Verhuizing in Amsterdam: Ontdek onze handige tips

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Handige tips voor verhuizen in Amsterdam

Verhuizen is een spannende, maar vaak ook stressvolle gebeurtenis. En als je van plan bent om binnen Amsterdam te verhuizen, komt er een extra laagje complexiteit bij. De stad staat bekend om zijn levendige straten, iconische grachten en unieke architectuur, maar het kan ook een uitdaging zijn om je weg te vinden door de drukte, beperkte parkeermogelijkheden en smalle trapgangen. Maar wees gerust! In dit artikel staan handige tips voor verhuizen in Amsterdam, lees de tips dus goed door!

Of je nu verhuist naar een ander soort wijk, een grotere woning betrekt of gewoon een frisse start maakt, onze tips zullen je helpen je verhuizing in Amsterdam te plannen, organiseren en uitvoeren. Wij hebben veel ervaring met verhuizingen in Amsterdam en delen deze dan ook graag om je te ondersteunen bij een stressvolle, maar vooral opwindende periode in je leven!

Tip 1: Geef je verhuizing op tijd door

Een verhuizing dien je aan te geven bij verschillende instanties. Het belangrijkste is dat je de verhuizing aangeeft bij de Gemeente Amsterdam. Dit kan via deze link op de website van de Gemeente Amsterdam. In sommige gevallen vraagt de gemeente om ondersteunende bewijsstukken. Denk bijvoorbeeld aan een huurcontract/koopcontract of een antikraak overeenkomst. De Gemeente Amsterdam is vrij vlot met het verwerken van een verhuizing binnen de *stadsgrenzen van Amsterdam; binnen 24 uur wordt jouw verhuizing binnen Amsterdam verwerkt. De Gemeente Amsterdam geeft je gegevens vervolgens ook door aan andere instanties. Benieuwd welke instanties dit zijn? Doe dan de test op Wiekrijgtmijngegevens.nl. Verhuis je vanuit Amsterdam naar elders? Dan geef je jouw verhuizing altijd door aan de gemeente waar jij je nieuw vestigt.

 

*Tegenwoordig behoort Weesp ook tot de gemeente van Amsterdam.

Tip 2: Vertel je buren over je verhuizing

Als je binnen de stadsgrenzen van Amsterdam verhuist, dan is het slim om je oude én nieuwe buren in te lichten over de verhuizing. Zeker wanneer je in de binnenstad gaat wonen en samen een portiek of trappenhuis deelt. De buren kunnen de portiek dan vrijhouden, zodat de verhuizing vlot en met zo min mogelijk overlast verloopt. Dit is al helemaal van de orde als er een verhuislift gebruikt wordt, buren kunnen soms nog wel eens schrikken van zo’n groot apparaat voor de deur ;).

Je buren op de hoogte houden kan je doen doormiddel van onze nieuwe burenkaart! Zo houd je je oude en nieuwe buren netjes op de hoogte van de verhuizing in/naar Amsterdam.

Tip 3: Pak slim in

Verhuizen in Amsterdam kan een ontmoedigende taak lijken, vooral omdat het verhuizen van de hele inboedel als een grote klus wordt gezien. De truc zit hem echter vooral in het slim inpakken van de inboedel. Zorg voor voldoende verhuisdozen en markeer ze duidelijk met een stift of stickers. Door een vaste stift te gebruiken of labels te printen, kun je het verhuisbedrijf, familie en/of vrienden direct instructies geven om de dozen op de juiste plek te zetten in het nieuwe huis in Amsterdam. Dit vereenvoudigt niet alleen het uitpakken, maar bespaart ook tijd en voornamelijk energie en moeite.

Het begint allemaal met het verkrijgen van voldoende verhuisdozen. Zorg ervoor dat de dozen stevig genoeg zijn om het gewicht van je spullen te dragen en sluit ze goed af. Vervolgens is het belangrijk om elke doos te voorzien van een duidelijk label waarop de inhoud en de bestemming (bijvoorbeeld de keuken of slaapkamer) worden vermeld. Verder kun je bijvoorbeeld alle spiegels en glazen items inpakken in noppenfolie of afschermen met karton. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de verhuizing binnen of naar Amsterdam veel georganiseerder laten verlopen. Met goed gemarkeerde verhuisdozen kun je met vertrouwen en gemak de overstap maken naar je nieuwe huis.

Meer slimme inpak-tips nodig? Kijk dan even op deze pagina.

Tip 4: Ken je straat

Stel je voor: je staat op het punt om te verhuizen naar een prachtig huis in een fotogenieke maar krappe straat in Amsterdam. Je beseft al snel dat je weg vinden door de smalle straten een uitdaging kan zijn. Gelukkig zijn er handige tips voor verhuizen in Amsterdam die je kunnen helpen. Allereerst plan je je verhuizing tijdens rustige periodes, waardoor je verkeersopstoppingen kunt vermijden en gemakkelijker je bezittingen kunt verplaatsen. Daarnaast neem je contact op met de gemeente om parkeer- en laadzones te reserveren, zodat je dicht bij je nieuwe woning kunt parkeren en de afstand tot je spullen minimaliseert.

Weet je niet wat je kan verwachten? Dan raden wij aan een verhuisbedrijf in te huren dat kennis heeft van het navigeren door smalle gangen en dat weet hoe ze efficiënt met beperkte ruimte kunnen omgaan. Bovendien adviseren ze je vaak om gebruik te maken van een verhuislift als de straat te smal is of als er beperkte toegang is tot je nieuwe woning.

Tip 5: Maak een checklist

Een gedetailleerde verhuischecklist is een handige tool om georganiseerd te blijven tijdens het hele proces. schrijf alle taken op, zoals eerder vermeldt: het informeren van ‘nutsbedrijven’, het doorgeven van je nieuwe adres aan belangrijke instanties en het regelen van adreswijzigingen. Houd ook de communicatie open met het verhuisbedrijf (als je die hebt ingehuurd) en eventuele andere betrokken partijen om een vlotte en efficiënte verhuizing te verwezelijken.

Tot slot

De vijf tips hierboven hebben allemaal te maken met communicatie. Om de communicatie tijdens de verhuizing te bevorderen maken we als verhuisbedrijf in Amsterdam vaak gebruik van teams met dezelfde samenstelling. De verhuizers zijn hierdoor goed op elkaar ingespeeld en hebben veel ervaringen met verhuizingen binnen (en buiten) Amsterdam.

Mocht u na het lezen van 5 handige tips voor verhuizen in Amsterdam nog steeds vragen hebben? Bel dan 0900-1787 of vul het contactformulier in.

FAQ

Om erachter te komen wat de kosten voor uw verhuizing naar Amsterdam zijn, verzoeken wij u om ons aanvraagformulier in te vullen. Telefonisch geven wij geen prijzen door.

Kijk op deze pagina om te zien wat er allemaal bij komt kijken als u naar Amsterdam verhuisd.

Een verhuizing kan binnen de gemeente Amsterdam snel uitgevoerd worden. Het doorgeven van de verhuizing wordt door de gemeente binnen vijf werkdagen verwerkt.

Ontvang onze verhuischecklist gratis per mail!

Vul hieronder je gegevens in en ontvang de enige echte Verhuischecklist van Student Verhuis Service direct per mail!

Inclusief handige tips om elke verhuizing tot een succes te maken

DD slash MM slash JJJJ

Neem contact op, of vraag een offerte aan.

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.