Uitdagende Projecten: Wasmachine Verhuizen

Geschreven door: | Uitdagende Objecten

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Bij de tientallen verhuizingen die Student Verhuis Service dagelijks uitvoert, zijn er genoeg voorwerpen en objecten die moeilijk te verhuizen zijn. Binnen de rubriek uitdagende verhuisprojecten worden objecten behandeld die een flinke uitdaging kunnen vormen bij een verhuizing zonder schade of ongelukken. In dit artikel laten we je zien hoe Student Verhuis Service als professioneel verhuisbedrijf je wasmachine verhuist. Een wasmachine verhuizen kan een zware dobber zijn tijdens de verhuizing. Bijvoorbeeld als de wasmachine op een hoger gelegen verdieping staat, of wanneer het gaat om een zware wasmachine.

Het inladen van je wasmachine

Veel van de klanten die wij spreken vinden de categorie witgoed het lastigste onderdeel om te verhuizen. Witgoedproducten zoals een koelkast of de wasmachine zijn namelijk lomp groot, zijn vrij zwaar en kunnen niet eenvoudig worden getild. Zeker niet wanneer de wasmachine nog eens twee trappen naar beneden gesjouwd moet worden zonder beschadigingen op te lopen. Afhankelijk van de omgeving van de oude woning, de woning zelf en de wasmachine wordt onze aanpak bepaald.

Wanneer het een oude flat of appartement is, dan is er in de meeste gevallen een smalle trap of lift aanwezig. Wanneer dit mogelijke problemen oplevert, maken wij gebruik van een verhuislift. Deze wordt geplaatst tegen het betreffende raam, waarbij de wasmachine voorzichtig op het plateau wordt geplaatst. Is de lift wel groot genoeg, dan maken wij gebruik van een steekwagentje om de wasmachine te verhuizen.

Voordat de wasmachine ingeladen wordt, is het belangrijk dat deze minimaal 24 uur heeft uit gestaan. Daarnaast moet al het water afgevoerd zijn en moet de wasmachine ontkoppeld zijn. Zo worden lekkages in de woning of verhuiswagen voorkomen. Verstandig is om de waterslang van de wasmachine met het uiteinde omhoog tegen de wasmachine te plakken. Daarnaast is het ook belangrijk om de wasmachine vast te zetten, wanneer bepaalde delen los kunnen schieten.

 

Het vervoeren van je wasmachine

Wanneer de wasmachine uit de oude woning is gehaald en volledig klaar is om vervoerd te worden, dan wordt deze geplaatst in de verhuiswagen. Hierbij geldt dat de wasmachine het beste zo laag mogelijk gezet kan worden. Zet u zware voorwerpen hoog, dan maakt dit het uitladen lastiger en kan dit mogelijk ook resulteren in schade tijdens de rit. Verstandig is ook om de wasmachine af te dekken met een verhuiskleed bijvoorbeeld.

 

Het uitladen van je wasmachine

De laatste stap van een wasmachine verhuizen is het uitladen. Hierbij is het belangrijk om veilig en zorgvuldig het object weer op de juiste plek te krijgen. Een wasmachine verhuizen naar de nieuwe bestemming gebeurd aan de hand van een aanwezige lift of verhuislift indien nodig. Een verhuislift van Student Verhuis Service kan maar liefst een hoogte bereiken van 18 meter, wat gelijk staat aan de 5e verdieping. Zodoende kunnen wij een wasmachine op bijna elke plek brengen. Onze verhuisservice wordt vaak ingezet in de binnensteden van andere grote steden. Zo fungeren we ook als verhuisbedrijf Rotterdam en als verhuisbedrijf Utrecht, en we weten dus hoe verhuizing in drukke of krappe straten werkt. We kunnen de wasmachine verticaal verplaatsen naar hoger gelegen verdiepingen. Zo gebruiken we vaak een verhuislift in de grachtengordel van Amsterdam als mensen door te verhuizen Amsterdam bijvoorbeeld verruilen voor een huis buiten de stad. Met de verhuislift kunnen we ook uw andere bezittingen snel en veilig vanaf de hogere verdiepingen verhuizen.

Laatste tips voor een wasmachine verhuizing

Of u nu zelf de wasmachine gaat verhuizen of het laat doen door Student Verhuis Service, deze tips zijn voor beide opties interessant. Een wasmachine is behoorlijk zwaar. Zo kan een wasmachine zomaar tegen de 100 kilo wegen. Dit komt voornamelijk doordat er een groot stuk beton onder zit om de wasmachine stabiel te houden. Wanneer u aan de slag gaat om de wasmachine te verhuizen, maar u heeft niet genoeg mankrachten, dan kunt u gebruik maken van de stairmobil of grippey. De grippey zijn handvaten om makkelijk zware objecten te tillen. De stairmobil is een steekwagen bedoeld voor de trap. Hiervoor is slechts 1 persoon nodig om de wasmachine de trap op of af te krijgen.

Als laatste tip is het verstandig om de trommel goed vast te zetten, aangezien deze nog weleens opengaat tijdens het in- of uitladen.

Verhuisbedrijf voor verhuizing van uw wasmachine

Zoekt u een geschikt verhuisbedrijf om uw wasmachine te verhuizen? Student Verhuis Service staat voor u klaar! Wij verhuizen elke dag en helpen iedereen bij een succesvolle verhuizing. Ook een wasmachine verhuizen op een veilige en vakkundige manier hoort hier bij.

Ontvang onze verhuischecklist gratis per mail!

Voer hieronder je gegevens in om direct de exclusieve Verhuischecklist van Student Verhuis Service per mail te krijgen!

Ontvang tips die elke verhuizing tot een succes maken, inbegrepen in onze checklist.

DD slash MM slash JJJJ

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen