[UPDATE] Momenteel kunnen wij helaas geen verhuizingen uitvoeren naar Zwitserland!

Staat er bij u een verhuizing naar Zwitserland op de planning? Of bent u zich nog aan het oriënteren? Emigreren naar Zwitserland is hoe dan ook een behoorlijke onderneming, maar wel een die zijn vruchten gegarandeerd afwerpt. Dit Alpenland staat nu eenmaal niet voor niets vaak in de top-10 beste landen om in te wonen. Als u hebt besloten dat u naar Zwitserland gaat verhuizen, begint het echte werk pas. De fysieke relocation is misschien wel het meest stressvolle onderdeel van uw emigratie. Gelukkig staat Student Verhuis Service voor u klaar.

Wat wij voor u kunnen doen bij uw verhuizing naar Zwitserland

Student Verhuis Service heeft jarenlange ervaring met internationale verhuizingen, zowel particuliere verhuizingen als zakelijke verhuizingen. Of u nu een eenpersoonshuishouden, de inhoud van een volledige gezinswoning, of de inboedel van uw kantoorpand wilt verhuizen naar Zwitserland: wij begeleiden u op professionele en persoonlijke wijze gedurende het hele verhuistraject. Het personeel dat in uw zorgvuldig samengestelde verhuisteam zit, weet vanzelfsprekend exact met welke mogelijke hindernissen er rekening gehouden moet worden. Ook kunnen ze u, eenmaal in Zwitserland, ondersteunen bij het contact met lokale bewoners. Natuurlijk kunt u ook uitgaan van een zeer hoge standaard wat betreft de basis verhuisdiensten, zoals het inpakken, transporteren en uitpakken van uw spullen en meubels.

Fullservice verhuizing naar Zwitserland

Een internationale verhuizing is geen project om licht te nemen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel stress ervaart tijdens deze hectische periode. Daarom bieden wij fullservice verhuizingen aan. Dat betekent dat wij u alle praktische zorgen rondom de verhuizing uit handen nemen, waardoor u ruimte in uw hoofd creëert voor andere zaken. U hoeft alleen aan te geven welke spullen u tot uw beschikking wilt hebben tijdens de verhuizing en uw eigen vervoer naar Zwitserland te verzorgen. Student Verhuis Service doet de rest.

Praktische tips als u naar Zwitserland verhuist

Als u emigreert, moet er veel geregeld worden. Dat kan best overweldigend zijn. Wij geven u alvast wat tips voor veelvoorkomende hindernissen bij een verhuizing naar Zwitserland.

Heeft u een visum of verblijfsvergunning nodig als u naar Zwitserland emigreert?

Zwitserland is geen lidstaat van de Europese Unie, maar is wel een Schengenland. U kunt dus gewoon de grens van Zwitserland over zonder visum. Maar als u naar Zwitserland verhuist, heeft u wel een verblijfsvergunning nodig. Die moet u binnen 8 dagen na aankomst in Zwitserland bij het plaatselijk bureau registreren. Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning, moet u kunnen aantonen dat u in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien, bijvoorbeeld door het overleggen van een arbeidsovereenkomst.

Meld uw emigratie naar Zwitserland bij de gemeente

Vanaf vijf dagen vóór vertrek kunt u uw verhuizing naar Zwitserland doorgeven bij de gemeente waar u op dat moment ingeschreven bent. Vaak wordt er gevraagd om een adres waarop u bereikbaar bent in Zwitserland; zorg er dus voor dat u dat bij de hand hebt.

Regel uw verzekeringen en pensioen

Als u naar het buitenland verhuist, komt u niet onder een nieuwe zorgverzekering uit. U kunt het best zo snel mogelijk aan uw huidige zorgverzekeraar en pensioenfonds laten weten dat er een emigratie bij u op de agenda staat. Een uitkering van het UWV of de Sociale Verzekeringsbank kunt u meenemen naar Zwitserland.

Importeer uw auto als u verhuist naar Zwitserland

U kunt uw eigen auto meenemen naar Zwitserland, maar de wagen moet dan wel worden uitgevoerd uit Nederland en ingevoerd in Zwitserland. U krijgt dan een Zwitsers kentekenbewijs. Het is aan te raden het importeren van uw auto te regelen bij een grotere grensovergang, zoals die bij Basel. Dan weet u zeker dat de douane in kwestie de juiste bevoegdheden heeft.

Emigreer zorgeloos naar Zwitserland met Student Verhuis Service

Uw verhuizing naar Zwitserland bezorgt u wellicht slapeloze nachten. Dat is natuurlijk heel vervelend, want een emigratie is juist bedoeld als hoogtepunt in uw leven! Student Verhuis Service zorgt er graag voor dat u met plezier de verhuizingsperiode doorloopt. Wij nemen alle praktische werkzaamheden van u over en voeren ze professioneel uit. Door onze ruime ervaring met internationale verhuizingen kunt u met een gerust hart uw inboedel aan ons overlaten. Wij helpen u graag zo snel mogelijk te kunnen genieten van uw nieuwe woonplaats in Zwitserland!

De kosten van uw verhuizing naar Zwitserland

Elke verhuizing vereist een unieke aanpak, des te meer als u naar het buitenland verhuist. Daarom geven wij hier geen algemene kostenindicatie voor een emigratie naar Zwitserland. Het enige wat voor u belangrijk is, is dat Student Verhuis Service u áltijd een betaalbare oplossing kan bieden. Stuur ons een mail via info@studentverhuisservice.nl voor meer informatie en een prijsopgave op maat. Wij zien uit naar uw bericht!