Goedkoop verhuizen? Dit zijn je 3 mogelijkheden!

Geschreven door: | Informatie

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

3 mogelijkheden om goedkoop te verhuizen

Een verhuizing regelen veroorzaakt vaak veel stress. Naast het uitvoeren van diverse administratieve en fysieke taken veroorzaakt ook het budgetteren vaak veel zorgen. Gelukkig heb je verschillende mogelijkheden om soepel te verhuizen. In deze blog nemen we 3 mogelijkheden met je door en benoemen we de voordelen en overwegingen van elke optie.

1. Doe-het-zelf verhuizing

De goedkoopste optie is een doe-het-zelf verhuizing. Helaas vraagt deze verhuizing wel de meeste inspanning van jou, zowel fysiek als mentaal. Vooral op de verhuisdag til en sjouw je zelf veel zware meubels. Zorg daarom voor voldoende hulp en wees voorzichtig met tillen.

De voordelen van een doe-het-zelf verhuizing

 • Kostenbesparing: je bespaart geld omdat je geen hulp van een verhuisbedrijf hoeft in te schakelen.
 • Flexibiliteit in planning: je zit niet vast aan een afgesproken verhuisdag en hebt zelf de controle over het hele verhuisproces.
 • Jij hebt de leiding: je bent niet afhankelijk van een verhuisbedrijf, dus je bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe je de spullen inpakt en de verhuiswagen inlaadt.

De overwegingen van een doe-het-zelf verhuizing

 • Veel fysieke inspanning: verhuizen vraagt veel energie en fysieke inspanning, vooral bij het tillen van zware dozen en meubelstukken.
 • Logistieke uitdagingen: wanneer je zelf niet tot een geschikte auto met aanhanger, bus of verhuiswagen beschikt, wordt het verhuizen van de inboedel een grote uitdaging.
 • Houd rekening met risico’s: als je geen ervaring hebt met verhuizen, let dan goed op de juiste tilhouding en wees voorzichtig om schade aan spullen te voorkomen.

2. Stressvrij verhuizen: laat het over aan de experts!

Wil je stressvrij verhuizen? Dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf, zoals Student Verhuis Service, een goede optie. Professionele verhuizers pakken alle zware taken aan. Ervaringen verhuizers kunnen ook meubels demonteren en verhuisdozen tactisch inpakken. De verhuizers nemen professionele materialen mee, bijvoorbeeld een verhuislift. Zo verhuizen ze jouw inboedel veilig en snel van A naar B.

De voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

 • Professionele verhuizers en materialen: onze ervaren verhuizers weten hoe ze jouw bezittingen veilig en efficiënt kunnen verhuizen. Ze helpen bijvoorbeeld met het inpakken, tillen van zware meubels en transporteren van de inboedel.
 • Meer tijd overhouden: de hulp van verhuizers zorgt ervoor dat het verhuisproces veel sneller verloopt. Zo zorgen de verhuizers bijvoorbeeld voor het laden, lossen en vervoeren van spullen én dat bespaart je tijd.
 • Stress voorkomen: omdat verhuizers een groot aantal taken van je uit handen nemen, voorkom je een hele boel stress. Hierdoor houd je meer energie over. Met die energie kan je vervolgens van het nieuwe huis genieten.

De overwegingen van een verhuisbedrijf

 • Vergelijk verhuisbedrijven: vergelijk verschillende verhuisbedrijven om het goedkoopste verhuisbedrijf te vinden! Met Student Verhuis Service verhuis je goedkoop. Vul vrijblijvend ons aanvraagformulier in en ontvang binnen 5 minuten een indicatie van de kosten.
 • Plan je datum: bij ons kies je tot 30% korting op de verhuisdag. Het is daarom zeker de moeite waard om een slimme verhuisdag uit te kiezen. Heb je nog een datum voor ogen? Ook spoedverhuizingen zijn mogelijk bij ons.
 • Check reviews: niet elk verhuisbedrijf is even betrouwbaar. Kijk daarom altijd eerst naar reviews van het verhuisbedrijf waarmee je gaat verhuizen. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

3. Een hybride verhuizing

Een hybride verhuizing combineert het beste van de doe-het-zelf verhuizing en de full service verhuizing. Bij een hybride verhuizing huur je een verhuisbedrijf in voor de zwaarste taken en handel je zelf de lichtere klussen af. Zo demonteer je zelf bijvoorbeeld alle meubels, maar laat je het verhuisbedrijf de zware meubels in de verhuiswagen laden. Bij Student Verhuis Service bepaal je zelf waarmee onze verhuizers je helpen.

De voordelen van een hybride verhuizing

 • Beheers de kosten: je huurt het verhuisbedrijf in voor de meest zware en fysieke taken. De makkelijkere klussen regel je zelf en daarmee beheers je de kosten van de verhuizing.
 • Besparing van tijd en energie: door bepaalde taken uit handen te geven, houd je tijd en energie over die je voor andere zaken kunt gebruiken.
 • Flexibiliteit in het proces: omdat je zelf ook een deel van de taken uitvoert, ben je flexibel in het verhuis proces. Wil je een bepaalde taak toch uit handen geven? Dat is mogelijk.

De overwegingen van een hybride verhuizing

 • Strakke planning nodig: om de hybride verhuizing soepel te laten verlopen, moet je van tevoren een strakke planning maken.
 • Taken zelf uitvoeren: ondanks dat professionele verhuizers bepaalde taken voor je uitvoeren, is er nog steeds een aantal taken dat je zelf dient uit te voeren. Dit kost tijd en energie.
 • Benodigde materialen: zorg ervoor dat je de juiste verhuismaterialen tot je beschikking hebt om de taken zelf uit te voeren. Denk aan de verhuislift of verhuisdozen.

Goedkoop verhuizen met Student Verhuis Service

Verhuizen met een verhuisbedrijf hoeft niet duur te zijn. Met Student Verhuis Service verhuis je bijvoorbeeld goedkoop. Je betaalt nooit meer dan nodig, omdat je zelf bepaalt welke diensten je afneemt. Onze professionele verhuizers voeren elke dag verschillende soorten verhuizingen uit én werken daarom snel, veilig en efficiënt. Benieuwd naar hoe we jouw verhuizing goedkoop kunnen uitvoeren? Klik hier, vul vrijblijvend ons aanvraagformulier in of neem even contact op.

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen