Als professioneel verhuizer doen we er alles aan om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met Student Verhuis Service neem je geen enkel risico. Ook als je ervoor kiest om de verhuizing zelf uit te voeren, geven we je wat tips voor het verhuizen.
Met deze tips voor een goede verhuizing kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. De tips komen voort uit de kennis en ervaring over verhuizen, die we door de jaren heen hebben opgebouwd.
Doordat we altijd bezig zijn met het verhuizen van particulieren en het verhuizen van bedrijven, weten we precies wat er bij een verhuizing komt kijken.
Voorbereiding: vanaf de definitieve aankoop van je nieuwe huis
Gefeliciteerd! Je hebt je nieuwe droomhuis te pakken! Maar wat nu? Voor je de sleutel in handen hebt, moet je nog een hoop regelen. Een overzicht:
- Oude huis verkopen. Heb je nog een huis te verkopen? Wacht niet langer en plan direct een afspraak met de makelaar! Als je de verkoop van je oude huis te krap plant, loop je het risico op dubbele lasten. Bedenk welke spullen je achter wil laten/over wilt laten nemen door de kopers van je huis.
- Fiscale zaken aanpassen. Een verandering in je hypotheeklasten heeft uitwerking op bijvoorbeeld je belasting. Ga na wat de uitwerking van je veranderende hypotheeklasten zijn op je fiscale status en zorg zo dat je later niet voor verrassingen komt te staan.
- Nagaan of je recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Verhuis je voor je werk? Dan kan het zijn dat je recht hebt op verhuiskostenvergoeding. De voorwaarden om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, vind je op de site van de Rijksoverheid.
- Uitzoeken of je recht hebt op huurtoeslag. Bij huur van een nieuw huis: zoek uit of je recht hebt op huurtoeslag. Dit is te achterhalen via de Belastingdienst.
- Inboedel-, opstal- en andere verzekeringen regelen of omzetten. “Better safe than sorry”… regel alles direct goed, zodat de portemonnee niet leegloopt.
- Gas, water en licht én internet omzetten of opnieuw afsluiten: Beëindig deze abonnementen of contracten voor je oude woning en sluit deze af voor je nieuwe woning. Dit is een goed tijdstip om nog eens prijzen en andere voorwaarden van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.
- Uitzoeken van nieuwe school, kinderopvang, huisarts en tandarts. Door deze zaken nu alvast te regelen, verklein je de kans op een wachtlijst te komen en/of bij noodgevallen geen arts of tandarts te hebben. Ook ben je zo zekerder van een plek voor je kind op de school en/of opvang van je eerste keuze.
- Werkzaamheden in je nieuwe huis bepalen. Wat moet er gebeuren aan het nieuwe huis voordat je verhuist? Doe je dit zelf of laat je dit doen?
- Duurzaamheidscheck van nieuwe huis doen. Kijk ook naar de isolatie van het huis en vraag eventueel aan de verkopers om energierekeningen. Zo weet je of je ook extra isolatiewerkzaamheden moet of wilt uitvoeren.
- Offertes opvragen. Vraag offertes op voor de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren.
- Gereedschap regelen. Koop het benodigde gereedschap of vraag rond of je het kunt lenen van familieleden of vrienden. Het huren van gereedschap is ook een optie.
- Nieuwe huis opmeten. Maten opnemen van de ruimtes in het nieuwe huis wordt vaak onderschat. Meten en tekenen is key: waar zitten de stopcontacten? Passen je huidige meubels, koelkast, vriezer en wasmachine in je nieuwe droomwoning?
- Navraag doen over bijzonderheden van je nieuwe woning. Vraag bij de huidige bewoners na of er bijzonderheden aan het huis zijn waar je rekening mee moet houden.
- Navraag doen over overname van zaken. Vraag na welke zaken de huidige bewoners achterlaten/ter overname aanbieden. Ga na of alle apparatuur die de huidige bewoners achterlaten, functioneert.
- Verhuisdozen en ander verhuismateriaal regelen. Hoe eerder je dit doet, hoe eerder je kunt beginnen met uitzoeken en inpakken van je spullen. Bij Student Verhuis Service kun je ook voordelig verhuisdozen huren. Denk ook aan overige verhuisbenodigdheden, zoals verhuisdekens, spanbanden, matrashoezen, inpakmaterialen, witgoedhoezen, meubelhoezen, tape, een zwarte stift, etiketten voor op de dozen, etc.
- Opruimen. Opruimen is een werkwoord: het is werken geblazen.Wat neem je mee,wat gooi je weg? Laat jouw innelijke Marie Kondo naar buitenkomen en gooi spullen weg die je niet meer nodig hebt.
- Spullen die je niet nodig hebt? Kan iemand in je omgeving jouw oude spullen misschien goed gebruiken? Anders maak je met veel spullen de kringloop blij. Vind je het niet erg om wat extra moeite te doen en wat bij te verdienen? Zet je spullen dan op Marktplaats.
- Precieze verhuisdatum bepalen en verlof aanvragen. Heb je een verhuisdatum te pakken? Overleg dan met je werkgever of je vrije dagen op kunt nemen.
- Kiezen of je een professioneel verhuisbedrijf wilt inschakelen. Beslis samen of je een professioneel bedrijf in wilt schakelen voor de verhuizing. Woon je op een etage? Dan kan een verhuislift handig zijn.
- Familie en vrienden optrommelen. Vele handen maken licht werk, dus vraag zo veel mogelijk familie en vrienden om te helpen. Vraag ook gelijk na of zij bijvoorbeeld verhuisdozen, verhuisdekens of steekwagentjes mee kunnen nemen.
- Eventuele opslagruimte regelen. Heb je ook (tijdelijk) opslagruimte nodig? Hiervoor kun je vaak ook bij verhuisbedrijven terecht. Bij Student Verhuis Service kan je veilig, voordeling en gemakkelijk inboedelopslag huren.