishouden. Daarnaast beschrijven we hieronder enkele specifieke scenario’s. Bekijk deze informatie goed en bepaal zo welk aantal verhuisdozen het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als stel zonder kinderen?

Een stel zonder kinderen heeft een gemiddelde inboedel van zo’n 20 à 25 m3. Veel van die inboedel gaat echter niet in een doos.

Gemiddeld aantal benodigde verhuisdozen: tussen de 25 en de 75.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als stel met 2 kinderen?

Een stel met twee kinderen heeft een gemiddelde inboedel van zo’n 35 à 45 m3. Ook hiervan gaat lang niet alles in dozen.

Gemiddeld aantal benodigde verhuisdozen: tussen de 75 en de 125.

 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als alleenstaande in een appartement?

Een alleenstaande in een kleine woning heeft een gemiddelde inboedel van zo’n 10 à 15 m3. Grote zaken als meubels en witgoed gaan niet in een verhuisdoos.

Gemiddeld aantal benodigde verhuisdozen: tussen de 20 en de 50.

 

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als student in een studentenkamer?

Een student die op kamers woont, heeft een gemiddelde inboedel van zo’n 5 à 10 m3. Hieronder valt ook het meubilair, dat niet in verhuisdozen vervoerd hoeft te worden.

Gemiddeld aantal benodigde verhuisdozen: tussen de 10 en de 15.

 

Iedere inboedel is anders

Nogmaals: de grootte van een inboedel verschilt van persoon tot persoon. Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, is daarom ook niet zo gemakkelijk te zeggen. Heb je bijvoorbeeld een prachtige verzameling met 3 vitrinekasten vol met miniatuurauto’s? Dan zorgt dit ervoor dat je (veel) meer inboedel hebt dan iemand zonder verzamelliefde. Een hobby waarbij veel spullen aan te pas komen, vraagt ook vaak om een bovengemiddeld aantal dozen. Ben je bijvoorbeeld een hobbykok? Dan vul je misschien gemakkelijk twee keer zoveel dozen met keukenspullen als je buurman die leeft op magnetronmaaltijden en eenpansgerechten.

 

TIP: Vergelijk jouw inboedel eens met die van familie of vrienden

Het kan helpen om jouw persoonlijke inboedel eens globaal te vergelijken met die van meerdere familieleden of vrienden die in dezelfde situatie zitten als jij. Zo kun je beter inschatten of je een gemiddelde inboedel hebt of toch meer of minder verhuisdozen nodig hebt.

TIP: Beter te veel verhuisdozen dan te weinig

Tijdens het inpakken blijkt vaak dat je meer verhuisdozen nodig hebt dan je denkt. Schat dan ook zeker niet te krap. Twijfel je of je nog extra verhuisdozen nodig hebt? Kies er dan zeker voor om die extra dozen toch aan te schaffen of te huren. Het is sowieso fijn om wat ruimer te kunnen inpakken dan om te moeten passen en meten omdat je eigenlijk net niet genoeg dozen hebt gekozen.

Inpakken per kamer

Hieronder bekijken we per kamer hoe we het inpakken kunnen aanpakken: we laten je graag zien hoe wij het aanpakken. Ook geven we je tussendoor handige tips om jouw inboedel veilig en slim in te pakken.

Keuken

De keuken staat vaak vol breekbare dingen. Het kan dus geen kwaad om juist voor de keukeninboedel te investeren in zaken als noppenfolie of serviespapier.

Glaswerk en ander servies inpakken

Glaswerk kun je gemakkelijk inpakken door elk glas afzonderlijk in te pakken in bijvoorbeeld krantenpapier of in speciaal serviespapier. Extra bescherming geef je jouw glazen door in elk glas een paar sokken te stoppen. Jouw sokken nemen zo geen extra ruimte in de verhuiswagen en jouw glazen zijn goed beschermd. Je kan ook sokken om jouw glazen spannen om de glazen tijdens het transport nog beter te beschermen.

Hoe borden inpakken?

Borden die simpelweg in een verhuisdoos op elkaar gestapeld zijn, dat zien we toch best nog vaak. Maar tijdens het transport kunnen onbeschermde borden makkelijk kapotspringen.

Om borden goed in te pakken, gebruik je voldoende krantenpapier, serviespapier of noppenfolie. Het is een goed idee om borden altijd te stapelen in de verhuisdoos. Leg allereerst bescherming in de doos voordat je er borden in stapelt. Als je noppenfolie met een grote lengte hebt, kun je meerdere borden inpakken in één stuk folie, zodat de borden samen één pakketje vormen. Zorg er dan wel voor dat je tussen die borden ook nog iets legt ter bescherming, bijvoorbeeld serviespapier of krantenpapier.

Zet liever geen borden op hun kant in de verhuisdoos, dit maakt de kans op breken een stuk groter, doordat het gewicht nu op een rand van het bord rust in plaats van op het hele bord.

Zorg dat de doos met borden goed opgevuld is, zowel aan de bovenkant als aan de zijkanten. Dit kan bijvoorbeeld met krantenpapier, serviespapier of zachte materialen (kleding, oude lappen). Zo voorkom je dat borden tijdens het vervoer gaan schuiven.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn keuken?

Om je een idee te geven van hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor jouw keukenspullen, geven wij hier enkele algemene richtlijnen:

  • In een normale verhuisdoos van het formaat 48x32x36 cm gaan zo’n 35 à 40 borden.
  • In dezelfde doos kun je dan ook nog ongeveer 25 à 30 glazen kwijt, naast de borden.

Hierbij is gerekend met borden en glazen van een normaal formaat. Hoeveel serviesgoed je daadwerkelijk in een verhuisdoos krijgt, is natuurlijk afhankelijk van het servies. Kun je jouw glazen bijvoorbeeld gedeeltelijk in elkaar zetten of leggen, ook als de glazen ingepakt zijn?

TIP: Vul loze ruimte in je verhuisdozen altijd op!

Juist bij breekbare spullen (waaronder veel keukenspullen vallen) is het van groot belang om de lege ruimte in verhuisdozen op te vullen met zachte spullen die schokken kunnen dempen die de dozen tijdens het vervoer krijgen. Denk aan oude kranten, noppenfolie, (oude) kleding of huislinnen etc.

TIP: Begin op tijd met sparen van oude kranten

Begin op tijd met het verzamelen van oude kranten. Zo heb je voldoende inpakmateriaal op de dag dat je met inpakken begint. Heb je een familielid of vriend met een abonnement op een krant? Dan kun je ook vragen of hij of zij de kranten voor je bewaart.

TIP: Krap in het inpakmateriaal? Pik de waardevolle spullen eruit!

Kom je er tijdens het inpakken achter dat je toch weinig inpakmateriaal tot je beschikking hebt om jouw breekbare servies mee in te pakken? Selecteer dan het servies dat het meeste waard is. Denk bijvoorbeeld aan erfstukken of stukken met emotionele waarde. Kies ervoor om deze stukken echt goed in te pakken, ook als dit ten koste gaat van de hoeveelheid inpakmateriaal die je voor jouw andere servies overhoudt.

Verdeel je het weinige inpakmateriaal gelijkwaardig over al jouw servies, dan heb je kans dat waardevolle spullen (ook) sneuvelen. Hier geldt: het suiker- en melkstelletje van overgrootmoeder vervang je niet zomaar, maar het servies van de Ikea kun je gemakkelijk en goedkoop weer uitbreiden als het onverhoopt breekt.

TIP: Gebruik voor glaswerk en fragiel servies boekendozen

Boekendozen zijn kleiner dan standaard verhuisdozen. Doordat glaswerk en servies samen in een verhuisdoos al snel (te) zwaar wordt, zijn boekendozen ook goed geschikt om servies in te vervoeren. Doordat boekendozen kleiner zijn, zijn ze sneller vol, en dus ook minder zwaar dan een met servies gevulde normale verhuisdoos.

Woonkamer

De woonkamer bevat een hoop spullen: decoratiematerialen, meubels, boeken, gebruiksvoorwerpen. Het is onmogelijk om al deze spullen te behandelen. Wij behandelen daarom hier enkele zaken die veel mensen in hun woonkamer hebben staan: boeken, cd’s en lp’s.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor boeken?

Voor boeken zijn speciale verhuisdozen beschikbaar, zogenaamde boekendozen. Deze boekendozen hebben een kleiner formaat, zodat ze van zichzelf al steviger zijn en niet te vol beladen kunnen worden.

De boekendozen van Student Verhuis Service hebben een formaat van 48x32x22 cm. Het aantal boeken dat je daarin kwijt kunt, is uiteraard afhankelijk van het formaat en het gewicht van de boeken.

Ga je uit van een standaardformaat roman, laten we zeggen van zo’n 21x14x2,5cm, dan kunnen er zo’n 45 boeken in een boekendoos.

Hoeveel cd’s gaan er in een verhuisdoos?

Heb je een verzameling cd’s? Deze zijn relatief klein, dus er gaan er heel wat in een doos. In een standaardformaat verhuisdoos, zoals de verhuisdoos van Student Verhuis Service, kunt u ongeveer 230 cd-hoesjes kwijt. In de praktijk is een doos met 200 cd’s echter al zo’n 25 kilo. Hierbij gaan we uit van een standaard formaat cd-hoesje van zo’n 14,2×12,4×1,05 cm.

Let er bij cd’s wel op dat ze netjes en strak neergezet worden. Het is beter de cd’s naast elkaar te zetten in de doos dan ze te stapelen, omdat anders de onderste hoesjes een groot gewicht dragen.

Om te voorkomen dat de cd’s gaan verschuiven, doe je er goed aan de doos op te vullen met zachte spullen, zoals krantenpapier of (oude) kleding.

Hoeveel lp’s gaan er in een verhuisdoos?

Van lp’s in een standaard kartonnen hoes kun je er, wat de ruimte in een verhuisdoos betreft, ongeveer 114 kwijt in een standaard verhuisdoos van Student Verhuis Service. Dit geeft de doos echter wel een gewicht van zo’n 29 kilo, wat erg zwaar is voor een verhuisdoos. Ga bij een verhuisdoos het liefst uit van een gewicht van maximaal 25 kilo. Doe dus beter wat minder lp’s in een doos.

TIP: Koop verhuisdozen in een juist formaat

Verhuisdozen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Wij zijn bij de berekeningen hierboven uitgegaan van dozen met een gemiddeld formaat, namelijk onze eigen verhuisdozen van 48 x 32 x 36 cm. Dit zijn vrij gemiddelde verhuisdozen van normaal formaat.

Let er bij de aanschaf van verhuisdozen op dat je een formaat koopt dat bij jouw inboedel past. Heb je bijvoorbeeld een grote verzameling spullen met een vast formaat, bijvoorbeeld miniatuurauto’s in een harde plastic case met steeds dezelfde afmetingen? Dan is het handig om van tevoren na te meten of die cases precies wel of precies niet in een aantal rijen naast elkaar passen in een doos. Natuurlijk kun je loze ruimte die overblijft, opvullen met iets anders, maar bij grote verzamelingen is het handig als er niet in elke doos veel loze ruimte overblijft. Houd wel ook rekening met de plek die eventuele extra beschermingsmateriaal (noppenfolie, serviespapier, krantenpapier) inneemt.

TIP: Goedkoop verhuizen met gehuurde verhuisdozen

Schrik je van het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt voor jouw verhuizing? Student Verhuis Service biedt je de optie om verhuisdozen te huren. Wij bieden onze stevige, professionele verhuisdozen te koop en te huur aan tegen de scherpste tarieven. Wie verhuisdozen huurt, is zeer voordelig uit: verhuisdozen huren kost slechts 50 cent per doos!

LET OP: Welk gewicht kan een verhuisdoos aan?

Verder is het formaat van de doos niet de enige belangrijke eigenschap van een verhuisdoos. Ook het gewicht dat de verhuisdoos aankan, is van belang. Houd je aan het maximale gewicht dat een verhuisdoos kan hebben. Zo voorkom je dat er dozen scheuren en dat je inboedel beschadigt.

LET OP: Hoe zwaar kun je zelf tillen?

Ben je zelf niet heel sterk of heb je fysieke klachten, kies dan eerder voor een groter aantal kleinere verhuisdozen. Je stopt dan automatisch minder spullen in een verhuisdoos en voorkomt dat de dozen te zwaar voor je worden.

Hoeveel verhuisdozen passen er in een verhuiswagen?

Ook bij de vraag hoeveel verhuisdozen er in een verhuiswagen passen, is natuurlijk van belang hoe groot de verhuisdozen zijn en hoe groot de verhuiswagen is.

Wij voeren dagelijks verhuizingen uit en hebben voor jou berekend en uitgeprobeerd hoeveel verhuisdozen er in onze verhuiswagens gaan.

Wij gaan hierbij uit van de volgende groottes:

  • Onze verhuiswagens zijn 20 m3 groot
  • Onze standaard verhuisdozen zijn 48 x 32 x 36 cm groot
  • Onze boekendozen zijn 48 x 32 x 22 cm groot
  • Onze garderobedozen zijn 58 x 50 x 132 cm groot

Aantal standaard verhuisdozen dat in een verhuiswagen past

Van onze standaard verhuisdozen passen er ongeveer 300 in onze verhuiswagen.

Aantal boekendozen dat in onze verhuiswagen past

In onze verhuiswagen kun je ongeveer 500 boekendozen kwijt. In de praktijk is dit echter niet haalbaar: het gewicht van de dozen laat dit niet toe. Daarnaast bezwijken de onderste dozen dan onder het gewicht van de dozen erop.

Aantal garderobedozen dat in onze verhuiswagen past

Vul je onze verhuiswagen met garderobedozen, dan kun je er ongeveer 40 kwijt.

Uiteraard verhuis je lang niet jouw hele inboedel in verhuisdozen. Een verhuiswagen die alleen gevuld is met verhuisdozen, is dan ook onrealistisch. Bovenstaande voorbeelden zijn dan ook bedoeld om je een beeld te geven van hoe groot een verhuiswagen is.

Heb je meerdere verhuiswagens nodig voor jouw verhuizing, dan kan het wel voorkomen dat we 1 verhuiswagen uitsluitend voor verhuisdozen reserveren. Deze kunnen we uiteraard precies stapelen, waardoor de ruimte in de verhuiswagen optimaal benut wordt en het inpakken van de verhuiswagen snel gaat. Zo houden we de kosten voor je zo laag mogelijk. In een andere blog van Student Verhuis Service lees je meer over welke kosten verhuizing met zich meebrengt.

Hoeveel verhuiswagens heb ik nodig voor mijn inboedel?

Op basis van de gemiddelde grootte van inboedels die we hierboven hebben genoemd, heb je voor jouw verhuizing het volgende aantal verhuiswagens nodig (we zijn hierbij uitgegaan van verhuiswagens met een inhoud van 20 m3):

  • Stel zonder kinderen: gemiddelde inboedel van zo’n 20 à 25 m3. Hiervoor heb je dan 1 verhuiswagen nodig.
  • Stel met 2 kinderen: gemiddelde inboedel van zo’n 35 à 45 m3. Dit past in 2 verhuiswagens.
  • Alleenstaande in een appartement: gemiddelde inboedel van zo’n 10 à 15 m3. Dit past in 1 verhuiswagen.
  • Student op een studentenkamer: gemiddelde inboedel van zo’n 5 à 10 m3. Deze inboedel past met gemak in 1 verhuiswagen.

Als de afstand waarover je verhuist niet al te groot is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om twee keer te rijden met 1 verhuiswagen in plaats van dat je 2 verhuiswagens inzet. Student Verhuis Service adviseer je hier graag over.

Volgorde inpakken verhuizing

Als dan het moment is aangebroken om echt verhuisdozen te gaan pakken, is de vraag: waar te beginnen? Beginnen we met inpakken van de zolder, of van de schuur? Misschien eerst decoratie? Of toch eerst de boekenkast leegruimen?

We geven je graag wat tips. Er zijn namelijk handige plekken om te beginnen, maar toch blijft de plek waar je begint met inpakken afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren.

Verhuisdozen inpakken: waar beginnen?

De spullen die de meeste mensen het minst vaak nodig hebben, staan op zolder, in de kelder, in de schuur en in het rommelhok. Dit zijn dan ook goede plekken om te beginnen met inpakken. Vaak valt de hoeveelheid spullen op deze bekende ‘rommelplaatsen’ ook erg tegen. Waar je denkt de zolder even in een middagje in te pakken, ben je dan ineens 2 dagen bezig.

Let er wel op dat je niet alles zonder pardon inpakt. Misschien heb je de wintersportspullen of de schaatsen over anderhalve maand nog nodig, en dan is het niet handig als die al netjes ingepakt in de onderste verhuisdoos zitten. Ga dus van tevoren na welke zolder- of schuurspullen je tussen nu en de verhuisdatum nog nodig hebt.

Extra handig aan beginnen met inpakken van de zolder of schuur is dat je zo op zolder en/of in de schuur ruimte maakt voor de volgende lading ingepakte verhuisdozen. Zo kun je ingepakte spullen opslaan zonder dat ze in de weg staan.

TIP: Inpakken per kamer of per thema?

Vaak worden spullen per kamer ingepakt. Je pakt dan na de zolder en de schuur bijvoorbeeld de logeerkamer of de bijkeuken in en werkt zo het huis kamer voor kamer af.

Een andere methode is om spullen per thema in te pakken. Je begint dan bijvoorbeeld met alle decoratieve spullen. Alle decoratie die in alle kamers staat, pak je zo in één keer in, zodat alleen functionele spullen in het huis overblijven. Vervolgens pak je bijvoorbeeld alle boeken en tijdschriften in, dan alle lampen, etc.

Of thematisch inpakken voor je handig is, is afhankelijk van verschillende punten:

  • Vind je het fijn om straks elke ruimte in jouw nieuwe woning weer opnieuw te stijlen? Dan is thematisch inpakken perfect voor jou. Je kiest dan per ruimte in jouw nieuwe woning de decoratie en de lampen uit de dozen met decoratie en verlichting.
  • Geef je er niet om dat het hele huis wat kaal oogt, zo vlak voor de verhuizing? Dan is thematisch inpakken een perfecte manier om systematisch in te pakken maar wel in elke kamer nog de zaken te hebben staan die je nodig hebt. Zo voorkom je dat je op het laatste moment nog de hele woonkamer of de hele keuken moet inpakken.

Voorbeeld volgorde inpakken verhuizing per kamer

Pak je per kamer in, dan kan de volgende volgorde van inpakken handig zijn:

  • Zolder, kelder, schuur en rommelhok
  • Logeerkamer
  • Bijkeuken
  • Hal en overloop
  • Studeerkamer
  • Badkamer en toilet
  • Slaapkamer(s)
  • Woonkamer
  • Keuken

Wat voor jou het beste werkt, is uiteraard gedeeltelijk persoonlijk. Keukenspullen heeft iedereen in principe tot het laatst moment nodig, maar als je de studeerkamer tot vlak voor de verhuizing nodig hebt om je werk te kunnen verrichten, pak je de spullen uit deze kamer uiteraard ook op het laatste moment pas in.

TIP: In elke ruimte een extra verhuisdoos

Uiteraard zul je in elke ruimte spullen tegenkomen die je tot aan de verhuisdag wilt blijven gebruiken. Om die spullen op het laatste moment overzichtelijk in te pakken, raden we aan om in elke ruimte een extra verhuisdoos klaar te zetten. Laat verder een kleine hoeveelheid verhuisdozen voor het grijpen staan, bijvoorbeeld in de trapkast of in de kelder. Deze kun je dan altijd pakken voor de laatste spullen.

 

Slaapkamer(s)

Je slaapkamer is vaak relatief gemakkelijk te verhuizen omdat het geheel overzichtelijk is: er staat een bed en een kledingkast, en dat is vaak het grootste gedeelte van de inboedel.

Een bed, zeker een tweepersoonsbed, moet uit elkaar bij het verhuizen. Dit scheelt aanzienlijk in de ruimte. Is het niet mogelijk om jouw bed uit elkaar te halen? Houd dan rekening met de grootte van je bed bij het indelen van de verhuiswagen, want het bed neemt nou eenmaal veel ruimte van de verhuiswagen inbeslag.

Garderobedozen: hoeveel kledingstukken gaan er in een garderobedoos?

Voor je kleding zijn speciale garderobedozen beschikbaar. Een garderobedoos is eigenlijk een kleine variant van een kledingkast, gemaakt van karton. De doos is hoog en smal en er zit een roede in waaraan je hangertjes kunt hangen.

In een garderobedoos kun je zo’n 40 hangers kwijt. Denk echter ook hieraan:

  • Op een hanger kun je wellicht meerdere kledingstukken kwijt;
  • Een hanger met een dikke winterjas kan de plaats innemen van 2 hangers;
  • Mocht je veel zware kledingstukken in een garderobedoos willen vervoeren, let er dan wel op dat je deze niet te zwaar belaadt;
  • Ook beddengoed en andere zaken die je netjes wilt houden, kun je aan een hangertje in een garderobedoos vervoeren.

TIP: Kleding kan ook vervoerd worden in zakken

Niet al je kleding hoeft in garderobedozen vervoerd te worden. Kleding die niet kreukgevoelig is, kun je gemakkelijk gevouwen vervoeren, bijvoorbeeld in normale verhuisdozen.

Ook handig: vervoer je kleding in zakken. Kies hiervoor bijvoorbeeld stevige vuilniszakken, tassen of vacuümzakken die niet scheuren en belaad ze niet te zwaar.

Bijkomend voordeel van kleding in zakken vervoeren is dat de kledingzakken gebruikt kunnen worden om lege plekken in de verhuiswagen op te vullen. Zo creëer je tevens een extra stootbeveiliging voor je andere spullen.

Ook andere zachte spullen kun je in zakken vervoeren. Denk aan knuffels, handdoeken en beddengoed.

Maar let op: de verhouding tussen het aantal zakken en het aantal verhuisdozen voor jouw inboedel is van belang voor het inruimen van de verhuiswagen. Een inboedel die enkel in zakken is verpakt, is niet op een logische, veilige manier in te laden in de verhuiswagen. Houd als richtlijn aan dat je voor elke 5 dozen 1 zak kunt gebruiken om zachte spullen in te verhuizen.

TIP: Meubels demonteren? Houd plastic zakjes en tape bij de hand!

Ga je jouw bed demonteren, of andere meubels die je beter gedemonteerd kunt vervoeren? Zorg dan dat je niet alleen gereedschap bij de hand hebt, maar ook stevige plastic zakjes en tape. In het zakje kun je de schroeven en andere losse kleine onderdelen doen die je loshaalt als je het meubel demonteert. Vervolgens knoop je het zakje stevig dicht en bevestig je het met tape aan een onderdeel van het meubel. Je raakt op deze manier geen belangrijk bevestigingsmateriaal kwijt, en het bevestigingsmateriaal van je bed mengt zich bijvoorbeeld niet met dat van je kledingkast.

Badkamer

Veel badkamerzaken zijn van plastic en hebben geen tot weinig extra bescherming nodig. Er zijn echter ook spullen in de badkamer die van breekbare materialen gemaakt zijn, zoals keramieken zeeppompjes of glazen parfumflesjes. Het meest optimaal is om dit soort zaken goed in te pakken op dezelfde manier als je servies, dus met noppenfolie of in kranten- of serviespapier. Een andere optie is om deze zaken in hun originele verpakking te vervoeren. Parfum wordt bijvoorbeeld meestal verkocht in een luxe verpakking waar het flesje precies in past. Zo’n verpakking biedt een perfecte bescherming voor uw parfumflesje tijdens het transport.

TIP: (Verzend)dozen bewaren

Veel producten koop je in een perfect passende doos. Dit geldt niet alleen voor parfum, maar ook voor bijvoorbeeld een computer of televisie.

Het kost vaak veel moeite om grote elektronica op de juiste manier te verpakken als je de originele verpakking niet meer hebt. Het is daarom een goed idee om van (grote) elektronische apparaten altijd de verpakking te bewaren. Dit scheelt je veel gedoe als je gaat verhuizen. De originele dozen zijn de beste verpakking en de originele doos is de enige manier waarop uw kwetsbare elektronica is verzekerd tegen schade.

Bestel je regelmatig zaken via internet? Dan doe je er tevens goed aan om verzenddozen en -doosjes te bewaren in de periode voor jouw verhuizing. Op deze manier heb je dozen van verschillende formaten bij de hand tijdens het inpakken. Ook het andere (beschermende) verpakkingsmateriaal waarin je bestellingen krijgt opgestuurd, zijn de moeite van het bewaren waard als je een verhuizing in het vooruitzicht hebt.

Grote, lastige objecten verhuizen

Enkele objecten in huis vereisen extra aandacht bij het verhuizen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Koelkast verhuizen

Een koelkast verhuizen is een verhaal apart. Wij hebben hier dan ook een aparte blog aan gewijd. Verhuis je jouw koelkast zelf of tref je zelf de voorbereidingen voor de verhuizing, lees dan in onze blog alles wat je moet weten over de koelkast verhuizen.

Aquarium verhuizen

Een aquarium verhuizen heeft heel wat voeten in de aarde. Het is immers een zwaar en breekbaar voorwerp, en de vissen en planten die erin zitten, hebben het water nodig om te overleven. Op onze speciale pagina over dit onderwerp lees je meer over hoe een aquarium verhuizen in zijn werk gaat.

Piano verhuizen

Heb je een piano in de woonkamer of in een andere ruimte in huis staan? Dit waardevolle object vraagt om een zorgvuldige verhuizing. Lees er meer over op onze pagina Piano verhuizen.

(Antieke) kast verhuizen

Waar je een bank vaak relatief gemakkelijk samen oppakt en zo de kamer uit en de verhuiswagen in draagt, is dat iets anders met een grote en/of antieke kast. Soms kan zo’n kast uit elkaar, maar vaak genoeg is dit niet mogelijk en weet je niet goed hoe je de verhuizing van zo’n kostbaar meubel zorgvuldig aanpakt. Student Verhuis Service heeft een aparte pagina met informatie over een (antieke) kast verhuizen.

Wasmachine verhuizen

Een wasmachine is een zwaar apparaat dat je moet voorbereiden op een transport en niet op elke willekeurige manier kunt vervoeren. Wij schreven er eerder een pagina over: wasmachine verhuizen.

Ontvang onze verhuischecklist gratis per mail!

Voer hieronder je gegevens in om direct de exclusieve Verhuischecklist van Student Verhuis Service per mail te krijgen!

Ontvang tips die elke verhuizing tot een succes maken, inbegrepen in onze checklist.

DD slash MM slash JJJJ

Student Verhuis Service pakt graag voor u in

Vind je inpakken een lastig, vervelend karwei of heb je simpelweg geen tijd om jouw inboedel in te pakken voor de verhuizing? Kies dan voor een fullservice verhuizing van Student Verhuis Service! Wij regelen niet alleen de verhuizing zelf, maar pakken ook al jouw spullen voor je in. Inpakken voor jouw verhuizing is dan niet meer nodig; wij regelen al het inpakwerk voor je en brengen hiervoor zelf de benodigde verhuismaterialen mee, zoals verhuisdozen, noppenfolie en verhuisdekens.

Meer over verhuizen:

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Offerte aanvragen