Uitdagende projecten: Koelkast verhuizen

Geschreven door: | Uitdagende Objecten

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Het verhuizen van een koelkast

Een object dat wij bij vrijwel elke verhuizing tegenkomen is de koelkast. Of het nou een Amerikaanse koelkast (dubbeldeurs) of een tafelmodel koelkast is, ze vereisen allemaal dezelfde zorg tijdens jouw verhuizing. In dit artikel leggen wij uit hoe jij je koelkast klaarstoomt voor de verhuizing, of je het nou door ons laat doen of zelf gaat verhuizen. In dit artikel geven wij een aantal tips voor het voorbereiden van je koelkast en een aantal opties die wij aanbieden voor het verhuizen van je oude koelkast of bij de aankoop van een nieuwe koelkast. 

Elke koelkast anders? Ja en nee!

Over de verschillende grootte van koelkasten valt niet te twisten, de één is nou eenmaal groter dan de andere. Wat koelkasten allemaal gemeen hebben is dat ze een compressor hebben die niet zo goed tegen vloeistoffen kan. Als je een koelkast gaat verplaatsen is het verstandig om deze ten alle tijden recht overeind te houden, of probeer dit in ieder geval zoveel mogelijk. Doe je dit niet, dan riskeer je dat er olie of andere vloeistoffen in de de compressor van de koelkast terechtkomen. Verder heeft tegenwoordig bijna elk model koelkast wieltjes aan de onderzijde zodat deze makkelijk naar voor en naar achter bewogen kan worden, dit kan goed van pas komen wanneer je niet zoveel ruimte hebt in de keuken. 

 

*Als de koelkast schuin is vervoerd, wacht dan met het aanzetten. Download hier jouw handleiding voor de aanbevolen wachttijd. 

Onze expertise in grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen

Bij de verhuizingen die we voor onze particuliere klanten uitvoeren, wordt de koelkast vaak genoemd als de grootste uitdaging. Dit geldt met name voor grote koelkasten zoals een Amerikaanse koelkast. Als professioneel verhuisbedrijf kunnen wij echter de verhuizing van de koelkast soepel laten verlopen. Uiteraard zijn we afhankelijk van de grootte van de koelkast en de mogelijkheden in het huis. In het geval van hoger gelegen appartementen in Amsterdam, Utrecht en Groningen kan het soms wat lastiger zijn, maar onze ervaren verhuizers weten meestal snel een oplossing te vinden. Als verhuisbedrijf hebben we veel ervaring met dit soort situaties, vooral in grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen. Zo zijn wij bijvoorbeeld veel actief als:

Wij zijn daarnaast gevestigd in Amsterdam, dus als je van plan bent de hoofdstad te verruilen voor een andere stad of dorp en daarvoor een professioneel verhuisbedrijf in Amsterdam zoekt om uw koelkast te verhuizen, dan bent je bij ons uiteraard ook aan het goede adres.

Voor oudere appartementen en flats waarbij de liften en trappen vrij smal zijn, maken we vaak gebruik van een verhuislift. Onze verhuislift kan dan voor een openslaand raam geplaatst worden waarna de koelkast voorzichtig op de lift wordt gelegd. Het gebruik van een verhuislift kan de duur van de verhuizing verkorten waardoor je als klant vaak de kosten kan drukken.

De koelkast voorbereiden op de verhuizing

Veel koelkasten hebben plastic lades en glazen plankjes. Fijn voor dagelijks gebruik, maar niet zo handig tijdens de verhuizing. Daarom is het in de voorbereiding van de verhuizing van de koelkast belangrijk dat de lades en plankjes verwijderd worden of worden vastgezet.

