Verhuistips inclusief slimme verhuischecklist

Geschreven door: | Tips

Download onze verhuischecklist

DD slash MM slash JJJJ

Misschien is het de eerste keer dat je gaat verhuizen of ben je al vaker verhuisd. Een ding is zeker: bij een verhuizing komt een hoop geregel kijken én dat kan stress en zorgen veroorzaken. Bij de Student Verhuis Service verhuizen we dagelijks meerdere gezinnen en ondernemers. Een aantal zaken worden bij een verhuizing vaak over het hoofd gezien en dat is zonde. Met deze handige verhuistips vergeet je niks en wordt verhuizen een stuk makkelijker!

 

Voor het Verhuizen

  1. Begin vroeg met plannen
  • Checklists maken: gebruik een gedetailleerde verhuischecklist om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Een goede voorbereiding is belangrijk en het maken van checklists helpt je om overzicht te houden en taken efficiënt af te ronden. Begin minstens twee maanden van tevoren met plannen. Download hier onze gratis verhuischecklist.
  • Maak een ‘Montage en installatie kit: Het is superhandig om een montage en installatie kit te maken. In deze ‘’kit’’ zitten al je benodigde gereedschappen voor het verhuizen. Als je op de nieuwe locatie aankomt, heb je je gereedschap direct bij de hand en dan hoef je er niet naar te zoeken. Je kunt er gelijk mee aan de slag.
  1. Verhuisbedrijf kiezen
  • Vergelijk offertes: vraag bij meerdere verhuisbedrijven offertes aan en vergelijk niet alleen de prijs, maar ook de aangeboden diensten. Let op beoordelingen en ervaringen van anderen om een weloverwogen keuze te maken. Een betrouwbaar verhuisbedrijf maakt het verschil op de verhuisdag. Bekijk ook wat een verhuiswagen huren kost.
  1. Administratieve taken
  • Adreswijziging doorgeven: informeer tijdig je adreswijziging bij instanties zoals de gemeente, banken en verzekeringen. Dit voorkomt dat belangrijke post naar je oude adres gaat en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Begin hiermee ten minste vier weken voor de verhuisdatum.
  1. Verzamel alle belangrijke informatie over je nieuwe huis
  • Nieuw huis verkennen: zorg ervoor dat je alle relevante informatie over je nieuwe woning verzamelt. Denk aan de afmetingen van kamers, de locatie van stopcontacten, het energielabel en de staat van de nutsvoorzieningen. Dit helpt bij het plannen van de inrichting en eventuele verbeteringen.
  • Meten is weten: Meet de deuren en gangen op in zowel je oude als nieuwe huis. Dit voorkomt dat je meubels hebt die niet door de deuren passen en dat je tijdens de verhuizing voor onaangename verrassingen komt te staan. Vergeet ook niet om het raam op te meten als je gebruik maakt van een verhuislift.

Wat moet ik voorbereiden?

  1. Inpakken met zorg
  • Organiseer het inpakken: begin met het inpakken van spullen in verhuisdozen die je niet dagelijks gebruikt. Label elke doos met de kamer van bestemming en een korte inhoudsbeschrijving. Dit maakt het uitpakken een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Gebruik kleurcodes of stickers om snel te zien waar elke doos naartoe moet.
  • Maak foto’s van ingewikkelde installaties: voordat je de installatie van alle elektronische apparaten loskoppelt en alle meubels demonteert, is het handig om een foto van de constructie te maken. Wanneer je alles weer gaat aansluiten en in elkaar gaat zetten, weet je gelijk hoe de constructie in elkaar zat. Door van tevoren een foto te maken, voorkom je een hoop frustratie en staat alles weer sneller in elkaar.
  1. Slimme verpakkingsmaterialen gebruiken
  • Duurzaam inpakken: wikkel breekbare spullen zoals glaswerk en servies in handdoeken, beddengoed en kleding. Dit beschermt je items en bespaart kosten op verpakkingsmateriaal. Denk ook aan het gebruik van koffers en stevige tassen voor zware boeken en andere zware items.
  • Maak een kleurcoderingsysteem: met een kleurcoderingsysteem laat je je verhuizing soepel en snel verlopen. Geef alle dozen die naar dezelfde ruimte moeten één herkenbare kleur. Dit helpt de verhuizers om alle spullen bij aankomst direct op de juiste plek te zetten. Dat scheelt jou een hoop til- en uitzoekwerk.

Ontvang onze verhuischecklist gratis per mail!

Voer hieronder je gegevens in om direct de exclusieve Verhuischecklist van Student Verhuis Service per mail te krijgen!

Ontvang tips die elke verhuizing tot een succes maken, inbegrepen in onze checklist.

DD slash MM slash JJJJ

Tijdens het verhuizen

  1. Efficiëntie en veiligheid
  • Verhuisplan: maak een duidelijk verhuisplan en zorg dat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt. Dit voorkomt misverstanden en zorgt voor een soepele verhuisdag. Bespreek het plan met alle betrokkenen, inclusief het verhuisbedrijf.
  1. Bescherm waardevolle spullen
  • Voorzichtig inpakken: pak waardevolle en breekbare spullen zorgvuldig in en vervoer deze indien mogelijk zelf. Gebruik stevige dozen, bubbeltjesplastic en vulmateriaal om schade te voorkomen. Maak een inventarislijst van je waardevolle bezittingen.
  1. Verhuizen met kinderen of huisdieren
  • Kinderen betrekken: laat kinderen helpen met kleine taken om hen betrokken te houden. Dit helpt hen om zich meer op hun gemak te voelen tijdens de verhuizing. Zorg voor een veilige en rustige plek voor huisdieren, weg van het verhuisgedruis.
  1. Veelvoorkomende problemen vermijden
  • Communicatie: houd goede communicatie met het verhuisteam van Student Verhuis Service om misverstanden te voorkomen. Zorg dat iedereen op de hoogte is van het verhuisplan en de tijdsplanning. Dit bevordert een efficiënte samenwerking.
  1. Inventarislijst
  • Schade voorkomen: maak een inventarislijst van al je bezittingen om verlies of schade te voorkomen. Controleer na de verhuizing of alles in goede staat is aangekomen en meld eventuele schade direct aan het verhuisbedrijf en je verzekering.
  1. Zet de koelkast en wasmachine van tevoren uit
  • Voorkom lekkages: leeg de leidingen en slangen van je wasmachine en vaatwasser voordat je ze vervoert om te voorkomen dat er water uitstroomt tijdens het verhuizen. Dit voorkomt vieze waterlekkages op je vloer of andere meubels. Zet de koelkast 24 uur van te voren uit, zo ontdooit de vriezer.
  1. Haal de lampen uit je verlichting
  • Voorkom schade: lampen zijn kwetsbaar voor stoten en breken gemakkelijk. Haal ze uit je verlichting en verpak ze apart om schade tijdens het transport te voorkomen.
  1. Kinderen naar de opvang
  • Handen vrij: breng je kinderen naar de opvang of vraag familieleden om op te passen. Dit zorgt ervoor dat je handen vrij zijn om je volledig op de verhuizing te concentreren en voorkomt dat kinderen in de weg lopen.
  1. Vrienden en familie om hulp vragen
  • Extra hulp: vraag vrienden en familie om te helpen met de verhuizing. Meer helpende handen maken het werk lichter en zorgen voor een snellere verhuizing. Zorg voor een leuke sfeer met muziek en snacks.
  1. Eerst belangrijke dozen uitpakken
  • Prioriteiten stellen: pak eerst de dozen uit die nodige items bevatten zoals toiletartikelen, keukengerei en beddengoed. Dit zorgt ervoor dat je snel weer de basisvoorzieningen hebt en je comfortabel kunt vestigen in je nieuwe huis.
  1. Eerst montagewerkzaamheden uitvoeren
  • Ruimte creëren: voer eerst montagewerkzaamheden uit zoals het opzetten van bedden en het monteren van meubels voordat je alle dozen uitpakt. Dit maakt het uitpakken makkelijker en zorgt voor een beter georganiseerde ruimte.
  1. Tillen doe je zo
  • Zware objecten: til zware objecten altijd samen of met een steekwagen of hondje
  • Niet te overhaast werken: til niet te veel tegelijk, het is verstandiger om twee keer te lopen.
  • Sta dichtbij het voorwerp en voorkom dat de armen ver moeten reiken. Plaats het gewicht zoveel mogelijk tegen de buik
  • Twee handen: Til altijd met twee handen en zorg ervoor dat beide voeten op de grond staan

Na het verhuizen

  1. Uitpakken en organiseren
  • Kamer voor kamer: pak je spullen kamer voor kamer uit om het overzicht te bewaren. Begin met de belangrijkste kamers zoals de keuken en de slaapkamer. Dit helpt je om snel weer een functioneel huishouden te hebben.
  1. Eerste nacht benodigdheden
  • Essentiële items: zorg dat je een doos met essentiële items zoals beddengoed, toiletartikelen en kleding voor de eerste nacht bij de hand hebt. Dit voorkomt stress en maakt de eerste nacht in je nieuwe huis comfortabeler.
  1. Nieuwe omgeving verkennen
  • Buren leren kennen: stel jezelf voor aan de buren en ontdek de buurt. Dit helpt je om je sneller thuis te voelen en nuttige lokale tips te krijgen. Verken de voorzieningen zoals supermarkten, scholen en openbaar vervoer.
  1. Voorzieningen regelen
  • Nutsvoorzieningen controleren: zorg dat nutsvoorzieningen zoals gas, water en elektriciteit in je nieuwe woning functioneren. Controleer of alle aansluitingen werken en maak indien nodig afspraken met de leveranciers voor eventuele installatie of reparatie.
  1. Administratieve afhandeling
  • Adreswijziging bevestigen: controleer of alle instanties je nieuwe adres hebben geregistreerd. Dit voorkomt dat je belangrijke post mist. Meld ook je nieuwe adres bij de Belastingdienst en je werkgever.
  1. Schade controleren
  • Schade melden: meld eventuele schade aan je verhuizer en je verzekering. Maak foto’s van de schade en bewaar alle relevante documenten voor een vlotte afhandeling van je claim.
  1. Persoonlijk tintje toevoegen
  • Gezelligheid creëren: voeg persoonlijke elementen toe aan je nieuwe woning zoals foto’s, kunstwerken en planten. Dit helpt om je sneller thuis te voelen en maakt je nieuwe huis echt van jou.

Overige aandachtspunten voor de verhuizing

Professionele verhuizers: overweeg het inhuren van professionele verhuizers om tijd en moeite te besparen. Zij hebben de ervaring en middelen om je verhuizing efficiënt en veilig te laten verlopen.
Flexibele pakketten: kies een pakket dat past bij je budget en wensen, van volledige service tot alleen een verhuizer met een bus. Dit geeft je de vrijheid om de verhuizing aan te passen aan jouw specifieke behoeften.
Online verhuiskosten berekenen: gebruik onze online tools om snel een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen. Dit bespaart tijd en geeft je direct inzicht in de kosten van je verhuizing.
Organisatie tools: maak gebruik van digitale gratis verhuischecklist en planningstools om je verhuizing te organiseren. Dit helpt je om taken te verdelen en niets te vergeten.
Vermijd piekmomenten: probeer te verhuizen buiten de drukke periodes, zoals weekenden en maandwisselingen, om kosten te besparen. Dit zorgt voor meer beschikbare verhuistijden bij verhuisbedrijven.
Spoedverhuizingen: Als je onverwacht moet verhuizen, bieden wij ook spoedverhuizingen aan binnen 24 uur. Dit geeft je de flexibiliteit om snel te handelen in noodsituaties.
Gebruik veiligheidskleding: Gebruik handschoenen en schoenen met stroeve zolen en stalen neuzen. Hiermee heb je beter grip en bescherm je je tenen als er iets valt

Goedkoop en zonder stress verhuizen

Door deze tips te volgen, kun je je verhuizing soepel en stressvrij laten verlopen. Heb je nog vragen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact op met Student Verhuis Service en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Heb je geen zin om met zware dozen en meubels te sjouwen? Of wil je graag wat praktische hulp van onze handyman? Student Verhuis Service helpt je graag. Wij voeren dagelijks veel verschillende soorten verhuizingen uit en daarom kunnen wij de kosten laag houden. Vul vrijblijvend ons aanvraagformulier in en ontvang binnen 5 minuten een indicatie van de kosten. Neem gerust contact met ons op bij vragen over een van onze diensten.

Neem contact op, of vraag een prijsindicatie aan

Wij vertellen je natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.
0900 - 1787
Verhuiskosten berekenen