Verhuiskosten: alle kosten op een rijtje

Geschreven door: | Informatie

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Zo bereken je jouw verhuiskosten

Bij een verhuizing komen vaak verschillende soorten kosten kijken. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per verhuizing. De verhuiskosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal uiteenlopende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen de twee woningen, de hoeveelheid spullen en de diensten waarvan je gebruik wilt maken. In deze blog vertellen we je meer over de verhuiskosten en geven we tips om de kosten te verlagen.

De verschillende soorten verhuiskosten

De kosten van een verhuizing zijn opgebouwd uit verschillende soorten kostenposten. Welke kosten dit zijn zetten we graag voor je op een rijtje.

1. Het transport: van de brandstof tot aan de verhuiswagens

De meest voor de hand liggende kosten bij een verhuizing zijn de kosten voor het transport. Dit omvat de kosten voor het huren van de verhuiswagen, de brandstof en de eventuele tolheffingen (indien van toepassing). Het is natuurlijk aan jou om te bepalen of je alles met je eigen auto vervoert of een professionele verhuiswagen inhuurt.

Kosten voor het huren van een verhuiswagen bij de Student Verhuis Service

  • Verhuiswagen met laadruimte van 20m3: €35 per uur excl. BTW
  • Verhuiswagen XL met laadruimte van 25 m3: €50 per uur excl. BTW

2. De verpakkingsmateriaalkosten voor je spullen

Je wilt natuurlijk dat je spullen veilig en zonder schade op de nieuwe plek aankomen. Om eventuele schade tijdens het transport te voorkomen, heb je goed verpakkingsmateriaal nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stevige verhuisdozen, tape, bubbelplastic en inpakpapier. Deze kosten lopen vooral op als je er veel van nodig hebt.

Kosten voor verhuisdozen

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt is lastig te zeggen. Gemiddeld gebruiken mensen bij de verhuizing van een rijtjeshuis tussen de 30 en 50 verhuisdozen. In onderstaande situatie gaan we uit van 40 verhuisdozen van €2,50 per verhuisdoos.

  • 40 verhuisdozen kopen x €2,50 = €100
  • Tip: maak gebruik van onze verhuisdozen verhuurservice van slechts €0,50 per verhuisdoos. 40 verhuisdozen huren x €0,50 = €20

3. Arbeidskosten: kies je voor professionele verhuizers?

Een andere voor de hand liggende kostenpost is het inhuren van professionele verhuizers. Verhuizers kunnen verschillende taken van je uit handen nemen, bijvoorbeeld het sjouwen met zware verhuisdozen en het tactisch inladen van de verhuiswagen. Dat scheelt je een hoop til- en sjouwwerk. Het aantal taken dat je uit handen geeft en het aantal verhuizers dat je hiervoor nodig hebt, bepalen de kosten.

De kosten van professionele verhuizers bij Student Verhuis Service

  • Ervaren studentverhuizer: €32,50 per uur excl. BTW

4. Tijdelijke opslagkosten

In sommige gevallen heb je een tijdelijke opslag nodig voor spullen. De opslag van de spullen is een extra kostenpost als je nog niet direct de nieuwe woning in kan. Hoe hoog deze kosten zijn is lastig te benoemen, omdat de kosten erg uiteen kunnen lopen.

Factoren die de verhuiskosten beïnvloeden

Zoals eerder benoemd verschillen de verhuiskosten dus per verhuizing. Goed om te weten is dat de verhuiskosten beïnvloed kunnen worden door een aantal factoren. Met welke factoren je rekening moet houden, lees je hieronder.

De afstand tussen de twee woningen

De afstand tussen de twee woningen speelt een belangrijke rol in het bepalen van de verhuiskosten. Langere afstanden zorgen vaak voor hogere transportkosten. Goed om rekening mee te houden.

Het aantal spullen dat je gaat verhuizen

Ook het aantal spullen dat je gaat verhuizen heeft invloed op de verhuiskosten. Hoe meer spullen er mee moeten, hoe meer verhuiswagens of ritten er nodig zijn. Het is daarom slim om van te voren kritisch door je inboedel te gaan en op te ruimen wat niet mee naar het nieuwe huis hoeft.

De verhuisdatum die je kiest

Wil je op de verhuiskosten besparen? Kies dan een voordelige verhuisdatum uit. Zo ontvang je namelijk bij ons tot wel 30% korting op de verhuisdatum. Het is dus zeker de moeite waard om je verhuisdag tactisch uit te kiezen.

Extra diensten waar je gebruik van maakt

Wanneer je gaat verhuizen kan je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Het nadeel is dat hoe meer taken je uit handen geeft, de kosten oplopen. Zo helpt de handyman je eventueel met het demonteren van meubels. Als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, dan kun je het beste zo veel mogelijk zelf doen.

Tips om de verhuiskosten te verlagen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de verhuiskosten te verlagen. Hieronder lees je een aantal slimme tips van ervaren verhuizers om te besparen op kosten!

  1. Begin met het opruimen van spullen: Ga voordat je begint met inpakken door al je spullen heen. Beslis wat je echt naar het nieuwe huis wilt meenemen en neem afstand van de rest van de spullen. Hoe minder spullen je meeneemt, hoe lager de kosten zijn.
  2. Verhuis lichte spullen alvast zelf: Het is slim om kleine, lichte items zelf in je eigen auto te verhuizen. Door deze spullen zelf alvast te verhuizen bespaar je geld op transportkosten.
  3. Maak gebruik van oude lakens en handdoeken: Pak een aantal grote meubelstukken in met oude lakens. Op deze manier hoef je minder verpakkingsmateriaal aan te schaffen. Ook handdoeken komen tijdens de verhuizing goed van pas. Pak hier bijvoorbeeld breekbare spullen mee in.
  4. Huur een verhuislift: Je denkt misschien dat je door de huur van een verhuislift duurder uit bent, maar niks is minder waar. Omdat je met de verhuislift zware objecten en dozen snel naar beneden tilt, gaat de verhuizing vele malen sneller.
  5. Kies je verhuisdag bewust uit: Je ontvangt tot 30% korting op je verhuisdag. Het is dus zeker de moeite waard om je verhuisdag bewust uit te kiezen.

Vrijblijvend je verhuiskosten laten berekenen

Zoals je hebt gelezen, heb je verschillende soorten verhuiskosten. Deze kosten zijn vervolgens weer beïnvloedbaar door een aantal factoren. Je kunt dus zo goedkoop mogelijk verhuizen als je zelf wilt. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw verhuizing? Vul ons interactieve aanvraagformulier in en ontvang binnen 5 minuten een indicatie van de kosten én binnen 24 uur een offerte op maat. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen