Goedkoop verhuizen: 8 tips om uw verhuiskosten te drukken

Geschreven door: | Tips
Inhoudsopgave

  Download onze verhuischecklist

  DD slash MM slash JJJJ

  Goedkoop verhuizen: veel mensen vragen zich af hoe dat moet. In deze blog zetten we 8 tips voor goedkoop verhuizen voor u op een rij. Met behulp van deze verhuistips maakt u uw verhuizing goedkoper en misschien lukt het u zelfs, met wat handigheid en geduld, om gratis te verhuizen.

  Tip 1: Doe zo veel mogelijk zelf

  Grijp de verhuizing aan om niet alleen nu, maar ook in de toekomst geld te besparen. Dit doet u door zo veel mogelijk zelf te doen. U kunt meer zelf dan u denkt. Het (de)monteren van meubels is bijvoorbeeld vaak niet zo moeilijk als het eruitziet. Pak de gebruiksaanwijzing erbij en kijk eens goed naar hoe het meubel in elkaar zit. Zet eventueel op de achterkant van het meubel kleine aanwijzingen met potlood om te onthouden welk onderdeel waar hoort.

  Ook verschillende klussen in uw nieuwe woning kunt u met wat geduld vaak zelf. Zo kan zelf behangen veel geld schelen en kan het steeds weer van pas komen om zelf te kunnen behangen.

  Zelf taken uitvoeren in plaats van deze uitbesteden is dus een goede manier om te zorgen voor een goedkope verhuizing.

  Ziet u het toch niet zitten om bepaalde klussen zelf uit te voeren? Een manier om de kosten te drukken als u een vakman inschakelt, is om de vakman te helpen bij zijn werkzaamheden. Vraag vooraf of dit een mogelijkheid is. Dit is een win-winsituatie: vaak kan de vakman sneller werken met uw hulp én u leert veel bij over zijn vakgebied, waardoor u in het vervolg deze klus misschien wel zelf kunt klaren.

  Tip 2: Kies voor zelf verhuizen of ga voor een goedkoop verhuisbedrijf

  Het verhuizen zelf, dus het inladen en weer uitladen van uw inboedel, is te verkrijgen in allerlei verschillende prijscategorieën. De goedkoopste manier is zonder twijfel om de verhuizing zelf uit te voeren. Dat betekent zelf al uw spullen naar buiten sjouwen, zelf de verhuisbus (of verhuisbussen) inladen, zelf de verhuisbus rijden, zelf alles weer uit de bus tillen en een plek geven in uw nieuwe woning.

  Kiest u voor zelf verhuizen, let er dan op dat u van tevoren prijzen vergelijkt voor het verhuisbusje. Een goedkoop busje huren doet u door van tevoren offertes op te vragen bij verhuisbedrijven en autoverhuurbedrijven. Het tijdstip van huren wil ook nog wel eens invloed hebben op de prijs, dus kijk ook of u de kosten kunt drukken door op een andere dag of een ander tijdstip te huren. Verder kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld 1 grote bus of 2 kleinere bussen te huren, afhankelijk van de gunstigste prijs.

  Bij zelf verhuizen komt heel wat regel- en sjouwwerk kijken. Vraag voor de zekerheid eens een offerte aan bij een goedkoop verhuisbedrijf, bijvoorbeeld bij de student verhuizers van Student Verhuis Service. Zo weet u wat u precies uitspaart als u zelf verhuist. U weet dan zeker dat alle moeite die u doet, opweegt tegen de besparing op een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf kan namelijk ook heel goedkoop uitvallen, bijvoorbeeld doordat het bedrijf werkt met studentverhuizers. Meer informatie over de vraag wat een verhuizing kost leest u op onze pagina Kosten verhuisbedrijf.

  Verder is er bij sommige verhuisbedrijven zeer veel mogelijk. Zo kunt u er ook voor kiezen de gehele verhuizing zelf uit te voeren, maar wel een verhuizer te laten komen om zware objecten als de koelkast of wasmachine veilig en vakbekwaam te verhuizen.

  Tip 3: Kies uw verhuisdag met zorg

  Voor budget verhuizen is het een goed idee om te letten op het tijdstip van verhuizing. Kijk niet alleen naar wanneer de verhuizing u zou uitkomen, maar let ook op de verschillen in prijzen van verhuisbedrijven (als u een verhuisbedrijf inschakelt of verhuisbus huurt) of van autoverhuurbedrijven (als u enkel een busje huurt).

  Verhuisbedrijven zijn vaak goedkoper bij verhuizingen doordeweeks. Bij autoverhuurders is dit ook vaak het geval.

  Tip 4: Een goede voorbereiding scheelt geld

  Door uw verhuizing goed voor te bereiden, spaart u geld. U hoeft dan namelijk niet op korte termijn nog zaken te regelen. Op korte termijn zaken huren of mensen inschakelen is vaak een dure aangelegenheid.

  Bij een goede voorbereiding horen bijvoorbeeld zaken als:

  • uw oude huis goed opruimen en spullen wegdoen die u niet meer nodig hebt;
  • meerdere offertes aanvragen voor uw verhuizing en de tijd nemen om prijzen te vergelijken;
  • van tevoren inventariseren welke klusspullen (zoals gereedschap) en verhuisaccessoires (zoals verhuisdozen en verhuisdekens) u nodig hebt, zodat u aanbiedingen in de gaten kunt houden;
  • een checklist verhuizen maken met zaken die u niet mag vergeten, zodat er niets op het laatste moment nog geregeld hoeft te worden

  Een budget verhuizing hebt u grotendeels zelf in de hand: een goede voorbereiding kan flink schelen in de kosten.

  Tip 5: Schakel vrienden en familie in om te helpen

  Gratis hulp bij verhuizen, dat wil iedereen wel. Het goede nieuws is: dat kan ook! Schakel uw vrienden en familie in, zoals die handige schoonvader of die vriend die zo goed is in het optimaal indelen van verhuisbussen. Vele handen maken licht werk én drukken de kosten van uw verhuizing. Een professionele verhuishulp kost al snel enkele tientallen euro’s per uur en is vaak minstens een paar uur aanwezig. Dit geld kunt u uitsparen door vrienden en familie te vragen u te komen helpen tijdens de verhuizing.

  Helpende vrienden en familie zijn in principe gratis en zorgen dus voor een goedkoop verhuizen, maar kunnen het vaak wel waarderen om een bedankje te ontvangen. Dit bedankje kan bijvoorbeeld bestaan uit een goede fles wijn of een bloemetje. Zit u krap bij kas? Dan kunt u uw meehelpende vrienden en familieleden ook bedanken door hen een bon voor een wederdienst te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keer helpen in de tuin of een keer op de kinderen passen.

  Tip 6: Marktplaats!

  Goedkoop verhuizen? Marktplaats! Marktplaats is hét platform voor iedereen die goedkoop uit wil zijn en daarvoor wat geduld kan opbrengen. Door een goede voorbereiding (tip 4) weet u al vroeg welke zaken u nodig hebt voor de verhuizing. Op Marktplaats is het mogelijk om een zoekopdracht op te slaan en steeds een berichtje te krijgen op het moment dat er nieuwe advertenties worden geplaatst die overeenkomen met uw zoekopdracht.

  Marktplaats is bijvoorbeeld het perfecte platform om goedkoop aan verhuisdozen, verhuisdekens, hondjes, steekkarretjes, inpakmateriaal en gereedschap te komen. Zet uw zoekopdracht op tijd uit en vind alle zaken die u voor uw verhuizing nodig hebt voor een fractie van de nieuwprijs.

  Andere manieren om goedkoop verhuismateriaal te verzamelen, is door eens te gaan kijken bij de kringloop. Voor specifieke zaken die u zoekt, kun u ook een zoekadvertentie op Marktplaats plaatsen. Ook het bord in de supermarkt met vraag en aanbod kan u helpen in uw zoektocht.

  Tip 7: Doe eens ouderwets

  Goedkoop verhuizen kan door de zaken ouderwets aan te pakken. Wat we bedoelen met ouderwets?

  Vroeger werd niet alles met geld betaald. Vaak werden zaken ook geruild tegen iets met ongeveer dezelfde waarde. U ruilde bijvoorbeeld 10 eieren van uw kippen tegen 2 kroppen sla uit de moestuin van de buurman.

  Hoewel het nu niet vaak meer wordt gebruikt, kan ruilhandel ook nu nog leuke resultaten geven. Bij tip 5 noemden we het al: als bedankje voor de verhuishulp van familie en vrienden kun je hen een cadeau geven, maar een wederdienst verlenen is ook een optie.

  Een echt goede ruiler zou zelfs gratis kunnen verhuizen door slim te ruilen. Kent u iemand met een (verhuis)bus? Vraag eens of u hem een wederdienst kunt bewijzen in ruil voor het gebruik van zijn bus.

  Hebt u hulp nodig bij het laminaat leggen in uw nieuwe woning? Ruil die hulp met een kennis door bij hem thuis te komen helpen behangen. Zoekt u een plek waar u de kinderen of huisdieren tijdens de verhuizing kunt onderbrengen? Uw vrienden doen dit misschien graag in ruil voor de verzorging van hun tuin en planten tijdens hun vakantie.

  De spullen die van zolder kwamen tijdens het opruimen van uw huis en die u niet meer nodig hebt, komen wellicht ook nog van pas als ruilmateriaal. Een kennis die net op zichzelf is gaan wonen, kan heel blij zijn met uw overbodige huisraad en komt u als dank misschien wel graag helpen met inpakken van de spullen die u wél meeneemt naar uw nieuwe woning.

  Tip 8: Leen of huur in plaats van te kopen

  Low budget verhuizen wordt gemakkelijker als u bereid bent wat extra tijd te steken in het achterhalen van goede aanbiedingen. Zo kunt u niet alleen profiteren van de goede aanbiedingen van een bouwmarkt of groothandel voor uw verhuisbenodigdheden, maar is uw voordeel vaak nog groter door dezelfde spullen te huren.

  Bij grote verhuurbedrijven, maar ook bij bouwmarkten of verhuisbedrijven is het vaak mogelijk verhuismaterialen te huren voor een fractie van de nieuwprijs.

  Ook lenen bij familie, vrienden en collega’s kan veel voordeel opleveren: het steekkarretje van je collega en de verhuisdozen die je achterneef ongebruikt op de zolder heeft staan, zijn misschien wel precies wat jij nodig hebt.

  Ontvang onze verhuischecklist gratis per mail!

  Voer hieronder je gegevens in om direct de exclusieve Verhuischecklist van Student Verhuis Service per mail te krijgen!

  Ontvang tips die elke verhuizing tot een succes maken, inbegrepen in onze checklist.

  DD slash MM slash JJJJ

  Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

  Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
  0900 - 1787
  Verhuiskosten berekenen