Misschien is het de eerste keer dat je gaat verhuizen of ben je al vaker verhuisd. Een ding is zeker: bij een verhuizing komt een hoop geregel kijken én dat kan stress en zorgen veroorzaken. Bij de Student Verhuis Service verhuizen we dagelijks meerdere gezinnen en ondernemers. Een aantal zaken worden bij een verhuizing vaak over het hoofd gezien en dat is zonde. Met deze handige verhuistips vergeet je niks en wordt verhuizen een stuk makkelijker!
Voor het Verhuizen
- Begin vroeg met plannen
- Checklists maken: gebruik een gedetailleerde verhuischecklist om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Een goede voorbereiding is belangrijk en het maken van checklists helpt je om overzicht te houden en taken efficiënt af te ronden. Begin minstens twee maanden van tevoren met plannen. Download hier onze gratis verhuischecklist.
- Maak een ‘Montage en installatie kit: Het is superhandig om een montage en installatie kit te maken. In deze ‘’kit’’ zitten al je benodigde gereedschappen voor het verhuizen. Als je op de nieuwe locatie aankomt, heb je je gereedschap direct bij de hand en dan hoef je er niet naar te zoeken. Je kunt er gelijk mee aan de slag.
- Verhuisbedrijf kiezen
- Vergelijk offertes: vraag bij meerdere verhuisbedrijven offertes aan en vergelijk niet alleen de prijs, maar ook de aangeboden diensten. Let op beoordelingen en ervaringen van anderen om een weloverwogen keuze te maken. Een betrouwbaar verhuisbedrijf maakt het verschil op de verhuisdag. Bekijk ook wat een verhuiswagen huren kost.
- Administratieve taken
- Adreswijziging doorgeven: informeer tijdig je adreswijziging bij instanties zoals de gemeente, banken en verzekeringen. Dit voorkomt dat belangrijke post naar je oude adres gaat en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Begin hiermee ten minste vier weken voor de verhuisdatum.
- Verzamel alle belangrijke informatie over je nieuwe huis
- Nieuw huis verkennen: zorg ervoor dat je alle relevante informatie over je nieuwe woning verzamelt. Denk aan de afmetingen van kamers, de locatie van stopcontacten, het energielabel en de staat van de nutsvoorzieningen. Dit helpt bij het plannen van de inrichting en eventuele verbeteringen.
- Meten is weten: Meet de deuren en gangen op in zowel je oude als nieuwe huis. Dit voorkomt dat je meubels hebt die niet door de deuren passen en dat je tijdens de verhuizing voor onaangename verrassingen komt te staan. Vergeet ook niet om het raam op te meten als je gebruik maakt van een verhuislift.
Wat moet ik voorbereiden?
- Inpakken met zorg
- Organiseer het inpakken: begin met het inpakken van spullen in verhuisdozen die je niet dagelijks gebruikt. Label elke doos met de kamer van bestemming en een korte inhoudsbeschrijving. Dit maakt het uitpakken een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Gebruik kleurcodes of stickers om snel te zien waar elke doos naartoe moet.
- Maak foto’s van ingewikkelde installaties: voordat je de installatie van alle elektronische apparaten loskoppelt en alle meubels demonteert, is het handig om een foto van de constructie te maken. Wanneer je alles weer gaat aansluiten en in elkaar gaat zetten, weet je gelijk hoe de constructie in elkaar zat. Door van tevoren een foto te maken, voorkom je een hoop frustratie en staat alles weer sneller in elkaar.
- Slimme verpakkingsmaterialen gebruiken
- Duurzaam inpakken: wikkel breekbare spullen zoals glaswerk en servies in handdoeken, beddengoed en kleding. Dit beschermt je items en bespaart kosten op verpakkingsmateriaal. Denk ook aan het gebruik van koffers en stevige tassen voor zware boeken en andere zware items.
- Maak een kleurcoderingsysteem: met een kleurcoderingsysteem laat je je verhuizing soepel en snel verlopen. Geef alle dozen die naar dezelfde ruimte moeten één herkenbare kleur. Dit helpt de verhuizers om alle spullen bij aankomst direct op de juiste plek te zetten. Dat scheelt jou een hoop til- en uitzoekwerk.