Uitdagende projecten: Koelkast verhuizen

Geschreven door: Harm | Uitdagende Objecten

Bij de vele verhuizingen die we als verhuisbedrijf uitvoeren, komen we regelmatig meubels en objecten tegen die lastig te verhuizen zijn. In deze rubriek nemen de aanpak van de verhuizing van deze meubels onder de loep en geven we wat tips voor wanneer u zelf gaat verhuizen. Uiteraard kunt u ons dan ook inschakelen om de verhuizing uit handen te nemen. In deze versie van de uitdagende projecten kijken we naar de juiste manier om een koelkast te verhuizen.

Iedere verhuizing opnieuw een uitdaging

Bij de verhuizingen die we voor onze particuliere klanten uitvoeren, wordt de koelkast door de klanten vaak genoemd als grootste hoofdbreker. Met name als het gaat om grote koelkasten zoals een Amerikaanse koelkast. Toch kunnen we als professioneel verhuisbedrijf de verhuizing van de koelkast vaak vlot uitvoeren. Uiteraard zijn we hierbij wel afhankelijk van de grootte van de koelkast en de mogelijkheden die het huis bieden. Wanneer u in een hoger gelegen appartement woont in de binnenstad van Amsterdam of van Utrecht, dan kan het weleens gebeuren dat het wat lastiger is om de koelkast te verhuizen, maar meestal komen de verhuizers er dan nog wel snel uit. Als verhuisbedrijf zijn wij zeer vaak in deze grote steden te vinden, wat ons veel ervaring geeft in dit soort lastigere verhuiskwesties. Wij zijn bijvoorbeeld veel actief als:

Wij zijn daarnaast gevestigd in Amsterdam, dus als u door te verhuizen Amsterdam gaat verruilen voor een stad of dorp in de buurt en daarvoor een professionele verhuispartij zoekt om uw koelkast te verhuizen, dan bent u bij ons uiteraard ook aan het goede adres.

Voor oudere appartementen en flats waarbij de liften en trappen vrij smal zijn, maken we vaak gebruik van een verhuislift. Deze verhuislift kan dan voor een openslaand raam geplaatst worden waarna de koelkast voorzichtig op de lift wordt gelegd. Als de lift wel ruim genoeg is, dan wordt vaak gekozen voor een steekwagen. De verhuislift hoeft dan niet ingezet te worden waardoor de kosten voor de verhuizing beperkt blijven.

Voorbereiding op de verhuizing van een koelkast

Veel koelkasten hebben plastic lades en glazen plankjes. Fijn voor dagelijks gebruik, maar niet handig tijdens de verhuizing. Daarom is het in de voorbereiding van de verhuizing van de koelkast belangrijk dat de lades en plankjes verwijderd worden of worden vastgezet. Ook is het fijn als de deur van de koelkast tijdens de verhuizing niet open kan vallen, bijvoorbeeld door een stukje tape te gebruiken. Dit kunnen wij voor u doen, maar om de verhuizing vlot te laten verlopen zou het fijn zijn als u dit al voorafgaand aan de verhuizing zou kunnen doen. Dan kunnen wij de koelkast direct voor u verhuizen. Ook is het uiteraard belangrijk dat de koelkast al is leeggehaald en al enige tijd niet meer staat aangesloten op de stroom.

Na de verhuizing

Als de koelkast verhuisd is, dan is het aan te raden om de koelkast 24 uur te laten staan zonder deze te gebruiken. De olie van de compressor is namelijk geschud door de verplaatsing. We raden daarom aan om de koelkast 24 uur niet te gebruiken. Voor nieuwe koelkasten is dit niet altijd meer nodig, maar we raden het voor de zekerheid nog wel aan om de koelkast niet kapot te laten gaan. Better safe than sorry.

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw verhuizing uit te laten voeren door Student Verhuis Service? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! We helpen u graag verder om uw verhuizing in goede banen te leiden en de verhuizing goedkoop uit te voeren.

Andere uitdagende projecten:

Neem contact op, of vraag een offerte aan.

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.