Ook is het fijn als de deur van de koelkast tijdens de verhuizing niet open kan vallen, bijvoorbeeld door een stukje tape te gebruiken.Dit kunnen wij voor jou doen, maar om de verhuizing vlot te laten verlopen zou het fijn zijn als je dit zelf voorafgaand aan de verhuizing kan doen. Dan kunnen wij de koelkast direct voor jou verhuizen, dit scheelt tijd en dus geld! Ondanks dat de volgende tip best voor de hand liggend is, zien wij dit toch vaak fout gaan. Dus bij deze: Maak de koelkast leeg voor de verhuizing en zorg ervoor dat de koelkast al enige tijd niet meer is aangesloten op stroom.

Op deze manier kunnen wij een soepele en veilige verhuizing garanderen!

Ik heb een nieuwe koelkast gekocht, wat nu?

Wordt de door jouw gekochte koelkast niet standaard bezorgd door het bedrijf? Of woon je op een verdieping waar niet bezorgd wordt? Geen paniek! Wij bieden een aantal services aan die ervoor zorgen dat jouw nieuwe koelkast zo snel mogelijk in je woning staat, dus met of zonder spoed zijn wij te bereiken. 

Een aantal voorbeelden:

  • Je kunt de koelkast bij ons laten bezorgen op de door jou gewenste dag. Vervolgens kunnen wij de koelkast bij je afleveren. Wij kunnen dit via de trap doen, via een verhuislift of natuurlijk via de aanwezige interne lift doen.
  • Staat de koelkast al op de stoep? Mocht de klus nogal haast hebben, wees gerust. Als de agenda het toestaat, kunnen wij vaak dezelfde dag nog op locatie zijn.
  • Wil je dat wij je oude koelkast naar de vuilstort brengen of heb je de koelkast verkocht? Ook in deze situaties helpen wij je graag met het logistieke gedeelte! Vermeld dit in het aanvraagformulier en wij zullen ervoor zorgen dat de oude koelkast wordt afgevoerd.

 

 

Ontvang onze verhuischecklist gratis per mail!

Voer hieronder je gegevens in om direct de exclusieve Verhuischecklist van Student Verhuis Service per mail te krijgen!

Ontvang tips die elke verhuizing tot een succes maken, inbegrepen in onze checklist.

DD slash MM slash JJJJ

FAQ

Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en de omstandigheden van je verhuizing. Als je een grote, zware koelkast hebt of als je je zorgen maakt over mogelijke schade, kan het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf een goede keuze zijn. Als je echter een kleinere koelkast en voldoende hulp hebt van vrienden of familie, kun je ervoor kiezen om het zelf te doen.

Zorg ervoor dat de koelkast leeg is en haal de stekker uit het stopcontact. Til de koelkast met minimaal twee personen op en draag hem voorzichtig naar de gewenste locatie. Zorg ervoor dat de koelkast tijdens het transport rechtop blijft om schade door middel van vloeistoffen aan de interne onderdelen te voorkomen.

Ja, het is een goed idee om de koelkast schoon te maken voordat je gaat verhuizen. Verwijder alle losse onderdelen en maak de binnen- en buitenkant van de koelkast schoon. Laat de koelkast volledig drogen voordat je hem verpakt of transporteert.

Ja, het wordt aanbevolen om de koelkast volledig leeg te maken voordat je hem verhuist. Verwijder alle voedingsmiddelen, dranken en andere items uit de koelkast. Dit helpt om gewicht te verminderen en voorkomt dat voedsel morst of bederft tijdens het transport.

Ja, als je een koelkast met een vriesvak hebt, is het raadzaam om deze voorafgaand aan de verhuizing te ontdooien. Schakel de koelkast uit en laat het ijs in het vriesvak smelten. Verwijder het gesmolten ijs en maak de binnenkant droog voordat je de koelkast verpakt.

Als je wilt weten wat wij vragen om jouw koelkast door ons te laten verhuizen, verzoeken wij je om ons aanvraagformulier in te vullen. Hierna zullen wij contact met je opnemen over de kosten en andere details.

Andere uitdagende projecten:

Naast koelkasten zijn er nog meer bijzondere objecten die speciale aandacht vereisen tijdens de verhuizing zoals:

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen