Verhuishulp gezocht? Zo haalt u vrienden en familie over! 5 tips

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

U gaat verhuizen en wilt graag de hulp van vrienden en familie inroepen om bij uw verhuizing te helpen. Vele handen maken immers licht werk. Niet iedereen zit echter te wachten op een uitnodiging om mee te helpen verhuizen.

We geven u graag 5 tips om uw vrienden en familie over te halen om u te helpen verhuizen. Speel het slim: verhuishulp aangeboden krijgen gebeurt niet vanzelf, maar op deze 5 manieren willen uw familie en vrienden vast komen helpen!

Tip 1: Vraag niet om verhuishulp, maar vraag iemand zijn talent in te zetten

Er zullen maar weinig mensen zijn die staan te popelen om een vriend of familielid te helpen met verhuizen. Wat de meeste mensen echter wel graag doen, is hun talent of expertise inzetten voor familie en vrienden. Zet dat slim in als u vraagt om verhuishulp! Enkele voorbeelden:

  • Hebt u een familielid met een hoop ruimtelijk inzicht? Vraag diegene om de regie te nemen over de indeling van de verhuiswagen. Diegene leeft zich helemaal uit en vindt het leuk om zo veel mogelijk van uw spullen zo slim mogelijk in de verhuiswagen te laden, en u profiteert hiervan!
  • Sommige mensen zijn gek op opruimen en zijn hier ook heel goed in. Zo iemand vindt het vast leuk om u te helpen met het uitzoeken van uw spullen vóór de verhuizing, of om de regie te nemen in het uitruimen van dozen en het inruimen van kasten op uw nieuwe adres.
  • Is familielid X gek op bouwpakketten? Daar hebt u er misschien nog wel een paar van liggen, bijvoorbeeld de kasten voor in uw nieuwe woning!
  • Vraag een vriendin die elke week haar woning anders inricht om eens samen met u al uw woonaccessoires uit te zoeken, te ordenen en leuk neer te zetten. Zo richt u uw huis in een middag mooi in en hebt u ook direct hulp gehad met uitpakken!

Tip 2: Eerlijk oversteken

Iemand die niet blij wordt van verhuistaken, wordt misschien wel blij van een middagje zonder kinderen op stap of van een verblijf in uw huis terwijl u op vakantie bent. Kijk eens of u de hulp bij de verhuizing kunt ruilen voor een dienst die u uw vrienden of familieleden kunt bewijzen.

Tip 3: Stel een beloning in het verschiet

Nog een andere vorm van ruilen: ruil de verhuishulp van vrienden en familie tegen een beloning die alle verhuizers krijgen. Als u het slim speelt, geniet u zelf ook mee van de beloning. Geef bijvoorbeeld een afterparty of ga met zijn allen uit eten.

Tip 4: Maak het verhuizen zelf leuk

In voorbeeld 2 en 3 gaan we ervan uit dat het verhuizen zelf de zure appel is waar doorheen gebeten moet worden, maar daar kan natuurlijk ook verandering in gebracht worden. Waarom zou u het feestje uitstellen als u het ook nu kunt houden? Wees creatief en maak van de verhuizing zelf een spel of een wedstrijd.

U kunt het zo gek maken als u zelf wilt: verzin een spel met opdrachten, maak er een zeskamp van of bouw oud-Hollandse spelletjes om tot een variant waarin bijvoorbeeld een verhuisdoos of een rol ducttape een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan een ‘verhuisdozendans’ waarin de deelnemers in een verhuisdoos moeten gaan zitten in plaats van op een stoel.

Zorg voor leuke prijzen en verstuur uitnodigingen. Zo maakt u van de verhuizing zelf ook een feestje dat goede verhalen en leuke foto´s oplevert.

Tip 5: Niet geschoten is altijd mis

Tot slot nog een open deur, maar toch gaat het hier regelmatig mis: vraag gewoon om hulp. U kunt ervan uitgaan dat dat ene familielid of die ene vriend wel te druk zal zijn om te helpen of geen zin heeft om te helpen, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Probeer taken te bedenken waarmee u specifieke mensen blij maakt (zie tip 1).

Niet alleen bij zorgvuldig geplande verhuizingen, maar juist ook bij bijvoorbeeld een spoedverhuizing of een ontruiming waarbij u op korte termijn hulp nodig hebt, hebt u kans dat mensen hun bereidwilligheid tonen door u te hulp te schieten. Niet geschoten is altijd mis!

Extra tip: Professionele en goedkope verhuishulp

Komt u na het inzetten van deze tips toch nog verhuishulp tekort? Student Verhuis Service helpt u graag uit de brand. Wij kunnen bij elke verhuizing verhuishulp bieden en zijn ook gespecialiseerd in hulp bij seniorenverhuizing.

Wist u dat u ons professionele verhuisbedrijf ook kunt inhuren voor losse verhuishulp? U hoeft niet uw gehele verhuizing aan ons uit te besteden om een verhuisbedrijf te kunnen inschakelen. Ook als u 1 extra verhuizer nodig hebt of enkel wat hulp kunt gebruiken bij het naar beneden sjouwen van zware objecten (bijvoorbeeld die grote antieke kast, de wasmachine, de piano of de koelkast), bent u bij Student Verhuis Service aan het juiste adres.

Vaak is een professionele verhuizing niet zo prijzig als u denkt. Via onze online inboedelcalculator kunt u niet alleen een offerte aanvragen, maar berekent u ook eenvoudig in enkele minuten wat uw specifieke verhuizing bij Student Verhuis Service kost.

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen