In de laatste decennia is het aantal inwoners van de gemeente Amsterdam sterk toegenomen. Van buitenaf komen er veel singles en gezinnen bij, maar ook het geboortecijfer is positief ten opzichte van het sterftecijfer. Bovendien blijven mensen gemiddeld langer in Amsterdam wonen. Ze verhuizen dan wel binnen de gemeente naar een huis naar hun wensen, maar verlaten de stad dus niet. Voor een dergelijke interne verhuizing geven we als professioneel verhuisbedrijf Amsterdam hieronder graag een aantal tips. Deze tips zijn niet enkel nuttig als u in Amsterdam verhuist, maar ook als u bijvoorbeeld door te verhuizen naar Amsterdam verruilt voor een andere woonplaats.
Tip 1: Geef je verhuizing op tijd door
Een verhuizing moet je aangeven bij verschillende instanties. Het belangrijkste is dat je de verhuizing aangeeft bij de Gemeente Amsterdam. Dit kan via deze link op de website van Amsterdam. In sommige gevallen vraagt de gemeente om ondersteunende bewijsstukken. Denk bijvoorbeeld aan een huurcontract of een antikraak overeenkomst. De gemeente Amsterdam is vrij vlot met het verwerken van een verhuizing binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Binnen 24 uur wordt uw verhuizing binnen Amsterdam verwerkt.
De gemeente Amsterdam geeft uw gegevens vervolgens ook door aan andere instanties. Benieuwd welke instanties dit zijn? Doe dan de test op Wiekrijgtmijngegevens.nl.
Verhuist u vanuit Amsterdam naar elders? U geeft uw verhuizing altijd door bij de gemeente waar u zich nieuw vestigt.
Tip 2: Zorg dat de buren weten van de verhuizing
Als je binnen de stadsgrenzen van Amsterdam verhuist, dan is het slim om je buren in te lichten over de verhuizing. Zeker wanneer je in de binnenstad gaat wonen en samen een portiek of trap deelt. De buren kunnen de portiek dan vrijhouden zodat er snel gestart kan worden met de verhuizing. Ook schrikken de buren dan niet als er ineens en een verhuislift voor de deur staat.
Tip 3: Pak slim in
Veel mensen zien op tegen de verhuizing. Dit komt met name doordat het verhuizen van de hele inboedel als een grote klus gezien wordt. Waarschijnlijk is dit inderdaad ook een grote klus, maar de truc zit hem vooral in het slim inpakken van de inboedel. Schaf voldoende verhuisdozen aan en markeer alle verhuisdozen. Dit kan gemakkelijk met een vaste stift, maar een label printen is soms nog wel handiger. Je kunt het verhuisbedrijf of bevriende verhuizers dan namelijk opdracht geven de dozen gelijk op de juiste plek te zetten in het nieuwe huis.
Tip 4: Markeer je meubels
Voor u als bewoner is het waarschijnlijk wel duidelijk waar de bank moet komen en waar die mooie staande lamp geplaatst moet worden. Voor de verhuizers is dit echter niet altijd het geval. Zeker wanneer u verhuist met alleen bevriende verhuizers, is het gevolg vaak dat de meubels allemaal in de woonkamer komen te staan. Gevolg? De huiskamer komt vol te staan en de rest van het huis wordt geblokkeerd.
Ook voor de meubels is het daarom belangrijk dat ze worden gemarkeerd. Dit kan met dezelfde labels die we zojuist adviseerden bij het markeren van de verhuisdozen.
Tip 5: Leg vast hoe je snoeren zaten
Er is weinig frustrerender dan helemaal verhuisd te zijn, maar de tv en andere installaties niet aan de praat te krijgen. Maak daarom foto’s van de snoeren van je tv en andere installaties zodat je gelijk ziet welke snoeren je nodig hebt en hoe aangelegd moeten worden.
Wrap-up
De vijf tips hierboven hebben allemaal te maken met communicatie. Om de communicatie tijdens de verhuizing te bevorderen maken we als verhuisbedrijf in Amsterdam vaak gebruik van teams met dezelfde samenstelling. De teams weten wat ze aan elkaar hebben en kunnen uw inboedel dan snel en vlot verhuizen, zeker wanner u rekening houdt met tip 2, 3 en 4!