Uitdagende projecten: Aquarium verhuizen

Geschreven door: | Uitdagende Objecten

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Als professioneel verhuisbedrijf komen we regelmatig objecten en meubels tegen die lastig te verhuizen zijn. Binnen de rubriek uitdagende verhuisprojecten bekijken we hoe we deze uitdagingen te lijf gaan en de bank, koelkast of het aquarium kunnen verhuizen zonder ongelukken. Doe er uw voordeel mee tijdens uw eigen verhuizing of schakel Student Verhuis Service in om uw lastige meubels of andere bezittingen te verhuizen. In dit artikel kijken we hoe we op een goede manier een aquarium verhuizen.

Zorgvuldige aanpak

Bij het verhuizen van een aquarium is een zorgvuldige aanpak van groot belang om de verhuizing te laten slagen. Voorafgaand aan de verhuizing bespreken we daarom of uw persoonlijke voorkeur ernaar uit gaat om de vissen in het aquarium te laten of deze juist te verhuizen in speciale plastic zakjes. In veel gevallen is het voor de vissen beter om ze niet uit hun natuurlijke omgeving te halen. Dit betekent dus dat het aquarium in zijn geheel verhuisd zal moeten worden. Wanneer u aangeeft dat het geen probleem is om de vissen te verhuizen in losse zakjes dan zullen we in veel gevallen adviseren om het hele aquarium leeg te halen en vervolgens het aquarium te verhuizen. De kans op waterschade is dan minimaal. Vaak wordt deze manier gehanteerd bij grote aquaria en aquaria met vissen die niet heel gevoelig zijn voor wisselingen in het ecosysteem.

Toch verliest het aquarium dan haar evenwicht van het ecosysteem en dit is niet ideaal voor de gezondheid van de planten, bacteriën en vissen. Daarom wordt er vaak voor gekozen om de vissen in het aquarium te laten en slechts een deel van het water te verwijderen. Dit kan overigens alleen bij aquaria die relatief klein zijn. Bij grotere aquaria is het gewicht van het water te hoog en daarmee kunnen de voegen gaan lekken. Specifiek advies geven we u hier graag over in de aanloop naar uw verhuizing.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw aquarium te verhuizen? Dan helpen we u graag verder. Als professioneel verhuisbedrijf uit Amsterdam helpen we u graag verder om op een juiste manier uw aquarium te verhuizen. Naast het verhuizen van het aquarium, kunnen we uiteraard ook zorg dragen voor de rest van uw inboedel. Heeft u vragen? Neem gerust contact op. Bent u benieuwd wat uw verhuizing gaat kosten? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier!

Afhankelijk van locatie

Als u een aquarium gaat verhuizen dan is de aanpak niet alleen afhankelijk van het type aquarium en de soorten vissen, maar ook van de afstand tussen de huizen. Bij een kleine afstand (bijvoorbeeld als we optreden als verhuisbedrijf Haarlem voor een verhuizing van Amsterdam naar Haarlem) kunnen we er sneller voor kiezen om de vissen uit het aquarium te halen en de verhuizing van het aquarium snel in orde te maken. De vissen zijn dan maar heel even uit het aquarium en kunnen dat beter aan dan wanneer ze meerdere uren niet in hun aquarium zitten, zoals het geval is bij een verhuizing van Purmerend naar Rotterdam bijvoorbeeld.

Andere uitdagende projecten:

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen