Wat kost een verhuizing?

Een complete verhuizing is kostbaar. Het houdt hierbij niet op bij de verhuisservice. De verhuisservice is maar een klein onderdeel van de totale verhuizing. Als professioneel verhuisbedrijf Amsterdam zijn we echter vooral gespecialiseerd in dat onderdeel van het verhuisproces. Lees hieronder meer over de kosten van een verhuisbedrijf. Bent u benieuwd naar de meest recente tarieven van ons verhuisbedrijf? Bekijk dan de tarievenpagina!

Voorrijkosten

Dat er voorrijkosten gemaakt worden bij een verhuizing is niet vreemd. Vaak gaan er minimaal twee verhuizers mee met de verhuizing en de kosten van deze verhuizers moeten verrekend worden. Bij Student Verhuis Service hebben we echter als stelregel dat er geen verhuiskosten worden gerekend voor verhuizingen die binnen de stadsgrenzen van Amsterdam worden uitgevoerd. Als verhuisbedrijf in Amsterdam nemen we deze kosten voor onze rekening.

Als u een offerte aanvraagt bij een verhuisbedrijf is het goed om te vragen of de kosten voor het voorrijden inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Zo kunt u een goede vergelijking trekken met de kosten van andere verhuisbedrijven. Zeker wanneer u de regio verlaat (bijvoorbeeld bij een verhuizing van Rotterdam naar Noord-Holland) is het goed om dit mee te nemen omdat de voorrijkosten dan een groot onderdeel zijn van de totale verhuiskosten.

Kosten van de verhuizers

De verhuizers of sjouwkrachten zelf zijn bij de meeste verhuizingen de grootste kostenpost. Medewerkers worden vaak per uur in rekening gebracht door de verhuisbedrijven. Zo ook bij Student Verhuis Service. Bij de offerte aanvraag wordt er een indicatie gemaakt van het aantal uur dat er nodig is aan verhuizers. Wanneer u zelf meehelpt met verhuizen, dan worden die uren ook meegenomen. Deze uren hoeft u uiteraard niet te betalen. Zo houdt u de verhuiskosten laag en kunt u goedkoop verhuizen.

Bij Student Verhuis Service hebben we één duidelijk tarief voor een verhuizer. Dit is een transparant uurtarief. Zo kunt u uit de offerte halen wat de uiteindelijke kosten voor de verhuizing. Dit geldt ook voor de kosten van de verhuizing

Kosten van de verhuizing beperken

De kosten van een verhuisbedrijf kunt u eenvoudig zelf drukken. Hieronder staan een aantal tips om de verhuiskosten zo laag mogelijk te houden:

 • Demonteer zelf de meubels
  Door zelf de meubels zo ver mogelijk te demonteren neemt u veel werk uit handen van de verhuizers. De verhuizers hoeven dan alleen de meubels nog maar in te laden, te verplaatsen en weer naar de nieuwe locatie brengen.
 • Kleine objecten zelf al verhuizen
  Tijdens de aanloop naar de verhuizing reist u waarschijnlijk al een aantal keer naar uw nieuwe huis. Door in die bezoeken al spullen mee te nemen hoeven de verhuizers van het verhuisbedrijf niet nog een keer extra te rijden.
 • Zelf verhuiskrachten regelen
  Door zelf ook vrienden en kennissen te vragen, zijn er minder professionele verhuizers nodig. Dit scheelt significant in de verhuiskosten!
 • Zelf alles inpakken
  Door zelf alles al in te pakken, spaart u niet alleen geld omdat de verhuiskosten lager zijn. De ervaring leert namelijk dat het fijn is om zelf de dozen te vullen en te markeren zodat u weet waar alle spullen zijn. 

Erkend verhuisbedrijf versus een niet erkend verhuisbedrijf

De verhuiskosten die een Erkend Verhuisbedrijf in rekening brengt zijn significant hoger dan de kosten van een niet-erkend verhuisbedrijf. In veel gevallen scheelt dit 30-50%! Een Erkend Verhuisbedrijf heeft namelijk over het algemeen veel hogere kosten door:

 • Bijdrage aan de organisatie;
 • Hogere personeelskosten;
 • Minder flexibiliteit;
 • Erkende verhuisbedrijven moeten verplicht opslagruimte hebben. De kosten hiervan worden vaak doorberekend in de kosten van het verhuisbedrijf.

Verhuiskosten berekenen

Benieuwd geworden wat de kosten voor uw verhuizing zijn? Maak dan gebruik van de prijscalculator van Student Verhuis Service. Met deze calculator krijgt u direct een betrouwbare indicatie van de verhuiskosten van onze verhuisservice in Amsterdam, Rotterdam of waar ook in het land!

Bereken direct hoeveel uw verhuizing kost

Leave a Reply