Mijn verhuisdag: hoe verloopt deze dag?

Geschreven door: | Informatie

Verhuiskosten berekenen

Binnen 5 minuten een prijsindicatie
Dezelfde dag een gratis vrijblijvende offerte op maat
Met korting tot 30%!

Hoe kan ik mij zo goed mogelijk voorbereiden op de verhuisdag?

Of je nu voor het eerst gaat verhuizen of al ervaring hebt, verhuizingen brengen veel regelwerk met zich mee, wat stress kan veroorzaken. Bij de Student Verhuis Service zien we dagelijks verhuizingen van gezinnen en ondernemers, en we merken op dat bepaalde zaken vaak vergeten worden. Of je nu zelf verhuist of het uitbesteedt, deze handige verhuistips helpen je om vlot te verhuizen.

De vroege start ’s ochtends:

De verhuisdag begint meestal in de vroege ochtend uurtjes. Het kan goed zijn dat je wakker wordt met een gevoel van opwinding en nervositeit tegelijk. Dat is niet gek, want dat gevoel ervaren de meeste mensen bij een verhuizing. Om de afgesproken tijd staan de verhuiswagens, verhuislift, verhuizers of familie en vrienden voor de deur om je te helpen. Je begint je dag met het dubbelchecken van je verhuischecklist en zorgt ervoor dat je essentiële spullen binnen handbereik zijn.

De verhuiswagen inladen:

Dit is waar de echte fysieke inspanning begint. Zorgvuldig worden de verhuisdozen, meubels en andere spullen in de verhuiswagen getild. Om dit proces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen is het handig om bijvoorbeeld met een kleursticker op de verhuisdozen aan te geven waar de verhuisdoos in het nieuwe huis naar toe moet.

De laatste controle in het oude huis:

Voordat je naar het nieuwe huis gaat, loop je nog een keer een rondje door de oude woning. Zijn alle lichten uit, alle ramen dicht en heb je alle dozen ingeladen? Je loopt het allemaal nog één laatste keer goed na. Dit is gelijk het moment dat je nog even mentaal afscheid van het oude huis kan nemen voor de deur achter je dichttrekt.

De rit naar je nieuwe woning:

De deur is dicht en de rit naar het nieuwe huis gaat beginnen. Je stapt in je eigen auto en volgt de verhuiswagen richting je nieuwe thuis. Het kan zijn dat je niet ver hoeft te rijden, maar het is ook goed mogelijk dat je naar de andere kant van het land gaat verhuizen. Probeer van de rit te genieten en alvast te denken aan de mooie nieuwe periode die eraan komt.

De aankomst en eerste momenten thuis:

Nadat de rit van het oude naar het nieuwe huis erop zit, wordt de verhuiswagen uitgeladen. Jij stuurt de verhuisploeg aan en vertelt waar alle spullen en meubels gezet mogen worden. Als de verhuiswagen is uitgeladen en het grootste deel van de verhuizing erop zit, kan je alvast wat spullen uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van je bed, plaatsen van decoratie en ophangen van foto’s. Zo voel je je sneller thuis in je nieuwe woning.

Genieten van je nieuwe plek:

De verhuisdag eindigt met gevoelens van voldoening en vermoeidheid. Geef je lekker aan de vermoeidheid over en ga op tijd naar bed. Rust uit en kijk uit naar de mooie momenten die er voor je liggen in het nieuwe huis. Je hebt de verhuizing achter de rug.

Zonder stress verhuizen met Student Verhuis Service

Energie overhouden om van het nieuwe huis te genieten? En het zware til- en sjouwwerk liever uit handen geven? Student Verhuis Service helpt je graag. Onze ervaren en opgeleide verhuizers beschikken over de juiste professionele materialen om je spullen veilig en snel van A naar B te verhuizen. Geen zorgen: met ons verhuisbedrijf verhuis je gegarandeerd goedkoop. Benieuwd naar onze scherpe tarieven? Klik dan op de link.

Benieuwd naar de kosten voor jouw verhuizing?

Bij ons kom je niet voor verrassingen te staan. Van te voren weet je waar je aan toe bent en wat de verhuizing gaat kosten. Vul vrijblijvend ons aanvraagformulier in en ontvang binnen 5 minuten een indicatie van de kosten. Daarna sturen we je binnen 24 uur een offerte op maat. Neem gerust contact met ons op bij vragen.

Neem contact op, of vraag een offerte aan.

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.