Verhuizen met een verhuislift: antwoorden op veelgestelde vragen

We krijgen er regelmatig vragen over: verhuizen met een verhuislift. Daarom hebben we besloten er een blog over te schrijven. In deze blog vindt u antwoord op vragen als:

 • Een verhuislift, wat is dat?
 • Hoe ziet een verhuislift eruit?
 • Hoe werkt een verhuislift?
 • Tot hoe hoog kan een verhuislift?
 • Waarvoor kun je een verhuislift gebruiken?
 • Kan je een verhuislift ook ‘los’ huren?
 • Waar kan je goedkoop een verhuislift huren?

Een verhuislift, wat is dat?

Een verhuislift wordt ook wel meubellift of ladderlift genoemd en is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken als u gaat verhuizen. Met een verhuislift kunt u gemakkelijker grote en zware objecten naar beneden halen of juist naar boven vervoeren. Hebt u bijvoorbeeld een grote kast op zolder staan, dan is het geen fijn vooruitzicht dat deze tijdens de verhuizing van drie trappen af gedragen moet worden. Een verhuislift maakt het mogelijk om de kast in zijn geheel via het raam naar beneden te brengen, zodat de kast niet beschadigd raakt. Ook uw rug blijft gespaard: het tilwerk wordt door de verhuislift gedaan.

Als de lift er toch staat, kunt u deze ook voor de rest van de inboedel gebruiken. De verhuizing gaat hierdoor veel sneller en u bent dus minder tijd kwijt aan het inladen van uw inboedel.

Hoe ziet een verhuislift eruit?

Een verhuislift is meestal een aanhanger met een uitschuifbare ladder. Er zijn ook verhuisliften die op een busje of kleine vrachtwagen staan: de ladder zit dan op de plek waar normaal de laadruimte zit. Langs de ladder glijdt een plateau heen en weer waarop u uw spullen van boven naar beneden (en omgekeerd) kunt transporteren.

Verhuislift hoog

 

Hoe werkt een verhuislift?

De lift wordt voor de gevel van uw woning geplaatst en is vervolgens klaar om uw spullen te transporteren. Het is hierbij van belang dat de verhuislift een solide en vlakke ondergrond heeft, zodat hij goed kan worden opgesteld.

Hoe bedien je een verhuislift?

Een verhuislift bedienen is een vak apart dat zich niet in enkele zinnen laat uitleggen. Ervaring speelt een grote rol: een ervaren bediener zorgt ervoor dat hij de lift veilig en efficiënt inzet. Om schade en letsel te voorkomen, worden verhuisliften daarom vrijwel altijd verhuurd met een gespecialiseerde bediener. Hij weet precies hoe hij de verhuislift moet gebruiken en zet de lift zo slim en efficiënt mogelijk in tijdens uw verhuizing. Zo hebt u zelf geen omkijken naar het bedienen van de verhuislift en houdt u de kosten beperkt, doordat uw verhuizing met de ladderlift snel en probleemloos verloopt.

Tot hoe hoog kan een verhuislift?

Er zijn verschillende verhuisliften op de markt, en het antwoord op de vraag tot hoe hoog zo’n verhuislift komt, verschilt dus per lift. De verhuisliften van Student Verhuis Service bijvoorbeeld reiken tot een hoogte van zo’n 18 meter. In de regel is dit voldoende om tot en met de 5e verdieping te komen. Dit is voldoende voor veel bovenwoningen en appartementen.

Bent u niet zeker of 18 meter reikwijdte voldoende is voor uw verhuizing? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u hier graag over.

Verhuislift bovenaanzicht

Waarvoor kun je een verhuislift gebruiken?

 

Verhuisliften zijn inzetbaar in verschillende situaties, zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten. Wij beschrijven graag enkele van die situaties.

 • Verhuizen vanuit of naar een flat zonder lift

Als u verhuist vanuit of naar een flatgebouw dat geen lift heeft, kan een verhuislift u veel tijd en rugpijn besparen. Met behulp van een ladderlift verplaatst u uw bezittingen eenvoudig van binnen in de huiskamer of slaapkamer naar buiten in de verhuiswagen. U ondervindt er zo geen enkele hinder van dat uw flatgebouw geen lift heeft: u heeft zelf voor een lift gezorgd.

Een piano is een prachtig meubel, maar tijdens een verhuizing kan een piano ook een lastig meubel blijken. Zeker als het verhuizen van de piano zonder lift moet gebeuren, kan dit heel wat ongemak opleveren. Met een verhuislift en een professionele bediener is uw piano zeer snel en veilig naar beneden te vervoeren terwijl u toekijkt.

Nog zo’n uitdagend object om te verhuizen is de wasmachine. Juist de wasmachine staat vaak op zolder. In zo’n geval kan een verhuislift uitkomst bieden. U hoeft de wasmachine niet gevaarlijk de trap af te manoeuvreren, maar laadt deze op de ladderlift. Binnen een paar minuten staat uw wasmachine veilig in de verhuiswagen, klaar voor transport. Op het nieuwe adres is de wasmachine dankzij de verhuislift ook snel weer boven. Het verplaatsen van een wasmachine via een verhuislift is ook beter voor de wasmachine: deze wordt zo niet door elkaar geschud of gekanteld zoals tijdens dragen, maar blijft steeds rechtop tijdens het vervoer naar beneden of naar boven.

Meubels van vroeger zijn prachtig, maar ook vaak loodzwaar. Een erfstuk staat misschien fantastisch in de slaapkamer, maar hoe krijgt u de kast naar de derde verdieping? Het antwoord is simpel: met een verhuislift. Door de kast buitenlangs naar boven te vervoeren, loopt u ook geen kans op beschadiging van muren, deurposten et cetera.

Een koelkast is een ander groot object dat er, net als de wasmachine, bij gebaat is om zo veel mogelijk staand vervoerd te worden. Dit gaat handig met een verhuislift. Juist door de vorm wordt een koelkast bij dragen natuurlijk vaak horizontaal vervoerd, terwijl dit met een verhuislift niet nodig is.

Moet u met spoed verhuizen? Een verhuislift scheelt heel wat sjouwwerk en kan meer volume en gewicht per keer naar beneden halen dan een verhuizer. Hierdoor is de verhuizing sneller gerealiseerd. Moet u met spoed verhuizen, bijvoorbeeld vanaf of naar een etagewoning? Door een verhuislift te huren, kan de verhuizing sneller uitgevoerd worden.

Kan je een verhuislift ook ‘los’ huren?

Met het ‘los’ huren van een verhuiswagen kunt u 2 dingen bedoelen:

 • Een verhuislift huren als losse dienst, dus los van andere verhuis- of transportdiensten.
 • Een verhuislift los huren, zonder bediener.

Wilt u een verhuislift huren zonder daarbij ook andere diensten af te nemen, dan is dit zeker mogelijk. U kunt bij een verhuisbedrijf vaak een losse verhuislift huren voor een bepaald aantal uren of voor een dagdeel. Bij Student Verhuis Service is dit ook mogelijk.

Een verhuislift los huren zonder iemand erbij die de lift kan bedienen, is bij sommige aanbieders wel mogelijk. Vaak is het echter verplicht om ook een professional in te zetten om de lift te bedienen. Dit in verband met de veiligheid. Iemand die de lift bedient zonder precies te weten wat de lift aankan of niet aankan, kan gemakkelijk schade en letsel veroorzaken. Bij Student Verhuis Service huurt u altijd een bemande verhuislift.

Waar kan ik goedkoop een verhuislift huren?

Goedkoop een verhuislift huren doet u bij Student Verhuis Service. Wij hanteren duidelijke tarieven zonder addertjes onder het gras: een verhuislift kost bij ons 45 euro per uur. U huurt hierbij nog een verhuizer die de verhuislift voor u bedient, dit kost 25 euro per uur. Wij hanteren hierbij een minimum huurtijd van 2 uur.

Wij hebben onze eigen verhuisliften, waardoor we u deze goede prijs kunnen aanbieden. Door eigen verhuisliften aan te bieden, zijn deze:

 • Gegarandeerd goed onderhouden: wij weten precies hoe vaak een verhuislift wordt gebruikt en weten dus ook wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt;
 • Goedkoop in de verhuur: wij zitten niet als ‘tussenpartij’ tussen de verhuurder en de huurder in en houden daardoor de verhuurkosten laag.

Verhuislift in gebruik

Wat moet ik checken voordat ik een verhuislift huur?

Een verhuislift is een handig hulpmiddel dat voor veel verschillende soorten verhuizingen kan worden ingezet. Om een verhuislift te kunnen gebruiken tijdens uw verhuizing, moet u echter voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit in verband met de veiligheid en de uitvoerbaarheid van een verhuizing met een verhuislift.

 1. Is er voldoende opstel- en werkruimte voor de verhuislift? De verhuislift moet recht onder het te gebruiken balkon of raam geplaatst kunnen worden, zo dicht mogelijk bij de gevel. Deze opstelplaats moet bereikbaar zijn vanaf de openbare weg. Er mogen geen andere voertuigen tussen de gevel en de verhuislift staan: uw inboedel mag niet over andere voertuigen heen worden gelift.
 2. Hebt u een ontheffing nodig? Het kan zijn dat u een ontheffingsaanvraag moet doen om de verhuislift op een parkeerplek te plaatsen of om eventueel de rijweg te stremmen. Of dit voor u ook het geval is, kunt u navragen bij uw gemeente.
 3. Moet u een objectmelding doen? In sommige gemeentes doet u een objectmelding om een verhuislift op de openbare weg te mogen plaatsen. Uw gemeente kan u vertellen of dit voor u ook opgaat.
 4. Is de ondergrond van de opstelplaats geschikt? Om een verhuislift te kunnen opstellen, dient de ondergrond vlak en solide zijn. Dit zorgt voor veilig gebruik van de lift.
 5. Is uw raam, deur en/of balkon geschikt? Ga na of het raam of de deur waardoor u uw inboedel naar buiten of naar binnen wilt brengen, groot genoeg is om die inboedel erdoorheen te krijgen. Is het raam eventueel tijdelijk te verwijderen om uw meubels goed door te laten? Is het kozijn, de muur of de railing van het balkon stevig genoeg om een verhuislift tegenaan te laten leunen? Is het raam, de deur of het balkon goed bereikbaar, ook met grote meubels?

Ik wil nu een verhuislift huren!

Wilt u nu een verhuislift huren? Dat kan! Doe een aanvraag via ons aanvraagformulier of neem contact met ons op om uw verhuislift te reserveren.