5 tips voor het verhuizen met een hond

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Een verhuizing is voor ieder gezinslid een uitdaging. Inpakken, uitpakken, nieuwe vrienden zoeken of naar een andere school toe gaan. Hoewel er vaak mooie aspecten zijn bij verhuizen zijn er ook zeker uitdagingen die op je pad komen te liggen. Verhuizen met een hond maakt het nog lastiger, jouw trouwe viervoeter heeft immers niet gekozen om een andere woning te betrekken. Wil je gaan verhuizen met een hond als onderdeel van jouw huishouden? Lees dan zeker deze pagina met informatie en tips om samen met jouw huisdier deze nieuwe fase in jullie leven op een positieve wijze in te luiden.

Hoe kun je verhuizen met hond?

1. Zorg voor een stressvrije omgeving

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Een verhuizing is altijd een proces dat gepaard gaat met stress. Verhuizen met een hond maakt het extra ingewikkeld omdat de mentale toestand van deze dieren sterk gekoppeld is aan de sfeer in huis. Is iedereen in paniek omdat er nog zoveel geregeld moet worden? Dan zal jouw huisdier zich ook niet lekker voelen. Je kunt stress niet altijd vermijden, je kunt het wel verminderen. Door bijvoorbeeld op tijd te beginnen met inpakken of een professionele verhuizer in te schakelen die je zorgen wegneemt. Student Verhuis Service bijvoorbeeld, de betaalbare dienstverlener die ontzorgen als kerntaak heeft gesteld.

2. Ga de nieuwe omgeving verkennen

Je laat de hond meestal uit in je eigen omgeving, ga je ook wel eens verder van huis? Als je een reisbench bezit dan ben je al goed op weg, anders is dit hét moment om te gaan oefenen. Begin met een blokje rond, naar het dichtstbijzijnde bos en naar leuke plekjes. Daarna ga je richting de nieuwe woning om daar samen de omgeving te gaan verkennen. Zo wordt de nieuwe omgeving een vertrouwde locatie. De woning is niet het enige waar je hond bij verhuizen aan moet wennen.

3. Neem de geur mee

Een hond heeft een betere neus dan ogen. Het maakt jouw huisdier echt niet uit of het behang een ander kleurtje heeft, die geur van verf en terpentine kan wel een probleem zijn. Veel mensen kopen nieuwe spullen of wassen alles uit voordat ze de koffers inpakken. Dat is lekker hygiënisch maar neem die oude, vertrouwde geur ook zeker mee naar de nieuwe locatie. Een mand, kleding, dekens, alles waar ‘een luchtje aan zit’ zorgt voor een stukje gemoedsrust. Bij verhuizen met hond beslis je niet alleen met je ogen maar ook met je neus wat er meegaat naar de nieuwe woning.

4. Houd zoveel mogelijk hetzelfde

De woning is nieuw, de omgeving is anders. Probeer gelijk te houden wat mogelijk is. De positie van de hondenmand ten opzichte van het bankstel. Waar de bak met voer en water staat. De tijden waarop je de hond gaat uitlaten. Regelmaat is van groot belang voor honden, je maakt het de hond én jezelf een stuk makkelijker door de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

5. Verhuis niet

Dit is een lastig punt, het beste is om niet te verhuizen met een hond maar te blijven waar je bent. Dat zal geen optie zijn, je kunt het meest vervelende deel wél uitbesteden. Laat de Student Verhuis Service langskomen op het moment dat iemand voor de hond zorgt. De vorige stappen van conditionering heb je nu achter de rug, ga met je hond voor een aantal uren weg van huis. De verhuizers regelen verder alles voor je, één gezinslid ter plekke is al meer dan voldoende. Na een gezellig uitstapje komen jullie ‘thuis’ in je nieuwe woning. De voerbak staat klaar, de mand is gewoon aanwezig. En gevuld huis heeft een betere akoestiek wat ook meespeelt binnen de acceptatie van de nieuwe locatie.

Fijner verhuizen voor de hond en voor jezelf

Omdat de verhuizing met een tussenstap is genomen zal de nieuwe locatie eenvoudiger geaccepteerd worden. Je huisdier zal in eerste instantie wellicht denken dat het een vakantieadresje is, maar omdat de huisgenoten er ook zijn zal het dier zich snel aanpassen en de nieuwe omgeving accepteren. En omdat je het zware werk uit handen hebt gegeven is het ook een stuk prettiger verhuizen voor het baasje!

Vanuit onze standplaats Amsterdam werken wij door heel Nederland. Wij zijn niet enkel in grote steden zoals Amsterdam actief, maar ook in steden en dorpen, bijvoorbeeld in de buurt van Amsterdam. Zo kunt u op ons rekenen als bijvoorbeeld:

Hoe ervaren andere onze verhuisdieren service?

Onze verhuizing met onze kat, Luna, verliep super dankzij Student Verhuis Service. Ze zorgden ervoor dat Luna zich op haar gemak voelde en veilig was tijdens de hele rit. We konden zien dat ze echt om onze harige vriendin gaven.
Sophia
Wat een geweldige ervaring met Student Verhuis Service tijdens onze verhuizing met ons konijn, Daniël! Ze hebben Daniël als een koning behandeld, met speciale zorg en aandacht. Het voelde goed om te weten dat ons huisdier in veilige handen was. Deze jongens weten echt hoe ze met dieren moeten omgaan. Super service!
Joanna

Toch verhuizen?

Met ons interactieve aanvraagformulier ziet u gelijk een schatting van de kosten van uw verhuizing.
U krijgt dezelfde dag een vrijblijvende offerte toegestuurd met een menselijke schatting en eventuele toelichting
Kies tot 30% korting op uw verhuisdag

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen